Itsetehty lahja

Itsetehdyt lahjat - ohjeita ja ideoita parhaisiin itsetehtyihin lahjoihin. DIY Gifts

Itsetehty lahja on monen arvostama, koska itsetehty lahja osoittaa lahjan antajan nähneen vaivaa.Tässä itsetehdyt lahjaideat, lue pitkä lista.
Omatekoiset lahjat annetaan lämmöllä ja vanhasta kierrätetty lahja on ekologinen.  Ja lisäbonuksena ne ovat usein lähes ilmaisia lahjoja pienelle budjetille. Lisäksi itsetehty joululahja on aidosti persoonallinen lahja.

Askartele itsetehty lahja

Askartelu on kivaa, siinä voi toteuttaa itseään ja tehdä toisen iloiseksi. Nämä itsetehdyt lahjat ovat hauskoja toteuttaa ja onnistuvat pienellä budjetilla. Tarvikkeita askarteluun voi katsella Adlibriksen sivuilla.

Lahja-askartelua

Jääkaappimagneetteja voi askarrella itsekin. Askartelukaupoista, esim. Adlibriksestä voi ostaa magneetteja ja magneettitarroja, joihin voi kiinnittää esimerkiksi itsetehdyn runon, lehdestä leikatun kuvan (vahvikkeella), vanhan napin, huopakuvion tai vaikka vanhan näppäimistön merkin. Katso ohjeita erilaisten jääkaappimagneettien tekoon sivulta lahja askartelu.

Unisieppari oli alkujaan intiaanien tapa taata rauhalliset unet. Askartele unisieppari lahjaksi, läheisesi unien turvaksi esimerkiksi näillä ohjeilla.

Zen-puutarha pöytäkoossa on kaunis ja rauhoittava omatekoinen lahja. Zen-puutarhaan tarvitset matalan laatikon tai kulhon, hiekkaa ja kiviä sekä pienen haravan, jolla hoidetaan puutarhaa. Laatikkomaisen puutarhan voi tehdä korkeareunaisesta taulunkehyksestä, tarjottimesta tai nikkaroida itse. Myös miniatyyripuutarhat ovat alkaneet innostaa; kerää luonnosta ja askartele itse tarvikkeita keijupuutarhaan.

Pannunaluset ovat kauniita ja hyödyllisiä lahjoja. Niitä voi tehdä erilaisista materiaaleista, vaikka lasipurkkien kansista tai viinipullojen korkeista. Voi käyttää myös vanhaa kaakelia pannunalusen osana.

Lasinaluset ovat tarpeellisia siisteille pöydille. Tässä voit todella antaa mielikuvituksesi lentää: liimaa alustalle lehti- tai valokuvia ja kirjoita osuvia tekstejä. Käytä eri materiaaleja kuten pahvia, puuta tai vaikka narua. Askarreltu rasia on myös kaunis säilytyspaikka alusille.

SytykeruusutSytykeruusut kananmunakennoista ovat loistava ja ilmainen lahja vaikkapa takkaa polttavalle ystävälle. Rullaa kuppeihin rasian loppumateriaali ruusunmuotoisesti, ja kasta takkaruusut sulaan steariiniin. Sytykekukkaset palavat pitkään ja sytyttävät tulisijan puut vaivattomasti. Katso sytykekukkasten ohje.

Kynttilät kuuluvat jouluun. Voit tehdä itse lahjaksi upeita kynttilöitä. Wikikossa on kattavat ohjeet, miten itse valaa kynttilä. Adlibris myy aloituspakkausta kynttilänvalamiseen.  Jos aika on kuitenkin tiukilla, voit myös hankkia yksinkertaisia kynttilöitä ja koristella ne itse esimerkiksi servieteillä, tarroilla, koruilla tai tusseilla.

Myös oveen ripustettava kranssi sopii hyvin lahjaksi. Voit tehdä kranssipohjan kiertämällä sanomalehteä renkaan muotoon ja teippaamalla sen. Paksuun renkaaseen on helppo kiertää oksia ja käpyjä siiman avulla. Voi myös tehdä käpykranssin liimaamalla. Parhaiten kävyt pysyvät kiinni kuumaliimalla. Näyttävämmän kranssin saat kun laitat käpyihin valkoista tai hopeista maalia. Adlibris myy kuumaliimapistooleja ja askartelumaaleja.

Omatekoinen lautapeli käy lahjaksi kaikille ikäluokille. Muista vain räätälöidä se lahjansaajalle sopivaksi. Lautapelistä voi tehdä totuus ja tehtävä -tyyppisen tai vaikka juomapelin. Tee pelirata pahville ja pakkaa kaikki tarvittava esimerkiksi kenkälaatikkoon tai peltirasiaan.

Personoidut osoitelaput matkalaukkuihin ovat paljon matkaavalle hyödyllinen ja halpa lahja. Käytä erilaisia kuvia vaikkapa lehdistä tai kaunista lahjapaperia. Muista kuitenkin kirjoittaa tiedot selvästi ja tehdä korteista kestäviä esimerkiksi kontaktimuovin avulla.

Kirjanmerkki kortin välissä

Itsetehdyt kirjanmerkit ovat edullinen lahja lukijalle. Katso lahja-askartelu -ohje kirjanmerkin tekoon. Voit myös toimia samoin kuin osoitelappujen kanssa, jotta saat kirjanmerkeistä kestäviä ja kauniita. Tämä lahja muistuttaa antajastaan päivittäin.

.

Taidetta itsetehdyksi lahjaksi

Jos lapset ovat jo epäuskoisia joulupukin suhteen, voivat he tehdä itse lahjaksi kirjan tai sarjakuvan isovanhemmille tai muille läheisille. Tarina on varmasti omaperäinen, lapsi voi kehittää taitojaan ja positiivinen palaute on omiaan nostamaan itsetuntoa. Kirjan voi tehdä myös omista kuvista: valokuvakirjan voi tehdä itse askartelemalla tyhjään kirjaan tai suunnittelemalla netissä oman kirjan (esim. Smartphoto).

Itse voi myös maalata tai piirtää kauniin kuvan. Kuvasta saa vielä kauniimman lahjan jos sen laittaa kehyksiin. Kehyksetkin voi tehdä itse vaikka vanhoista listoista tai muista puunpalasista. Oman valokuvan voi painattaa vaatteeseen tai mukiin (palvelu esim. Smartphotosta).

Taulu lahjaksiAnna tänä vuonna erilainen valokuva. Tee itse siluettitaulu tärkeästä ihmisestä tai valokuvasta. Vanhan, tärkeän valokuvan voi esim. skannata, printata, leikata ja laittaa kehyksiin. Tai vaihtoestoisesti, ota suunniteltuja kuvia, joissa on kaunis siluetti ja toimi saman idean mukaan. Voit yhdistellä samaan kuvaan eri siluetteja ja hyödyntää erilaisia materiaaleja ja printtejä.

Voit myös taiteilla kuvan tai oman tekstin kangastusseilla paitaan, hattuun, esiliinaan, sateenvarjoon tai vaikkapa nalleen. Adlibris myy tekstiilitusseja.

Taidetta mukiin

Taiteilemalla oman mukin saat henkilökohtaisen lahjan, jolle on myös käyttöä. Kirjoita tai piirrä henkilökohtainen viesti mukiin. Adlibris myy posliinitusseja monissa väreissä, niillä saat varmasti kestävää jälkeä. Katso lahja-askartelusta vinkit mukien personointiin. Ihanan isoja mukeja ovat esimerkiksi Finnish Design Shopin myymät Iittalan Ego-mukit.

Posliinitusseilla voi tehdä myös iloiset lautaset, tai vaikkapa lapselle oman lautanen-kulho-muki -setin. Yksivärisiä astioita löytyy myös Finnish Design Shopista.

Sisustustarra omalla tekstillä on todella persoonallinen lahja. Osuva iskulause, kaunis runo tai rakkaat terveiset ovat omiaan antamaan voimia arkipäiviin. Teippareiden kautta voi tilata seinätarrat halutulla tekstillä, fontilla, koolla ja värillä.

CD-levy ystävälle tärkeistä kappaleista on hieno ja henkilökohtainen itsetehty lahja. Jos cd-soitin uupuu, tietokoneella musiikin saa muunnettua lähes mihin muotoon vain.

Runo korttiin on kaunis ja ilmainen lahja. Siinä ainakin on käytettävä ajatusta. Kortin sijaan kirjoita vaikka kauniille paperille ja kehystä runo lahjaksi.

Itsetehdyt voiteet ja ruoat lahjaksi

pikkuleivät lahjaksiPientä syötävää voi aina antaa lahjaksi. Tarkista kuitenkin, ettei lahjan saajalla ole allergioita. Varmuudeksi voit lisätä tuoteluettelon. Kivoja ruokalahjoja ovat esimerkiksi joululeivät, piparit, toffeet, pikkuleivät, tikkunekut, lusikkaleivät ja suklaat lahjaksi. Pienet purtavat on siisteintä pakata pieniin sellofaanipusseihin, joita saa Adlibriksestä.

Viimevuosina suosituiksi joululahjoiksi ovat nousseet keksien tai esim. leivän raaka-aineiden pakkaaminen nättiin purnukkaan. Reseptin voi lisätä purnukan kylkeen. Lahjansaajan tarvitsee lisätä vain voita, kananmunaa tai vettä ja paistaa herkku itse sopivana ajankohtana.

Myös salaattikastikkeita tai maustettuja öljyjä voi tehdä itse ja laittaa ne kauniiseen pulloon. Omatekoinen silli tai sinappikin ovat hienoja lahjoja.

Itsetehtyjä ruokalahjoja voi myös yhdistellä ja pakata ne hienoon koriin tai tarjottimelle. Tarjottimesta saa kauniimman koristelemalla sen sellofaanilla tai narulla. Adlibris myy muutamalla eurolla puista tarjotinta, joka soveltuu hienosti lahja-alustaksi.

itsetehty ruolakirjaErilaiset ruokareseptit ovat kulkeneet suvuissa ja yst√§v√§piireiss√§ pitki√§ matkoja. Itse tehty reseptikirja on hieno joululahja siskolle, veljelle, yst√§v√§lle, anopille… kelle tahansa. Osta vain tyhj√§ vihko tai muistikirja ja t√§yt√§ sivuja lempiresepteill√§si. Voit my√∂s j√§tt√§√§ osan sivuista tyhjiksi uusia ruokareseptej√§ varten. (Katso CDON muistikirjat).

Jos oma reseptilaatikko ei ole vielä päässyt kasvamaan, voit yhtä hyvin antaa lahjaksi ruokakirjan, joka voi sisältää tekemäsi herkun ohjeen. (Katso CDON Ruokakirjat).

itsetehdyt ihonhoitotuotteet - ohje

Itsetehdyt ihonhoitotuotteet ovat nyt erittäin suosittuja lahjoja esim. ystäville ja siskoille, mutta ovat myös hyvä itsetehty lahja miehelle. Tee itse lahjaksi huulirasva, kuorintavoide, kosteusvoide tai kylpysuola,  paketoi kauniisti, ja anna hyötykäyttöön. Katso ohjeet itsetehtyihin ihonhoitotuotteisiin ja hanki tarvittavat öljyt, suolat ja voit Luomutallista. Mulletoi myy apteekkarin matkasettiä, jossa on matkustamiseen sopivia pieniä purnukoita.

Käsintehty lahja

N√§pp√§r√§ neuloja tai puikkonoviisi l√∂yt√§√§ upeita ohjeita lahjojen tekoon Novita Knits sivuilta. Sivuilta l√∂ytyy ohjeita ja ideoita tyynynp√§√§llisiin, pehmoleluihin, tumppuihin, pipoihin… vaikka mihin. Neuletakki naiselle on ihana lahja pimeisiin talvi-iltoihin. Sivuilta voi my√∂s tilata v√§rikk√§imm√§t langat ja parhaat puikot neulontaan.

Itsetehdyt särystimet paketoitunaYksinkertaisten vaatteiden neulominen lahjaksi ei ole vaikeaa. Kaulahuivi, säärystimet tai pipo voi olla lahja tarpeeseen. Muista valita värit lahjansaajan mukaan. Taitavampi puikkojen käyttäjä voi kutoa tai virkata käyttökassin. Kestävä kassi on ekologinen lahja vaihtoehto eikä oikeastaan vaikea tehdä jos käyttää ompelukonetta apuna.

Hienon kassin lahjaksi saa myös kierrättämällä vanhat, puhkikuluneet farkut. Leikkaa lahkeet polvien yläpuolelta, avaa haarusten sauma ja ompele osat toisiinsa. Ompele kassin pohja kiinni ja tee leikatuista lahkeista kassin kahvat. Designkankaista saa myös näyttävän kassin, sohvatyynyt tai pöytäliinan itse ommeltuna. Finnish Design Shopin myy Marimekon klassikkokankaita.

Novita Syksy 2017, koukuttu tyynynpäällinen, Novita 7 Veljestä, Novita 7 Veljestä Multiraita

Kodin sisustamista ja värejä on kiva muutella. Anna lahjaksi itselle, ystävälle tai sisarukselle ihanat itsetehdyt tyynynpäälliset. Värejä löytyy ja tyylejä on monenlaisia, kuvan tyynyn ompelu-ohjeet  Novita Knitsissä.

Keittiöön voi ommella lahjaksi kauniista kankaasta saajansa näköiset käsipyyheet, patalaput ja patakintaat. Lasinaluset voi tehdä huovasta tai virkkaamalla.

Kestävästä kankaasta voi itse ommella upeita saunatarvikkeita. Laudeliinoja tarvitaan aina. Pellava on perinteinen saunassa käytetty materiaali jo sen kestävyyden takia. Jos puhtia riittää voit myös kirjailla tai painaa kuvia pefletteihin.

Saunan rauhassa on myös ihana loikoilla, joten saunatyyny on upea lahja. Tyynyn voi täyttää esimerkiksi styrox-rouheella. Voit laittaa itse tehtyjen lahjojen mukaan myös ostettuja tai itsetehtyjä ihotuotteita.

Nikkarointitaitoinen voi muutamasta laudan pätkästä rakentaa lintulaudan tai linnunpöntön lahjaksi. Linnut ja lahjansaaja ovat tyytyväisiä. Lintujen laudat ja kodit voi maalata raikkailla tai rauhallisilla väreillä. Muista kuitenkin varmistaa, että maali on ympäristöystävällistä.

Kovin suurta nikkarointitaitoa ei vaadi itsetehty avainnaulakko. Pieni pätkä hyväkuntoista ajopuuta toimii tässä hyvin ja näyttää kauniilta. Ruuvaa puuhun rautakaupasta saatavia pieniä koukkuja, joihin avaimet voi ripustaa ja laita lahjan mukaan kiinnitystarvikkeet. Samalla tyylillä voi tehdä naulakon myös pienille vaatteille, mutta koukkujen tulee olla jämäköitä.

Kännykkäpussi on helppo omatekoinen lahja. Kauniin pussin saa esimerkiksi huopakankaasta ja värivaihtoehtoja riittää! Voit kirjoittaa tai kirjailla omistajan nimen pussiin. Voit myös väkertää itse kännykoruja narun, helmien ja pikkuesineiden avulla. Tämä on hyvä tapa hyödynttää pääsiäisen yllätykset.

Itse tehty koru lahjaksi

Heijastinkoru on upea ja helpostikiinnitettävä itsetehty lahja. Adlibris myy heijastinlankaa, virkkaa siitä kukka ja lisää hakaneula. Heijastimen voi kiinnittää takkiin ja on tarpeen talven pimeinä öinä.

Beautiful buttonsKoruja voi tehdä itse lahjaksi langoista ja esimerkiksi kauniista luonnon puupalasista tai kivistä. Reiättömien kivien sitominen koruun voi olla vaikeaa, mutta hyvillä solmuilla tai kuumaliimalla onnistut. Katso askartelusivuilta ohjeet kuinka syntyy itsetehty koru napeista.

Koruja voi tehdä korutarvikkeista, kuten helmistä. Adlibris myy netissä isoa valikoimaa korutarvikkeita esimerkiksi kaula-, korva-, ranne- ja nilkkakorujen tekemiseen.

Kauniin kelottuneesta oksasta voi tehdä myös korutelineen lahjaksi. Kelottuneen oksan voi ripustaa seinälle, asettaa pöyddälle makaamaan tai sen voi liittää jalustaan, jolloin se seisoo siististi pöydän nurkalla.

Itsetehdyt lahjat – lahjakortti

Voit antaa lahjaksi my√∂s omaa aikaasi. Anna itsetehty lahjakortti is√§lle vaikka auton pesuun, lumenluontiin, renkaiden vaihtoon… Vain taivas on rajana. √Ąiti, is√§, vaari tai mummo voi arvostaa ikkunan pesua, tietokoneen k√§yt√∂n opastusta, siivousapua, yhteist√§ elokuvailtaa ja niin edelleen. Tulosta t√§st√§ Lahjakortti ja t√§yt√§ se itse.

Itsetehty lahja lapselle

Lapselle voi tehdä lahjoja ihan omilla käsilläkin. Usein itsetehdyt lahjat ovat niitä rakkaimpia lapsuuden leluja.

Itsetehty keppihevonen on persoonallinen ja ympäristöystävällinen lahja. Käytä vartena suoraa ja kestävää keppiä, pään saat vanhasta vanulla täytetystä villasukasta ja silmät vaikka vanhoista napeista. Lahja on kestävä ja pitkäkäyttöinen; kepin voi vaihtaa isommaksi lapsen kasvettua pituutta. Katso lahja-askartelu sivulta miten tehdä keppihevonen.

Puusta voi itse veistää yksinkertaisen auton tai vetoankan. Voit maalata lahjan itse. Tämä lahja sopii siis erityisesti alle kolme vuotiaalle.

Kankaasta voi ommella nukelle vaatteita tai vaikkapa käsinuket. Lapsenkin mielikuvitus kehittyy kun pääsee leikkimään roolileikkejä käsillään.

Itsetehty puuhamatto on kaunis lahja vauvalle. Ompele kankaiden väliin pehmeä vanumatto ja lisää kankaaseen tilkuista tehtyjä eläinhahmoja kuten sammakoita, matoja ja perhosia. Voit lisätä oivalluksen ihanuutta lisäämäällä eläinten sisään kulkusia, rapisevaa muovia tai ryynejä. Muista tehdä saumoista vahvoja, jotta vauva ei pääse käsiksi pieniin esineisiin.

Vauvalle voi kutoa nopeastikin ihanan viltin. Vilttiä on kiva katsella vauvan kasvettua isoksikin. Viltin voi tehdä esimerkiksi vanhasta isosta villapaidasta.

Halpa, helppo ja lapsen taitoja kehittävä lahja on myös itse tehty hernepussi. Hernepussilla pienikin lapsi voi tehdä erilaisia heitto- ja tasapainoharjoituksia. Lahja-askartelu -sivulta löydät yksinkertaiset ohjeet hernepussin tekoon.

Vanhoista yllätysmunan sisuksista voit tehdä myös helistimen pienimmille. Yksivuotiaiden on helppo soittaa sopivasti käteen istuvalla helistimellä.

Lapselle voi askarrella lahjaksi myös pituusmitan. Tarvitset vain maksimissaan puolitoistametriä vaneria, mitan ja maalia. Koristelu voi olla hillittyäkin, sillä voit jättää tilaa myös lapsen kuville. Tämä on myös hyvä lahja nimenantojuhliin. Täältä löydät yksinkertaiset, mutta englanninkieliset ohjeet pituusmitan tekoon. Pituusmitan voi hyvin tehdä myös kankaasta.

Itsetehty taulu lapselleHelpommin toteutettava koriste lapsen oman huoneen seinälle tai sängynpäälle on aakkostaulu. Piirrä tai tarroita kirjaimet paperiin, koristele kivoilla kuvilla tai tarroilla, ja kehystä taulu.

Katso myös samalla idealla toimivan numerotaulun ohje. Helppoja itsetehtyjä lahjoja, mutta nättejä ja hyödyllisiä.

Edullinen lahja lapselle on itsetehty v√§rityskirja. Netti on t√§ynn√§ v√§rityskuvia kaikkien k√§ytett√§v√§ksi. Printtaa pino kuvia lapsen mieltymysten mukaan ja niputa ne kirjaksi. Voit tehd√§ hienot kannet vaikkapa muropaketista. Helpoiten sidot sivut yhteen rei’itt√§m√§ll√§ ne ja sitomalla narulla. Kuvia voi my√∂s piirt√§√§ itse. Jos taitoa ja mielikuvitusta riitt√§√§, laajenna idea puuhakirjaksi tekem√§ll√§ labyrintteja, sananmets√§styspelej√§ ja kuvioharjoituksia.

Askartele lahjaksi korurasia pienelle prinsessalle pienistä pahvilaatikoista ja kankaasta. Valitse tukeva laatikko ja vuoraa se kauniilla kankaalla. Sisään voit tehdä pieniä lokeroita tulitikkuaskeista. Koristele laatikko esimerkiksi lelumainosten kuvilla, kiiltokuvilla, tarroilla ja kimalteella.

Myös lapselle voi tehdä itse koruja lahjaksi esimerkiksi heijastinlangasta, lunnontuotteista tai koruhelmistä. Versioi tästä aktivoiva lahja, ja kerää koru- tai heijastintarpeet nättiin rasiaan.

Helppo ja halpa, mutta kiva lahja on myös saippuakuplat. Laita vaikkapa siistiin shampoo- tai saippuapurkkiin fairya ja vettä, ja pyörittele rautalangasta puhallustikku. Voit koristaa purkin näyttävämmäksi ja liittää etikettiin lapsen nimen.

Kierrätetty pahvilaatikko ja läjä teippiä on mahtava lahjaidea. Lapsen mielikuvitus pääsee todella jylläämään. Lahjaan voi liittää myös oheistavaraa, joiden avulla laatikosta voi tehdä vaikka auton, veturin tai viihtyisän mökin. Ja lahjansaajan iästä riippuen myös omat sakset voivat sopia settiin. Mitä isompi laatikko, sen enemmän mahdollisuuksia. Liikkeistä voi hyvin käydä tiedustelemassa, löytyykö ylimääräisiä suuria pahvilaatikoita. Erilaisia teippejä ja etenkin pahvileikkeihin sopivaa maalarinteippiä ja saksia voi tilata Adlibrikseltä.

Lapselle hyvä itsetehty lahja on ympäristöystävällisesti askarreltu lautapeli. Näin voit itse kierrättää pahvilaatiokoita, lehtiä ja esimerkiksi yllätysmunien pikkutavaroita. 1. Hahmottele peli ja säännöt. 2. Tee pahvista pohja. 3. Piirrä, maalaa tai leikkaa lehdistä kuvia pelialustaan. Voit käyttää myös vanhaa karttaa pohjana. Lapset pitävät yksityiskohdista, joten yritä käyttää mielikuvistustasi! 4. Kirjoita säännöt joko lautaan tai erilliselle paperille 5. Kaivele laatikoista vanhoja, pieniä muovikrääsiä nappuloiksi. Muista myös noppa.  6. Laita peli pieneen pahvilaatikkoon, jonka voit myös koristella.

Pienelle tai vähän isommallekin kemistille voi antaa lahjaksi oman kemistisetin. Laita pakettiin tarvikkeet ja ohjeet omatekoista tulivuorta varten. Tulivuoren tekemiseen tarvitaan: 1,5 dl etikkaa, 1 rkl ruokasoodaa, pari tippaa astianpesuainetta ja korkea astia (jota ei välttämättä tarvitse laittaa mukaan). Ohjeet: Kaada etikka korkeaan, isosuiseen astiaan; tiputa joukkoon vähän astianpesuainetta; lisää ruokasooda. Etikan ja ruokasoodan välisessä reaktiossa nesteestä ja kiinteästä aineesta aineesta muodostuu kuplia eli kaasumaista ainetta. Muodostuva kaasu on hiilidioksidia. Ikuinen suosikki!

Lahjojen paketointi

Lahjan helppo paketointiLahjatalkoot ovat kivaa joulupuuhaa. Kerää ystävät tai perhe kokoon ja askarrelkaa yhdessä itsetehdyt lahjat. Lahjojen askartelu antaa hyvän syyn yhdessäololle. Ystävien kanssa kokoontuessa ei tarvitse itse hankkia kaikkia tarvikkeita ja ideoita voi vaihdella. Askartelu-sivuilta löydät joidenkin listalla olevien lahjojen ohjeita.

Itsetehdyt lahjat on myös kiva paketoida kauniisti porukassa. Perinteisen lahjapaperin sijaan voit käyttää lahjapusseja, kankaita tai omatekoista paperia. Adlibrikseltä voit tilata paketointitarvikkeita.  Askartelu-sivuilta löydät avuksesi vinkkejä paketointiin ja itsetehtyjen joulukorttien ohjeita.


LIS√Ą√Ą LAHJAIDEOITA

Etsi lahja lahjansaajan mukaan.

Löydä parhaat lahjaideat ja lahjavinkit kaikille
Haussa lahja miehelle, lahja äidille tai isoäidille, lahja isälle, lahja vaimolle, lahja lapselle, nuorelle kaverille tai aikuiselle ystävälle? Katso sivuilta lisää vinkkejä. Taitava valmistaa itse mitä vain.

Tallenna

Kommentit

45 kommenttia artikkelista “Itsetehty lahja”

Tilaa tämän artikkelin kommentit RSS-syötteenä

 1. Chi kommentoi 9.10.2008 kello 7:42

  Kyllä pisti sitten ärsyttämään taas tämä vanhanaikaisuus; että äidille vaan apua tietokoneen käytössä ja siivouksessa! Olisiko aika jo huomata että Suomessa NAISET ovat keskimäärin korkeakoulutetumpia kuin miehet ja osaavat siis varmasti käyttää konetta? Lisäksi ottaa päähän tuo siivous-ehdotus. 2000-luvulla JOKAINEN voi tehdä kotitöitä eikä suursiivous kuulu vain äidille!

 2. joululahja mestari kommentoi 17.10.2008 kello 9:29

  musta teill√§ oli tosi hyvi√§ ideoita mutta voisitte keksi√§ niit√§ viel√§ v√§h√§n lis√§√§.m√§ teen lahjoja vaikka kuinka paljon joka vuosi.ihan itte omilla k√§sill√§ni.en osta juurikaan mit√§√§n ikin√§ kaupasta.m√§ haluisin ett√§ antaisitte lis√§√§ vinkkej√§ omien lahjojen tekoon!HUOMIOIKAA T√Ą√Ą VIESTI PLIIS!

 3. Merja kommentoi 26.10.2008 kello 6:54

  Minusta toi on ihan kiva ehdotus ett√§ opettaa tietokoneen k√§ytt√∂√§ √§idille koska mun √§iti on jo v√§h√§n i√§kk√§√§mpi niin min√§ opetan h√§nelle tietokoneen k√§ytt√∂√§. Se alkaa jo sujua…

 4. viltsu kommentoi 27.10.2008 kello 14:02

  hmm… enp√§ nyt tii√§…

 5. viltsu kommentoi 27.10.2008 kello 14:04

  eiks kitaristeille vois olla hyvä lahja vaiks sellanen plektra-paketti, jossa ois vaikka 20 kpl.
  mun isk√§ varmaan tykk√§is ainaki.. kell√§√§n tietoa mit niit√§ saa?? siis plektroja?? ūüėÄ

 6. Nimetön kommentoi 28.10.2008 kello 11:34

  Plektroja myydään soitinliikkeissä ainakin.

 7. anniina kommentoi 1.11.2008 kello 12:48

  hyviä ehdotuksia. varsinkin tuo world visionin juttu. oon sen aikaisemminkin kuullu, mut ei ikinä vaan muista!! kiitti muistutuksesta. lisää ejdotuksia vaan kehiin!!

 8. Taijana kommentoi 2.11.2008 kello 10:02

  Vien esm:jollekkin vanhenmalle ihmiselle joululahjaksi itse tekemiäni pipareita ja esm:imeletyn perunalaatikon(teen alusta saakka paljon laatikoita itse lahjaksi) koska hän ei jaksa enään itse tehdä moista,nuoremmille kavereilleni olen kehitellyt:karkkeja,hyytelöitä,marinoituja valkosipulinkynsiä jne..teen paljon myös maittavia joulukakkuja jotka käärin sellofaaniin ja vien esm:kukkien sijasta.Teen sinappia vuoden varrella keräämiini purkkeihin ym..kaikki tämä vaatii hieman aikaa ja väkerrystä mutta kannattaa koska monia vuosia olen saanut jo erittäin lämmintä palautetta muistamisistani.

 9. H kommentoi 4.11.2008 kello 15:26

  Nykyään on kaukosäätimiä enemmän kuin laki sallii; itse voi ommella kivasta kankaasta tai nikkaroida puisen kaukosäädintelineen, jossa esim. neljä taskua ja jonka saa sohvan käsinojaan roikkumaan tai pöydänreunaan.
  Vanhat saviset kukkaruukut voi pestä ja maalata lahjan saajalle sopivaksi.
  Vanhoista hevosenkengistä saa käsistään kätevä väsättyä ovikolkuttimia, avainkoukkuja (Pistää kengitysnaulan jokaiseen naulanreikään. Seinään sen saa kiinni jos kengän kannoissa on hokkireiät!)pannunalusia tai vaikka hyllyjä, kun laittaa väliin laudanpätkän. Vanhoja hevosenkenkiä saa varmasti talleilta, joissa niitä yleensä pyörii nurkissa. Ne tuppaavat vain ruostumaan, joten ne on hyvä käsitellä (poistaa ruoste ja esim. lakata)

 10. Anne kommentoi 10.11.2008 kello 15:23

  L√∂ysin hyv√§n sivun mist√§ saa tilattua erilaisia piirrost√∂it√§, esim. muotokuvia ja sukupuita, mitk√§ ovat todella hienoja kehystettyn√§ sein√§lle! Ja kaikkea muutakin mahdollista piirrosty√∂t√§ voi saada, mit√§ nyt vaan haluaa..yhden tutun kautta sain itse kuulla t√§st√§, lis√§tietoa http://www.anukovalainen.com jos jotakin kiinnostaa ūüôā

  Ajattelin mainita kun tuli mieleen..itse ajattelin kans tehd√§ jotain makeisia lahjaksi l√§hipiirille ūüėÄ

 11. Nita kommentoi 11.11.2008 kello 21:44

  Er√§s yst√§v√§ni teki yhten√§ vuonna mulle ja muutamalle muulle yst√§v√§lleen pienet piparkakkutalot joululahjaksi. kuulemma oli vienyt jonkin verran aikaa ja hermoja mutta jos vaan jaksaa ja tykk√§√§ thd√§ niin musta ainakin oli tosi kiva idea! n√§ytti tosi n√§tilt√§ sellofaanin k√§√§rittyn√§, ja itelle ainakin tulee hyv√§ mieli kun n√§kee ett√§ toinen on n√§hny v√§h√§n vaivaa lahjan eteen ūüôā

 12. Lotta kommentoi 17.11.2008 kello 15:31

  Olen joka vuosi miettiny mitä tekisin kavereille lahjaksi. Onnekseni lähellämme asuu käsityöopettaja joka on keksinyt hauskoja itsetehtyjä lahjoja.
  Viime jouluna annoin kavereille korut. Ostin ohuen ohutta rautalankaa (eri värisiä esim. punainen ja kultainen) ja muotoilin ensin ympyrän. Ympyrästä muotoilin sitten sydämmen ja siihen laitoin nauhan, koska värejä oli paljon lopputulos oli todella näyttävä.
  Yleens√§ ongelmanani on etten osaa p√§√§tt√§√§ mit√§ joululahjaksi ostan tai teen. En halua tehd√§ mit√§√§n halppis ja halppikselta n√§ytt√§v√§√§ lahjaa. T√§m√§ sivusto pelasti t√§m√§n joulun ja kaverini huonoilta lahjoilta ūüėÄ

  Tämän joulun hittilahja voisi olla karkkipapereista tehty pussi. Lisätietoa: http://www.uusmediatuotanto.fi/makeedesign/

 13. lollero kommentoi 21.11.2008 kello 16:55

  oikeesti ihan hyvii vinkkei mut ei kukaan en√§√§ esim. mit√§√§n lumenluontii tarvii…millon t√§√§l on viimeks ollu lunta? tai auton renkaiden vaihtoo…jos m√§ esim antaisin tollasen kortin mun is√§lle se k√§skis mun vaan menn√§ pois pilaisin kaiken…tai siivousapu…oon 17v ja oon joutunu 7v:st√§ siivoomaan oman huoneeni…ei se oo √§iti joka siell√§ siivoo…itte asias se on se joka valittaa et muiden pit√§is siivoo…ett√§ pit√§is ehk v√§h√§n nykyaikaistaa n√§it vinkkei, n√§ytti toimivan 1950-luvulla mutta se ei takaa sit√§ et ne toimii nyt
  c(=

 14. tikkari kommentoi 22.11.2008 kello 16:36

  Joo täällähän on ollut paljon hyviä joululahja ideoita:D Olen itse huomannut että tulitikut ovat erittäin hyvä lahja esim. isälle (en sillä, että kannustaisin isän polttamaan metsän vaan vaikka takan sytyttämiseen). Myös itse tehdyt kynttilälyhdyt ovat hyviä, niitä voi tehdä helposti lasipurkeista maalaamalla niihin vaikka akryyllimaaleilla kuvioita.

 15. dirlandaa80 kommentoi 23.11.2008 kello 21:30

  Kyll√§ toi lahjakortti ihan toimiva on varsinkin t√§n√§ aikana kun aina on kiire: viime jouluna annoin miehelleni lahjakortteja muistaakseni 3 erinlaista esim. lempiruokaasi, hieronta ja viimenen oli ihan mit√§ se itse halus ūüėČ .
  Itse mietin tätä lukiessa että tulee liikaa kiinnitettyä hintaan ja lahjan hionouteen huomiota niin ois varmaan ihan kiva yks joulu päättää että kaikki tekis toisilleen lahjat niin sit jäis vaikka jouluherkkuihin tai vaikka johonkin matkaan tai muuhun hankintaan lahja rahat ja jokainen joutus miettimään ja näkemään vaivaa lahjan eteen: ei se hinta vaan antamisen ilo. Opettas myös lapsia vähemmän materialisteiksi.

 16. ende kommentoi 26.11.2008 kello 19:22

  helppo joululahja idea:
  1.hanki pieniä posliini kahvikuppeja.
  2.hanki indian ink tusseja (kestävät vettä, tarttuvat yms.)
  3.kirjoita posliini kuppiin indian ink- tussilla kaverin nimi- valmis!

 17. joulupukki kommentoi 2.12.2008 kello 11:43

  aika hyvii ideoit mut niit tarvis viel lis√§√§…et vois teh√§ itekki jotai lahjoja lis√§√§ viel√§ ūüôā

 18. Nimetön kommentoi 6.12.2008 kello 9:30

  Plektroja saa tilattua kätevästi netistä, http://www.plektra.com sivustoilta. Sieltä saa persoonallisia plektroja, joten suosittelen

 19. MolleC kommentoi 18.12.2008 kello 13:36

  Ihan hyviä nämä joululahja ideat.
  Itse annan √§itille ja is√§lle koulussa puut√∂iss√§ tehdyn saunajakkaran, tosin se ei ole viel√§ valmis, t√§n√§√§n petsasin ja huomenna lakkaan ja lauantaina joulujuhlan j√§lkeen haen sen sitten kotiin ja paketoin. ūüėÄ
  Vähän sais tulla lisää näitä lahjaideoita ku en vieläkään tiedä mitä väsäisin 2 siskolle ja 1 veljelle.
  Toinen sisko on 19v ja toinen 17v ja veli 15v
  Hmm.. Jotain pitäisi vielä keksiä ja joulu tulla jollottaa, kiirettä pitää, sit vielä pitää ostaa kortti aineksia ja askarrella nekin. Toivottavasti kerkeän.
  Vielä pari sivua kiertelen ja kaartelen, niin eiköhän idea jostain synny.
  Hyvää joulun odotusta kaikille!

 20. tikkari kommentoi 18.12.2008 kello 14:12

  Tässä muutama uusi vinkki: Itse voisi vaikka leipoa jotain hyvää. Eräs ystäväni suorastaan rakastaa marenkeja ja suklaata.Niinpä keksin tehdä hänelle suklaa marenkeja. sulatan vain suklaan ja kastan marengin sinne. Herkullinen lahja. Muutakin voi vaikka leipoa. Sitten toinen vinkki: Jollekkin pienelle lapselle ehkä myös isommalle voisi tehdä kätevästi mobilen, jonka voisi ripustaa kattoon roikkumaan. Kaksi tikkua vain ristiin ja nauhat niiden päihin. Nauhan toiseen päähän jotain roikkumaan.

 21. vellu kommentoi 20.12.2008 kello 6:40

  No en mä 6v oo ku 16v!hahahah

 22. kommentoi 17.5.2009 kello 18:24

  kyll√§ ainakin mun perheess√§ osaa is√§ paaaaljon paremmin k√§ytt√§√§ paremmin konetta kuin √§iti. Miten s√§ Chi jaksat…

 23. Emppa kommentoi 15.11.2009 kello 14:18

  hmmm…. olisiko vanhemmille hyv√§ joululahja esim. pipo tai villasukat..????

 24. Emppa kommentoi 15.11.2009 kello 14:20

  joo mitä kielenkäyttöä 6 vuotias käyttää hyhyh

 25. tonttu kommentoi 3.12.2009 kello 18:17

  Tein viime jouluna pipari- ja karkkipurkkeja maalaamalla erikokoisiin lasipurkkeihin akryyliväreillä erilaisia jouluaiheisia kuvia. Akryylivärit on hyviä aloittelijalle ja halpoja. Juhlallisen purkin saa kun suihkuttaa kuivuneen maalauksen päälle vielä sprayhilettä, jää tosin hieman tahmeaksi kuivuttuaankin. Sitten vielä kanteen liimataan joku kiva kangas ja silkkinauhalla kiristetään se reunoilta niin lopputulos on söpö ja vanhanaikaisen hillopurkin näköinen! Itse käytin kankaana vanhaa valkoista lakanaa ja maalasin siihenkin akryyliväreillä kuvioita. Hienoja tuli=)

 26. Minsku1 kommentoi 21.12.2009 kello 14:08

  Meill√§ on kyll√§ is√§ ja √§iti ihan yht√§ tumpeloita koneen kanssa, ero on vain siin√§, ett√§ √§iti malttaa kuunnella neuvoja ja is√§ kaataa koneen ūüôā

  Lahjoittaa voi myös ns. kunniakirjan, johon tietenkin miettii aiheen saajan mukaan. Siitä saa aika humoristisenkin jos haluaa.
  Aika helppo juttu on myös ostaa tyynyliinat ja painaa niihin sapluunan kera kuvioita tai joku hauska teksti.

 27. Petrraa kommentoi 22.12.2009 kello 17:41

  ihan kivat sivut ūüôā

  kyll√§h√§n t√§√§ll√§ jotain on mutta ongelma on sellanen ett√§ ei oo ku pari p√§iv√§√§ jouluun, pit√§s saada lahjat tehtyy kotona ja viel seki ett√§ en tollasia osaa ūüėÄ

 28. Kanini kommentoi 30.9.2010 kello 11:33

  Itse ajattelin jouluksi tehd√§ ”cookis in jar”.
  Laitetaan lasipurkkiin esim. suklaakeksin ainekset (jauhot+kaakaojauhe+jne).
  Lisätään etiketti ja ohje valmistukseen. Muuta ei puutu
  kuin vesi, niin jokainen huonompikin kokki osaa valmistaa.

 29. Piiperoinen kommentoi 22.10.2010 kello 10:44

  Tässä yks vinkki:
  Roikkuvat kynttilälyhdyt: tarvitaan lasipurkki (pilttipurkki, hillopurkki, tms.), helposti taivuteltavaa rautalankaa (kullanvärinen aika hienon näköinen), lasimaalia (jos haluaa), verho/tyynytupsu (jos haluaa). Voit maalata purkkiin kuvioita tai ihan vaan kauttaaltaan yhdellä värillä, mielikuvitus rajana. Rautalangasta taivutellaan kehikko purkin ali ja ympäri, kieritetään sitä tukevasti jenkojen ympärille ja tarpeeksi iso renksu mistä purkin saa roikkumaan. Näppärämpikätinen voi virkata rautalangasta koristeellisia kuvioita purkin ympärille, nätti sellaisenaan ilman maaliakin. Marokkolaista tunnelmaa purkkiin saa kiinnittämällä verho/tyynytupsun roikkumaan (rautalangasta) pohjasta.

  L√∂ytyisi paljon muitakin vinkkej√§, jatkan toinen kerta ūüôā

 30. Piiperoinen kommentoi 22.10.2010 kello 11:01

  Yksi vinkki lis√§√§, ommeltu LUKULASIPUSSUKKA: tarvitset hiukan kangasta, p√§tk√§n narua. Ompele pussukka nauhakujalla ja pujota nauha. That¬īs it. Is√§lleni tein niit√§ monia, kun lukulasit olivat aina hukassa. Mets√§st√§v√§ isukkini piti maastokuvioisesta fleesest√§ joka mainiosti suojaa laseja naarmuuntumiselta. N√§it√§ ripusteltiin sitten olohuoneeseen, s√§ngynviereen, autoon… Kangas tulee valita lahjansaajan persoonan mukaan tietty ūüėČ

 31. Piiperoinen kommentoi 22.10.2010 kello 11:04

  Unohtui mainita: niin ja pussukanhan voi my√∂s virkata tai kutoa, koristella napeilla, nauhoilla, lahjansaajan nimell√§, jollain el√§m√§√§ki hauskemmalla lent√§v√§ll√§ lauseella… janiinpoisp√§in ūüôā

 32. Ukke kommentoi 13.11.2010 kello 18:21

  Höm asiallisia kommentteja. Pienen lapsen isänä kummastelin kuitenkin lapselle kinder munan muovikuorista rakennettua helistintä, etteikö sellaisia pieniä osia eksy suuhun. Itse tehdystä hernepussista puhumattakaan, se kun hajoaa ja kuivat herneet eksyy kurkkuun?

 33. Leena kommentoi 17.12.2010 kello 10:22

  Kiitos kivasta sivustosta! Löysin täältä monta lahjavinkkiä ja askarteluideaa!
  Hyvää joulua!
  T. Helpottunut-Leena

 34. Minttuli kommentoi 9.10.2011 kello 12:19

  Ruoka lahjat ovat mielestäni kaikkein parhaita! Nyt jo syksyllä kannattaa kerätä talteen puolukat, mustikat(lähinnä kesällä), karpalot, sienet ja sun muuta herkut ja kuivattaa ne kuivurissa tai sanomalehden päällä (vie aikaa). Sitten vain korisistelee jonkun lasipurkin ja laittaa herut sinne. Hyvää & terveellistä!

 35. lylle kommentoi 27.11.2011 kello 12:04

  ruokalahjat ovat hyvi√§, ja kivoja lahjoja. mutta aina kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi joulujuustoissa, ett√§ kuinka kauan ne joutuvat olemaan l√§mpim√§ss√§ ennen kuin annat lahjan ūüôā sain lahjaksi viimevuonna juustosetin, mutta koska siskoni tuli 30km p√§√§st√§ meille ja avasimme lahjat vasta ruuanj√§lkeen juusto oli mennyt jo todella pehme√§√§ ja l√§mmint√§, ajattelimme laittaa sen pois. Mutta ajatus oli t√§rkein! ūüėČ

 36. Metyylitertiääributyylieetteri kommentoi 9.12.2011 kello 13:57

  Chi: Miehet ja naiset ovat aivan yht√§ tyhmi√§/viisaita nyky√§√§n tietokoneen kanssa, ainakin omasta kokemuksestani. Kyll√§ se muuten vaan niin on, ett√§ jos ei erikseen ole opiskellut tietokoneen k√§ytt√∂√§ niin aivan varmasti tarvitsee apua, niin paljon kuin se h√§vett√§√§kin. Vai tied√§tk√∂ esimerkiksi, miten voi s√§√§t√§√§ v√§lityspalvelimen? √Ąl√§ my√∂sk√§√§n k√§yt√§ keskiarvoja ja tilastoja kuvaillessasi henkil√∂√§; ne eiv√§t kerro yksil√∂st√§ mit√§√§n.

 37. » Mist√§ vuoden 2011 suosituimmat lahjat? – Joululahja .org kommentoi 13.12.2011 kello 20:31

  […] Varsinkin taloudellisesti tiukkoina aikoina itse tehdyt lahjat saavat suosiota. Joululahja.org on koonnut vinkkej√§ itsetehtyihin lahjoihin. […]

 38. netta kommentoi 21.11.2012 kello 9:03

  M√§ ajattelin antaa sellaselle 11.v kaverille ifoloor kirjan meij√§n muistoista tai ifolos muki ūüôā

 39. ideoita! kommentoi 2.12.2012 kello 13:26

  itse olen monesti tehnyt saviruukkuja. Tiimarista ja muistakin kaupoista saa savea, sitten vaan muovaat, annat kuivua kuukauden tai kaksi Huom:vie aikaa! ja jos haluat maalata ruukun, maalaa ruukku ENNEN kuin laitat uuniin! netistä löytyy varmasti, kuinka kauan kannattaa pitää uunissa, itse pidän ehkä noin 4-6h.
  Ja eikun pakettiin vaan! Huom:täytyy tietenkin huomioida ruukun kokoa, kun laittaa sen uuniin!

 40. Katri Ylijukuri kommentoi 2.12.2012 kello 15:40

  Hei. Olen toimittaja Cair -nettilehdestä. Teen juttua joluisista sivuista ja blogeista yms. Saisinko linkata teidän sivunne tähän juttuun ?
  Kiitos jo etukäteen!
  Hieno sivu on kyll√§ ūüôā

 41. muori kommentoi 3.12.2012 kello 12:41

  Hei Katri!
  Voit mielellään linkata.

  Terveisin muori

 42. From kommentoi 3.12.2012 kello 18:13

  Plektroi myyjän esim musa kaupois

 43. » 2012 suosituimmat joululahjat – Joululahja .org kommentoi 10.12.2012 kello 12:50

  […] Kulutushuumaan ei kenenk√§√§n ole pakko menn√§ mukaan. Hyvin voi sopia lahjattomasta joulusta tai panostaa itsetehtyihin tai itsetarjottuihin lahjoihin. Itsetehtyhin lahjoihin l√∂ytyy ideoita sivulta Itsetehdyt lahjat. […]

 44. » Lahjat is√§lle 2014 – Joululahja .org kommentoi 21.10.2014 kello 10:20

  […] Katso my√∂s muita vinkkej√§ itsetehtyihin lahjoihin sivulta Itsetehdyt lahjat […]

 45. Nifi kommentoi 9.12.2014 kello 18:42

  Miten siis näitä kynttilöitä oikein valetaan?

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, ei näy


*/

Joululahjat ja joululahjaideat Joululahja.org © 2007 - 2010. Ota yhteyttä.