Joululahja lapselle » Lahja koululaiselle

Mitä koululaiselle lahjaksi? Kouluikäisten on myös saatava olla lapsia. Vanhempien on pidettävä huoli siitä, että lahjat ovat vastuullisia.

Vaikka monen koululaisen toivelahja onkin lemmikki, niitä ei pidä antaa lahjaksi. Mieluummin voi antaa lahjaksi lemmikkieläimeen liittyvän kirjan ja keskustella yhdessä kirjan pohjalta lemmikin hoidosta. Adlibriksestä voi tilata lemmikkikirjoja eläinrakkaalle lapselle lahjaksi.

Urheiluvälineitä lahjaksi lapselle

Urheiluvälineet eivät välttämättä aina pakettia avatessa tunnu lapsesta jännittäviltä, mutta niistä on hyötyä ja huvia usein pitkään. Ne ovat myös hyviä lahjaideoita siskon tai veljen lapsille.

Myös kesäurheiluvälineitä voi antaa jouluna lahjaksi, esimerkiksi pyörä tai potkulauta on suosittu lahja. Netin kautta voit tilata mailamailat lahjaksi. Myös skeitit ja rullaluistimet ovat haluttuja lahjoja, Sporamoresta voit hankkia lahjaksi koululaiselle skeittausrullaluistimet ja skeitit. Hanki urheiluvälineet myös itselle lahjaksi, jotta voitte harrastaa yhdessä. Ja liikunnassa turvallisuus ennen kaikkea, Sportamoressa on hyvä valikoima katu-uskottavia helmetkypäröitä.

 Diel SJ5000 HD Action-kameraParhaat urheilusuoritukset on kiva saada tallennettua, E-Villestä löytyy erilaisia urheilukameroita, joilla voi ikuistaa upeat hetket. Kamerat soveltuvat myös vauhdikkaisiin lajeihin, jopa sukeltamiseen.

Jokaisella lapsella on oltava rattikelkka. Mäenlasku on hyvä tapa saada lapsi urheilemaan ulos raittiiseen ilmaan. Sportamore myy Stigan stigakelkkoja ja lumipotkulautoja. Myös minisuksilla on kiva laskea mäkeä, Sportamore myy netissä suksetminisuksia halvalla.

Urheilua harrastaville ja seuraaville lapsille jalkapallopaidat ovat mahtavia lahjaideoita. Anna lätkä- tai fudisfanille liput matsiin ja saat samalla yhteistä aikaa tämän kanssa.

Lapset usein rakastavat retkeilyä ja telttoja. Joulusta tekee vielä ihanamman lupaus leirielämästä oman vanhemman tai isovanhemman kanssa. Anna lahjaksi kunnon telttaretkiteltta ja makuupussimakuupussi retkilupauksen kera.

Omalle pihalle tai mökille sopii trampoliinin seuraksi tai sijasta hyvin linnunpesäkeinu (ts. hämähäkkikeinu) Lekmeristä.

Elektroniikkaa lahjaksi koululaiselle

Tekniikan ehdottomia bonuksia ovat tavoitettavuus, myös lasten. Yhä nuoremmilla lapsilla on nykyisin kännykkä, mikä helpottaa perheen jokapäiväistä elämää. E-villestä voit etsiä lapsellesi sopivaa kännykkää.

Monen lapsen toivelahjoja ovat erilaiset pelikonsolit. PlayStation4 on edelleen monella lahjalistalla. Myös käsikonsolit ovat hyviä ja mukavaa ajanvietettä vaikka pitkillä automatkoilla. Kauppakanavalta löytyy erilaisia pelikonsoleita.

Koululaiselle voi ostaa jo oman tietokoneen. Tabletit syrjäyttävät isompia koneita, mutta kannettavat ja pöytäkoneet ovat raskaammille peleille tarpeen. Hanki kannettavat ja tabletit Kauppakanavalta. Muista, että netin käyttöä voi helposti ja on hyväkin vahtia.

Ja kunnon kuulokkeet tuntuu olevan välttämättömyys. Nuoremmille kissankorvakuulokkeet e-Villestä voivat olla ihana lahja. Vanhemmat lapset haluavat vähän järeämmät tai langattomat kuulokkeet korvilleen. Kannattaa tarkistaa myös CDONin iso kuulokketkuulokevalikoima.

Teksta robotti saa nyt vaihtua BB-8 robottiin, joka pohjautuu uuden StarWars elokuvan hahmoon. Coolstuff myy puhelimella tai tabletilla ohjattavaa BB-8BB-8 robottia.

Pelit ja elokuvat – vinkkejä lahjaksi lapselle

stigaStigan jääkiekkopeli on klassikko, jolla on kiva voittaa isi. Muutenkin lautapelejä on kiva pelata koko perheen voimin. Perinteiset aliasAlias ja shakkishakki ovat hyviä ideoita lahjaksi koululaiselle.

pokemonKlassikkoseurapelitkin uudistuvat: monen toivelistalla on pvszPlants vs. Zombies Monopoli tai pokemonPokemon Monopoli Dischopista. Ja onhan pokemonPokemon kortit ihan oikea korttipeli; anna lahjaksi Pokemon kortteja ja opettele itsekin pelaamaan. Monet Pokémon Go intoilijat haluavat vain keräillä näitä keräilykortteja, ja se on ihan yhtä kivaa.

Karkki-intoilijalle hauska pikkulahja on Bean Boozled peli, joka perustuu joka-maun-rakeet -tyylisten karkkien uskaliaaseen syömiseen. Coolstuff myy peliBean Boozled Jelly Beans peliä ja varaosia.

plantsPlants VS Zombies Garden Warfare 2 (PC)Myös pelitpc- ja konsolipelit voivat olla opettavaisia. Kannattaa kuitenkin tarkistaa elokuvien ja pelien ikärajat, sillä osa peleistä ovat todella raakoja.

Tämän syksyn haluttuimpia koululaisille sopivia pelejä ovat esimerkiksi plantsPlants vs. Zombies Garden Warfare 2 ja fifaFifa18. owOverwatch on todella suositu k-12 peli.

Usemmalla ohjaimella voi useampi pelata. Jos konsoli ja tarvittavat pelit jo löytyvät, ohjainlisäohjain mahdollistaa kaksi- tai kolminpelit.

Elokuvia on kiva katsoa yhdessä joulunpyhinä. leffatCDONista voit tilata paljon leffoja lahjaksi koululaiselle. Tämän vuoden hitti lahjavinkkejä ovat mm. vaianaVaiana, ilkimysItse Ilkimys 3, ja hpHarry Potter boxi.  Myös avaruusOlipa kerran avaruus ja MIBMen In Black trilogy ovat toimivia lahjaideoita. Ja tietenkin japanilaisen Hayao Miyazakin koko miyazakituotanto.

Kovan luokan Harry Potter fani arvostaa varmasti myös velhomaailman tavaroita. Collsshop myy mm. Harry Potter taikasauvoja, vaatteita, koruja ja muita Harry Potter fanituotteita.

Kirjat ja levyt – lahjaideoita lapselle

Kirja on aina hyvä lahja lapselle. Aattoiltana on ihanaa lahjojen jaon ja suklaan syönnin jälkeen käpertyä yhdessä lapsen kanssa lukemaan uutta kirjaa. Myös koululaisille on hyvä antaa lahjaksi kirjoja, joita on tarkoitus lukea yhdessä.

cdonCDONista ja lapsetAdlibriksestä löytyy koululaisten suosimat kirjat, mm. rowlingHarry Potterit ja nopolaRisto Räppääjät. Vuonna 2017 on ilmestynyt vincentRisto Räppääja ja väärä Vincent. Ala-asteikäisen on helppo innostua lukemisesta neropattiNeropatin, heinähattuHeinähatun ja Vilttitossun tai ellaEllan matkassa. hattuHeinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset tuli tänä syksynä elokuvateattereihinkin, mutta jouluHeinähattu, Vilttitossu ja Jouluvintiö on sarjan uusin kirja. Uusin Ella on ellaElla ja kaverit hevosen selässä. Joissain piireissä heppaheppakirjat ovat suosittuja. Jännittävämpää ja haasteellismpaa lukemista tarjoaa eragonEragon-sarja. Ja Hobitti-leffoista innostuneille Tolkienin hobittiHobitti eli Sinne ja takaisin.

Elena Favillin ja Francesca Cavallon favilliIltasatuja kapinallisille tytöille on kirja kaikille lapsille, joiden toivot kasvavan itsenäisiksi ja toisia kunnioittaviksi ihmisiksi.

keplerKepler62 on mahtava, lukemaan innostava kirjasarja.

Myös sarjakuvat ovat tervettä lukemista. Sarjakuvissa on mistä valita. Voit lahjan avulla tutustuttaa lapsen vaikka omiin vanhoihin lempi sarjakuviin. Vanhoista sarjakuvaklassikoista oppii paljon. cdonCDONista voit tilata esimerkiksi asterixAsterixeja,  akuAku Ankkaa tai simpsonitSimpsonit -sarjakuvia.

Voit myös tilata lempilehden kotiin. Lehtitukusta voi tilata lapsen lempilehden vaikka vuodeksi. Jotta lahja olisi konkreettisempi, anna lehtitilausilmoituksen mukana ainakin yksi irtonumero.

Keittiössä hääriminen on erittäin opettavaista ja ruoanlaitto tärkeä taito oppia, vaikkapa CDONin keittolasten keittokirjoista. leivontaSuomen lasten leivontakirjan avulla herkutkin tehdään itse. Joku voi innostua ihan aikuistenkin keittokirjoista.

Lapsille on paljon erilaisia kokoelmalevyjä. Monet lapset toivovat perinteisten lastenlaulujen lisäksi ihan aikuistenkin musiikkia. Cd-levyjä voi tilata koululaiselle lahjaksi cdon.comista.

Kädet käyttöön – lahjaideoita

Legot ovat kestäviä ja mielenkiintoista ajanvietettä vielä aikuisiässäkin. Pojilla vaikuttaa olevan enemmän kiinnostusta rakentamiseen. Legot ovat kuitenkin hyvä lahja myös tytölle: nykyisin löytyy yhä enemmän myös tytöille suunnattuja legosarjoja. Paljon erilaisia Legoja lapsille lahjaksi netissä myyvät Lelufantti ja Lekmer.

Lelufantin myymä Cobi rakennussarja tarjoaa raisumpiakin rakennusaiheita lahjaksi lapselle, mm. sotalaivoja ja tankkisettejä.

dronePerinteisten kauko-ohjattavien autojen rinnalle haastetta tuovat erilaiset kauko-ohjattavat dronedronet.


Vaatteet ja korut lahjaksi koululaiselle

Siistit lakanat ovat kiva sisustuslahja. Myös pussilakanasetit sekä bändi- ja fanituotteet isompaankin makuun ovat mahtava lahja koululaiselle.

Avaimenhukkaajalle muutaman euron viheltäessä hälyttävä avaimenperä Digishopista on hyvä lahja.

Korut ovat koululaisillekin kiva lahja. korutKeskisen kello myy siistejä kellotkelloja ja koruja lahjaksi myös lapsille. Sieltä löydät esimerkiksi suositut Thomas Sabon charm clubCharm Club rannekkeet sekä nominationNomination korut lahjaksi.

Mitä vanhemmaksi tullaan sitä enemmän arvostetaan pehmeitäkin paketeita. Ihania vaatteita prinsessoille ja prinsseille löytyy ainakin nellyNelly.comista.

Kengät voivat olla hankala lahja, mutta rullakengät ovat monen toivelistalla. Spartoo myy rullarullakenkiä valoilla ja ilman, sekä muita kenkiä lapsille lahjaksi.

Myös uusi koulureppu voi olla tarpeen, ja joskus toivelistalla on tietty merkki. Sportamorella on yli 200:n reputrepun valikoima. Scandinavian outdoorstore myy Fjällrävenin Kånken reppuja eri väreissä ja koissa.

Musiikin lahja lapselle

Lapselle voi hyvin antaa jonkin musiikki-instrumentin lahjaksi. Näin voi kokeilla, olisiko lapsella kiinnostusta harrastuksen aloittamiseen.

Digitaalinen piano tai sähkörummut Coolshopista on hyvä paikka aloittaa, jos lapsella on innostusta musiikin opettelemiseen. Ukulele on myös yksi suosikki. Netti on täynnä opetusvideoita soiton aloitteluun.

Tiedettä

Lelufantista löytyy kehittäviä tiedeleluja, joilla voi testailla fysiikan ja kemian lainalaisuuksia.

Voit myös itse rakentaa tiedesetin esimerkiksi juuri tulivuoren tekoa varten. Lue itsetehdystä tulivuoresta ja muista itsetehtävistä lahjoista lapselle vinkkejä sivulta itsetehdyt lahjat.

Lahjavinkkejä lapselle omaan huoneeseen

Joululahjat ovat parhaita, kun niistä on hyötyä pitkään.

pesce_rossoOma yölamppu on monelle tärkeä, ja tuo ihan omaa tunnelmaa lapsen huoneeseen.
Valaisinmestari myy Ramin Razinan suunnittelemia Intermezzon ihania Zoolighteja. Lapsille suunnattuun valaisinvalikoimaan kuuluu monia eri eläimiä ja värejä.


liitutaulu Koulaisen huoneeseen saa persoonallista otetta seinätarroilla. liitutauluLiitutauluseinätarra on helposti kiinnitettävä, ja hyödyllinen myös muistitauluna. Liitutaulu-seinätarroja myy CDON.

Karttapallo omaan huoneeseen on opettava, hieno sisustuselementti ja toimii myös valaisimena. Adlibriksellä on myynnissä karttakarttapallo, joka näyttää myös tähtitaivaan. Tähtitaivas tulee esiin pimeässä, kun taas päivänvalossa pallo toimii tavallisena karttapallona.

Finnish Design Shop myy fatboyFatboy Junior säkkituolia monessa värissä.

Minecraftin innokas pelaaja arvostaa varmasti Minecraft-soihtua. Lamppu toimii paristoilla ja sen voi laittaa pöydälle seisomaan tai ripustaa seinälle. Coolstuff myy soihtuMinecraft-soihtua.

Ja niitä leluja lahjaksi lapselle

Pienelle koululaiselle on arvokasta opettaa perinteiset leikit. Viimeistään esikouluiässä on hienoa päästä kilpailemaan hiekka- tai lumikasoihin suomalaisen Plastexin neppis-autoilla, kelkkiksillä tai mäkihyppääjillä.

Nerf Firestrike EliteLelut ovat yleensä lasten toivelahjalistan ykkösiä. Uusia villityksiä tulee ja menee.

Nerf pyssyt voivat olla aktivoivia leluja jos kaverillakin on. Juokseminen ja sotaleikit on terveellistä kun saa raitista ilmaa, ja panokset eivät satu. Ihaile Coolshopin Nerf-pyssyvalikoimaa.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.