Joululahja isälle

Katso parhaat ideat isälle lahjaksi

Omat vanhemmat ja isovanhemmat arvostavat varmimmin itse tehtyä lahjaa. Lahja isälle tai isoisälle voi olla hyvinkin henkilökohtainen. Kannattaa aina miettiä lahjan saajan mieltymyksiä.

Vaatteita isälle lahjaksi

solmioVaatteet ovat aina suosittu lahja isälle. Reino-tossut ovat joululahjojen ikuinen suosikki. Käyttövaatteita ja solmioita voi isälle tai vaarille tilata lahjaksi Yooxista. Timarcolla on mahtavat kalsari- ja sukkavalikoimat.

On olemassa myös vähemmän perinteisiä vaatelahjoja isälle. Jos isä on nuoruudessaan tai miksei nytkin fanittanut kovasti jotain bändiä, bändipaita EMPltä on hauska lahja.

Voit hankkia isälle lahjaksi myös itsesuunniteltavan vaatekappaleen. Smartphoto painaa isälle paidan tai essun omalla kuvalla tekstillä.

Isä voi tuoksua ja näyttää muutenkin hyvältä. Keskisen kellosta löytyy upea valikoima rannekelloja ja koruja myös miehille. Partakone on myös hyvä lahja.

Huolta terveydestä

Avain terveellisempään elämään on oman terveyden seuraaminen. Anna isälle lahjaksi verenpainemittari.

On mukavampaa kun isä tuoksuu hyvälle. Tilaa edullisesti netistä Yves Rocherlta deodorantti tai miestentuoksu isälle lahjaksi. Nordicfeel myy kaikenlaisia tarvikkeita myös parranhoitoon.

Sportamoresta saa tarvikkeet kaikkeen kuntoiluun. Talvella kannattaa muistaa myös turvallisuus, Sportamore myy myös liukuesteet kenkiin.

Rentoutusta kaipaavalle isälle voi antaa lahjakortin hierontaan tai hoitoihin.

Lukemista lahjaksi isälle

Parhat kirjat lahjaksi miehelleKirja on hyvä joululahja, syntymäpäivälahja ja isänpäivälahja ja voihan kirjoja antaa lahjaksi muuten vaan. Suomi ei ole ainoa kielivaihtoehto; moni haluaa parantaa kielitaitoaan ja kunnon kirjan lukeminen vieraalla kielellä on erittäin hyvää harjoitusta. Adlibris myy netissä kaikenlaisia kirjoja.

Innokas lukija näkee lukea pimeässäkin kirjaan kiinitettävän lukuvalon avulla. Mulletoi myy paristokäyttöistä lukulamppua.

Tämän vuoden ykköshitti on Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen, sekä Risto Siilasmaan ja Catherine Fredmanin Paranoidi optimisti. Ja monella yöpöydällä on myös Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni – kuinka ymmärtää muita ja itseään. Mielenkiintoinen elämänkerto on myös Carl-Johan Vallgrenin ruotsalaisen näyttelijän elämän kertaava Mikael Persbrandt.

Joka joulun menestyksiä ovat Ilkka Remeksen uusimmat kirjat. Remeksen uusin on Perikato.
Lars Keplerinltä on tullut uusi Joona Linna -dekkari Lazarus. ja Jo Nesbolta Macbeth.
Jens Lapidukselta on ilmestynyt Top dog.
Reijo Mäen uusin Vares on Gekko.
Stephen Kingilta on vuonna 2018 suomennettu mersumies-trilogian kolmas osa Viimeinen vartio sekä yhdessä poikansa Owen Kingin kanssa kirjoitettu Ruususen uni. John Grishamilta Caminosaari ja Lainlukijat.

Vuoden 2018 Finlandia-ehdokkaat olivat
Jari Järvelän Suomen sisällissotaa käsittelevä Kosken kahta puolta,
Katja Ketun häikäisevä tarina rakkaudesta Rose on poissa,
Pauliina Rauhalan vanhoillislestadiolaista yhteisöä kuvaava Synninkantajat,
J. Pekka Mäkelän 1930-luvun Kiinaan sijoittuva Hunan,
Lars Sundin Pietarsaari-trilogian kakkososa Missä musiikki alkoi, sekä
Olli Jalosen tieteellinen seikkailuromaani Taivaanpallo, joka voitti vuoden 2018 Finladia-palkinnon.

Juha Hurmeen Suomen historiaan (ennen 1809) paneutuva Niemi voitti vuoden 2017 Finlandia-palkinnon.
Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin kaupungista sai vuoden 2016 Finlandia-palkinnon.
Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät voitti vuoden 2014 Finlandia-palkinnon.
Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme voitti 2013 Finlandian.

Lehden vuositilaus on arvostettu lahja, joka muistuttaa antajastaan vaikka koko vuoden. Netin kautta voit tilata isälle lahjaksi esimerkiksi Historia -lehden, National Geographicin tai Tieteen Kuvalehden. Lehtitukun kautta voit tilata ulkomaiset ja kotimaiset lehdet.

Kokkaavalle isälle Glorian Ruoka&Viini -lehden tilaus on antava lahja. Hyödynnä myös tilaajalahjat, esim. hieno keittiövaaka.

Äänikirjojakin alkaa olla aika hyvä valikoima. Etenkin paljon ajavalle ne voivat olla hyvää ajanvietettä. Jos lahjansaajan kielitaito antaa myöten, kannattaa muistaa myös ulkomaankieliset äänikirjat. Myös rentoutumiseen tai nukahtamiseen opastavat äänikirjat voivat olla hyvä lahja isälle.

Netin kautta voit tilata leffoja ja musiikkia lahjaksi cdon.com palvelusta. Ja hyvää musiikkia on aina kiva kuunnella viinilasin äärellä. Tämän vuoden ehdoton myyntihitti musiikissa on Metallican Hardwired… To Self-Destruct.

 

Lahjaksi elämys

Onko isääsi vaikea saada kangettua ulos ovesta? Ratkaisu kotona ummehtumiseen on lahjapaketissa löytyvä elämys. Myös messuliput voivat olla oiva lahja isälle. Kiinnostaako isääsi mahdollisesti veneet, amerikanraudat, moottoripyörät tai monsteriautot? Älä unohda myöskään kirjamessuja.

Jos isä ei suostu poistumaan kotoa, koska on huolissaan kotinsa turvallisuudesta, anna hänelle lahjaksi hälytysjärjestelmä Verisurelta, ja huolet vähenevät.

Autotarvikkeita lahjaksi isälle

Isälle autoon lahjaTäydelliselle kuskille E-villen myymä halpa autokamera on kätevä lahjaidea isälle. Kamera kiinnitetään auton tuulilasiin ja se kuvaa muiden kuskien törppöilyt sekä kuljettajan moitteettoman liikennetuntemuksen. Kameran voi usein valita nauhoittamaan jatkuvasti tai vain tietyissä tilanteissa.

Navigaattori autoon isälle lahjaksi? Dustinhome myy kattavaa valikoimaan autonavigaattoreita. Myös peruutustutka autoon on hyödyllinen ja lisää turvallisuutta. Peruutustutkia ja muita tarvikkeita autoon voit tilata e-Villestä.

Autoa pitää siivota sekä ulkoa että sisältä. Helpota isukin taakkaa ja anna lahjaksi lahjakortti auton siivoukseen. Lahjakortteja saa isoilta huoltamoilta. Jos rahat ovat vähissä, voithan aina luvata omaa aikaasi. Tulosta valmis lahjakorttipohja: Lahjakortti.

Jos isän avaimet ovat aina hukassa, anna isälle lahjaksi hälyttävä avaimenperä, joka varmasti löytyy.

Työkaluja

Lumentuloa ei voi estää, mutta sitä voi kestää. Lumilinko on kätevä kaikille vähänkin isommille pihoille. Virtasenkauppa myy lumilinkoja ja -kolia.

toolsTyökalut ovat edelleen, vuodesta toiseen suosittuja lahjoja miehille. Etenkin jos talosta edelleen monen vuoden elämisen jälkeen puuttuu listat ja muut, voi uusi työkalu olla juuri se tarpeellinen sysäys. Virtasenkaupasta löytyy kaikki tarvittavat työkalut.

Ja kun työkaluja on tarpeeksi, eivätkä ne mitenkään tahdo pysyä järjestyksessä, isälle kannattaa hankkia tarpeeksi iso työkalulaatikko. Virtasenkaupasta löytyy laaja valikoima työkalulaukkuja ja -laatikoita sekä säilytyslokerikkoja.

Nikkarointi voi olla mielenkiintoinen tapahtuma myös silloin, kun ruuvit ja naulat eivät pysy mukana, vaan tipahtelevat käsistä ratkaisevalla hetkellä. Coolstuffin myymä Magnogrip on magneettiranneke, jossa mutterit ja muut metalliesineet pysyvät mukana matkassa.

Itsetehdyt lahjat

Moni tykkää ihailla lintulaudan menoa talvisin. Muutamasta laudanpätkästä voit itse kyhätä hyvän laudan. Vaihtoehtoisesti voit tilata Finnish Design Shopista modernin lintulaudan, jonka voi kiinnittää vaikka ikkunalasiin.

Mikäli varat ovat vähissä tai haluat antaa omatekoisen lahjan, tarkista ideamme sivulta itsetehdyt lahjat.


Lue lisää

Mitä lahjaksi miehelle? Katso parhaat lahjaideat miehelle!
Lahja miehelle

48 Comments

 1. Ottakaa huähä varaisemmat lukijat kun lahjan arvo pyörii 15€

 2. jep ei oikeen ois varaa ostaa navigaattoria isälle 😛

 3. Tilasinpa sitte faijalle lekan 😀 😀

 4. tosiaankin, ehdotuksia voisi olla enemmän ja eri arvoisetkaan ehdotukset eivät olisi pahitteeksi. Esim. navigaattori olisi kiva, mutta kyllähän sitä lahjoja muillekin kuin isälle ostetaan!

 5. eihä lapsi(niinku mä) voi ostaa mitää 42 tuuman taulutelkkaa iskälle!eili voisko laittaa mitää 10-20 euron lahjoja?

 6. Melko varma lahja on aamu tossut

 7. Jos isä on yhtään perso makealle, voi ostaa (ihan huumorimielessä) fazerin sininen -packin, jossa on 10 suklaalevyä mukana. Kyllä isä hämmästyy:D

 8. aah ei mitään uutta odotin löytäväni täältä, mutta
  jouduin pettymään.

 9. vanhemmille lahjaksi kaikenlaiset “lahjakortit”;
  “Autan 5 kertaa siivoamisessa”
  “Tiskaan 5 kertaa”
  “Autan auton pesussa”
  “Vien roskat 5 kertaa”

  jne.

 10. no en minäkään täältä löytänyt mitään uutta, liian kalliita lahjoja ja muutenkin: ei ole varaa ostaa juuri isälle niin kallista lahjaa, kun haluisin ostaa myös muille perheenjäsenille ja kavereille lahjoja myös.

 11. isille on vaikee keksiä mitään lahjaa, kun ei joka vuosi voi antaa aamutossuja, eikä elektroniikkaan oo varaa…

 12. Kauluspaita isukille !!! =) siinäpä hyvä lahja

 13. jonkin lehden vuosikertakin voisi olla aika kiva lahja :))

 14. Itse ostin tyttökalenterin, luulisi isän pitävän siitä.

 15. kipukoukku ja kortti päälle

 16. Kirjat, vanha ja tylsä juttu. Navigaattori liian kallis. Muutama ihan ok idis, varsinkin nuo messuliput, onkohan niitä vaan myynnissä?? Vähän sais olla enemmän juttua tässä listassa, keksin itse paremmin.

 17. joo kommenteis löytää hyvin toi kipukoukku ois kiva ja halpa sit noi homma jutut . semmone arpa paketti vois olla kiva se on 10-20e

 18. Ei ollut apua opiskelijalle, jonka pitäis isälle lahja ostaa..

 19. jos isä vaikka aina haluis jotain uutta autoa tai jotain muuta suurta nii ostakaa pienois malli esim. lasten pikku autot jne. kannattaa aina käydä lastenkin osastolla koska sieltä köytää aina jotain hauskaa isille

 20. Hyviä ideoita tossa oli, mut ku nuori(esim. minä) funtsii minkä lahjan faijal ostas ni en khyl ensimmäisenä menis navigaattoria ostaa…sen verran kalliiks tulis et jäis lahjat muilta saamatta, ku budjetti nyt on mitä on =DD

 21. Kyllä on aika arvokkaita lähes kaikki ehdotukset. Vaikka työssäkäyvä olenkin, niin muutaman kympin lahjoihin kaipaisin ideoita. Luulen, että aika harva navigaattoria tai jotain viasatin pakettia ostaa isälleen.

 22. Ne on kyllä Reino-tossut, ei Reima.
  Mutta samaa mieltä olen kuin useammat täällä kommentoineet; liian kalliita. Isät varmasti arvostavat lahjaansa, vaikka se ei olisikaan kovin kallis, vaan vaikka kympin tai parin paketti.
  Parin viime vuoden ajan minulla on ollut tapana ostaa vanhemmilleni yhteinen lahja; viime vuonna vein korin, jossa oli esimerkiksi viiniä, erilaisia kahveja (niistä kun tykkäävät kovasti) ja juustoja.
  Kaikkea sellaista, mistä tiedän vanhempieni pitävän.

 23. Itse ajattelin tilata isälle joululahjaksi ristikkolehden vuosikerran. Helpot ristikot ilmestyy kerran kuussa ja vuosikerralle tulee hintaa ainoastaan 23 euroa.

 24. Olen joskus ostanut isälle vähän erikoisemman oluen saunaolueksi, erilaisia pähkinöitä (chilli-, suola-, yms. maustettuja), vuokrannu leffan. Nämä yhdistettynä kiva isänpäivälahja söpösti paketoituna. Elokuva oli Wolrd’s fastest indian (isä yli 60 v ja sopi hyvin!), en nyt muista suomenkielistä nimeä. Anthony Hopkins pääosassa. Ehkä olisi jollekin muullekin mieleinen lahja 🙂

 25. Aika kalliilta nämä ehdotukset ovat varsinkin opiskelijan budjetille kun perheeseen kuuluu kuitenkin minun lisäksi 5 jäsentä + puolisot ja lapset sekä oma kulta ja hänen perhe. Itse kuitenkin isälle sain idean tuosta “iskälle” nimim. ehdotuksesta: isä 58v. ennen omisti volvo amazon auton ja sitä aina muistelee niin tilasinpas pienoismallin kyseisestä autosta (aika kalliiksi sekin tosin tuli, n.30€, mutta aina halvempi kuin navigaattori tms. tekninen vekotin ja uudempi/ mieleisempi kuin iänikuiset sukat/tossut tai erilaiset kosmetiikat. 🙂 käyttökelposia ideoita on omaperäset, esim. viimevuonna teetätettiin sisarusten kanssa makkaraputki johon oli kaiverrettu teksti TBC -shopissa, ei tullu kalliiksi! 😛

 26. Minä aattelin ostaa isälleni piikkimaton lahjaksi.
  Hintakaan ei ole siinä suuri, kun olen kumminkin vielä peruskoulussa ja rahaahan ei ole hirveästi niin honkkarista saa edullisen maton ja isä on varmasti mielisää. Mutta mitä sitten pappani haluaisi kun silläkin on jo ikää niin paljon ni ei oikein tiedä mikä oisi hyödyllistä? jos teillä olisi papalle lahjaideoita ni vastaan otetaaan.

 27. Isälle kunnon karvalakki! sitä tarvitaan monet kerrat lumitöissä 🙂 Hintaa en nyt yhtäkkiä osaa arvioida, olisiko 20 euron tienoilla.

 28. mun isä pitää pienestä näpeltämisestä. Joten tänä vuonna vähän huumorin kanssa ostan sille jonkun pikku legoista koottavan jutun. Jotain pientä ja kivaa- toive siis täyttynyt 😀

 29. Meillä isä on monena vuonna saanut axe:n lahjapaketin kun ensimmäisen kerran jälkeen siihen ihastui. Se oli hyvä lahja silloin kun ei varaa ollut sen isompaan, mutta isä tyytyväinen. (:
  Sitten on tullut perus lahjakortteja ostettua. Dressman on monen miehen ns. perusvaatekauppa. Saa valita mitä haluaa ja silloin ainakin oli 2 vuotta aikaa käyttää lahjakortti.

 30. Kuka luulee, että lapset/nuoret ostais isälle jonku 5o euroo maksavan lahjan?

 31. minusta olisi tuo gagga ihan hyvä lahja(=

 32. Yks idea on itsetehty joululahja, joku esim. herkkukori.
  Siihen tarvii vaan läpinäkyvän purukan, ja sinne sisälle laittaa jotai irtomakeisia.
  Kanneks sopisi joku punainen huopa, js purkin kylkee voisi laittaa jonkun jouluisen kiiltokuvan.
  Viime jouluna ite laitoin sinne sisälle jugortti- ja suklaarusinoita kerroksittain.

 33. Joku kirjoitti:

  “vanhemmille lahjaksi kaikenlaiset “lahjakortit”;
  “Autan 5 kertaa siivoamisessa”
  “Tiskaan 5 kertaa”
  “Autan auton pesussa”
  “Vien roskat 5 kertaa””

  Oliko tää vitsi?? Anteeks nyt vain, mutta lasten pitää kyllä muutenkin auttaa kotitöissä:D

 34. Joku kirjoitti:

  “vanhemmille lahjaksi kaikenlaiset “lahjakortit”;
  “Autan 5 kertaa siivoamisessa”
  “Tiskaan 5 kertaa”
  “Autan auton pesussa”
  “Vien roskat 5 kertaa””

  ‘Oliko tää vitsi?? Anteeks nyt vain, mutta lasten pitää kyllä muutenkin auttaa kotitöissä:D’

  Vitsiprovo se oli. Tottakai kunnon lapset auttavat muutenkin.

 35. “Anna työkaluja” Jos nyt mietin niin opiskelijanakaan en kyllä itse olisi kovin iloinen jos isä antaa vaikka lyijykyniä lahjaksi. Ja on muuten minun (16 v) budjetille aika arvokkaita lahjaideoita.

 36. Just -.-

  Ihan niiku joku 10 vee menee ostaa navigaattorin ?!
  Ei mul muutenkaa oo paljoo rahaa , Pikkuveljelle ostan pikkuauton, jota se on aina halunnu, siskolle korun, äidille lasikynttilä jutuun , mut mitä iskälle ?! :

 37. just.. nää lahjat on liian kalliita mun kukkarolle, tosiaanki. aattelin ite antaa molemmille vanhemmille semmoset lahjakortti jutut. kuten “laitan ruoan” “siivoan alakerran” tyyliin jotain tollasta, ku molemmat sano että ei haluu mitään.älkää sitte kuvitelko, etten tekis kotona mitään, alakertaa en siivoo, mutta yläkerran kyllä.

 38. Isälle annoin viime vuonna herätyskellon ja sääaseman <—-tuli tarpeeseen 🙂

 39. Tämän osion lahjaideat ovat hyviä, mutta voisitteko kehittää vaikka ensi jouluksi jotakin joululahjoja rennolle isällekin?..:P

 40. Olen 12 ja haluaisin antaa isälleni joululahjan mutta en en tiedä mitä pitäisi antaa

 41. Niin nää lahjat on kyllä vähän turhan kalliita alakoululaiselle. Sitä paitsi mun äiti ei hyväksy hajusteita ja näin, kommenteissa on kyllä hyviä ideoita.

 42. Ei tämä mikään ostoslista ole! Nää oli vaan ehdotuksia, tietenkin kaikki itse lahjat suunnittelee :)!

 43. Ajattelin antaa villasukat ja suklaata

 44. Olin viikko sitten Helsingissä joulumarkkinoilla myymässä Sähkeet Uutiskomefiashowhun keväälle lippuja ja moni halusi ostaa liput nimenomaan vanhemmilleen tai isälle ? Siksi nyt on saatavissa nettikaupasta joululahjalippu 2lippua/30e lahjan saajan vapaasti valittavissa olevaan päivään. Esitykset siis Hakaniemessä Ravintolalaiva Wäiskillä tammi-helmikuussa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *