Lahja nuorelle

Nappikuulokkeet, Nelly.comMitä lahjaksi teini-ikäiselle? Murrosiässä lapset muuttuvat ja viattomuuden aika alkaa olla ohi. Myöhemmin teini-iässä aletaan valmistautumaan itsenäiseen elämään. Helpointa on kysyä mikä lahja teini-ikäiselle tai murrosikäiselle itselle sopisi, mutta jos vastausta ei saa tai haluaa säilyttää vähän jännitystä, lue listasta mitä voit antaa teinille lahjaksi.

Elektroniikka on nyt in, eikä välttämättä liian kallista. Pienet kuulokkeet eivät tule liian kaliiiksi.

Jos etsit mitä antaa lahjaksi nuorelle kaverille, lue vinkit täältä.

Elektroniikkaa lahjaksi teinille

Elektroniikka on suosittu ja arvostettu lahja tässä ryhmässä. On kuitenkin muistettava, että nuorten maailmassa muoti vaihtuu nopeasti ja kännymallit vanhentuvat, joten ainakin vinkkejä nuorelta itseltään on hyvä kysellä. Kannattaa tarkistaa e-Villen älypuhelinvalikoimat.

Onko teinin laturit aina hukassa tai jääkö laturipiuha liian tyngäksi? Uusi puhelimen laturi tai pelkkä kaapeli on mahtava lahjavinkki. Digishopissa on muutamalla eurolla eri puhelinten latureita ja johtoja. Värivaihtoehtoja löytyy, joten enää ei tarvitse taistella siitä kuka on hukannut laturit. Jotta teinin asento sohvalla löhöillessä ei olisi liian epämukava, kannattaa katsoa pidemmätkin laturipiuhat.

Kuinka vaikeaa onkaan kun puhelimesta loppuu akku perheen yhteisellä reissulla? Matkalaturit ovat vastaus iloiseen kolmen tunnin mökkimatkaan. Digishop myy erilaisia matka-akkuja eli varavirtalähteitä. Mitä enemmän kapasiteettia (mAh), sen parempi.

Kun padit, kännyt, lisäakut ja kaiuttimet pitää kaikki ladata, mutta pistorasiat loppuvat kesken. Silloin auttaa 5-paikkainen USB-laturi Mulletoi:sta.

Kunnon puhelimeen pitää myös hommata suojakuoret. Lux-Case myy puhelimiin satoja erilaisia suojakuoria.

Niin työelämässä kuin koulussakin tehdään jo melkein kaikki tietokoneilla. iPadit ja muut tabletit ovat monen toivelistalla, ja ne pystyvät lähes kaikkeen mihin kannettavakin. CDON myy kattavaa valikoimaa tabletteja, niin Androideja kuin iPadejakin. Etenkin lukiokäytössä kannettava on vielä ylivertainen, kannattaa katsoa CDONin läppärivalikoima.

Kuulokkeiden kanssa voi katsoa Youtubea ja helpottaa koko perheen elämää. CDON myy hyvää valikoimaa perinteisiä ja bluetooth kuulokkeita, jotka toimivat esimerkiksi kännykän, tietokoneen tai minkä vain bluetoothilla varustetun äänilähteen kanssa. Vastamelukuulokkeet myös vaimentavat ympäriltä kuuluvia ääniä.

Jos teinisi tykkää kuunnella musiikkia sängyssä, Coolstuffin myymä SleepPhones on hyvä lahja. Ne ovat mukavat jos sattuu nukahtamaan. Oiva lahja myös itselle kuorsausäänten vaimentamiseksi.

Musiikin kuuntelu voi myös olla sosiaalista. Langattoman kaiuttimen avulla voi kuunella esim. kännykältä tai tabletilta musiikkia rikkomatta korviaan, ja jakaa samalla ilon kavereiden kanssa. Coolshopilla on laaja valikoima hyvän näköisiä bluetooth kaiuttimia.

Ja Vooni Splash Speakerin kanssa voi kuunnella musiikkia ja vastata puhelimeen suihkussakin. Osta Voonin kaiutin Coolstuffista.

Pelikonsoleita on monenlaisia ja sopivat kaiken ikäisille vauvasta vaariin. Pelikonsolit löytyvät Coolshopista.

Erilaiset sähköiset kulkuneuvot ovat hyviä lahjavinkkejä nuorelle. Hoverboard on eräänlainen moottoroitu, pyörällinen seisomalauta, joka liikkuu nojaussuuntaan. E-ville myy erilaisten tasapainoskootterien lisäksi sähköpotkulautaa ja muitakin sähköisiä kulkuneuvoja.

Uteliaalle ja leikkisälle teinille voi aina antaa lahjaksi kuvauskopterin. Superkauppa myy erihintaisia kuvaavia quadcoptereita, katso valikoima.

Elektroniikka on kallista ja aina ei tarvita uutta kamaa. Anna lahjaksi lahjakortti, jolla voi ostaa musiikkia tai pelejä kännyyn tai koneelle.

Jos nuorella on taipumus luottaa muihin aamuheräämisensä, anna hänelle lahjaksi kelloradio, joka taatusti herättää. Mulletoista voit tilata clockyn, joka pakenee torkuttajaa ja pakottaa nousemaan sängystä.

Ja jos avaimet ovat jatkuvasti hukassa, anna nuorelle lahjaksi vihellykseen reagoiva avaimenperä Digishopista.

Vaatteita lahjaksi nuorelle

Myös uusi koulureppu voi olla tarpeen, ja joskus toivelistalla on tietty merkki. Spartoossa on kymmenien reppujen valikoima. Sissos taas myy eri väreissä ja koissa Fjällrävenin Kånken reppuja, jotka ovat edelleen kovassa suosiossa.

Monet toivovat vaatteita lahjaksi ja netti onkin täynnä vaatekauppoja. Jos et ole varma nuoren omasta vaatemausta, voit aina antaa lahjakortin nettiputiikkiin.

Kenkiä ei voi koskaan olla liikaa. Spartoolla on suuret kenkävalikoimat.

Jos nuori on siinä iässä, että pipon pitäminen ei ole cool, anna lahjaksi partapipo ja uskottavuus kasvaa silmissä.

Bändi- ja fanipaidat ovat edelleen pinnalla. Anna nuorelle lahjaksi lempibändin fanipaita tai pipo CDON:lta.

Helppo lahja nuorelle

Moni antaa nuorelle lahjaksi rahaa. Jos et kuitenkaan halua antaa riihikuivaa lahjaksi, voi olla hyvä idea antaa lahjakortti johonkin nuoren suosimaan liikkeeseen. Vaateliikkeiden lisäksi lahjakortteja saa nykyisin melkein joka liikkeeseen.

Jos nuorella ei vielä ole omaa säästötiliä, sen voi avata ja kerätä sinne rahaa aina merkkipäivinä aikuisuuden pesämunaksi.

Harrastus lahjaksi nuorelle

Brasilia 6 Duffel SKuntosalijäsenyys mahdollistaa yleensä ryhmäliikuntatunnit, itsenäisen harjoittelun ja usein joitakin personal trainer tunteja. Salijäsenyys voi olla liikaa nuoren omalle lompakolle, ja onkin hyvä lahja nuorelle. Voitte myös sopia kustannusten jakamisesta tulevaisuudessa.  Fressi24 kuntosaleja löytyy 11ltä paikkakunnalta, ja saatavana on personal trainer palveluita.

Spartoosta voit hankkia salilla tarvittavat kengät ja muut toimivat treenivarusteet, kuten kunnon treenilaukut. Pilateskaupasta löytyy kaikki tarpeellinen pilatekseen, joogaan ja meditaatioon, kannattaa tarkastaa myös monipuolinen joogasukka-valikoima!

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uutta harrastusta. Moni haluaa sen tehdä, mutta aloittaminen tuntuu liian vaikealta. Lahjaksi voi antaa vaikka sulkapallomailan ja opetustunteja. Näin saa teini-ikäisenkin hetkeksi eroon kännykästä ja muiden ikäistensä joukkoon. Muita hyviä ja talveenkin sopivia lahjalajeja ovat tennis, taistelulajit, squash ja erilaiset joukkuelajit. Nuoresta voi tuntua kivalta jos vanhemmatkin osallistuvat harrastukseen.

 Diel SJ5000 HD Action-kameraE-Villestä löytyy erilaisia urheilukameroita, joilla voi ikuistaa upeat hetket. Kamerat soveltuvat myös vauhdikkaisiin lajeihin, jopa sukeltamiseen.

Airsoft on suosittu teini-ikäisten harrastus. Airsoft-aseita ja suojatarvikkeita voi hankkia teknikmagasinetista tai harrasteliikkeestä. Softaajille järjestetään myös leirejä.

Pelit ja kirjat lahjaksi nuorelle

Pelien ei tarvitse olla elektronisessa muodossa. Myös lautapelikulttuuri elää ja voi hyvin. Eri-ikäisille nuorille löytyy paljon erilaisia strategiapelejä, kuten Carcassonne, jotka kehittävät päättelykykyä ja tukevat sosiaalista kehitystä. Nuoren kanssa on ihana pitää yhteistä peli-iltaa, mässytellä herkkuja ja jutella tärkeistä asioista. CDON myy kymmeniä erilaisia seurapelejä.

Lukeminen on tervettä ja siihen kannattaa kannustaa. Nälkäpeli-kirjasarja on hurmannut niin nuoret kuin aikuisetkin. Stephanie Meyerin kansainvälisesti menestynyt Houkutus-kirjasarja sopii nuorille ja tekee lukemisesta mielenkiintoista. Katso suosituimmat nuorten kirjat CDONilta.

Musiikki ja leffat ovat monen mielenkiinnon kohteena. Lehtitukusta voit helposti tilata näihin tai muihin aiheisiin liittyvät lehdet lahjaksi.

Kauneutta lahjaksi nuorelle

Lahjakortit kauneuspalveluihin ovat hienoja lahjoja. Kasvohoidot ja manikyyrit ovat luksusta nuorellekin. Päivämeikki tai meikkiopastus on hyödyllinen lahja nuorelle neidolle pidemmälläkin ajalla. Voitte myös pitää yhteisen päivän ja hoitaa kauneuttanne yhdessä.

Yhdistä lahja yhteiseen reissuun kaupungissa. Jos Helsinki ei löydy ihan nurkan takaa, anna lahjaksi myös yö Radisson Blu hotellissa.

NordicFeel myy netissä meikkejä ja ihonhoitotuotteita. Jos et ole varma nuoren mausta, anna lahjakortti nettikauppaan.

Heti kun ensimmäisen parta- ja viiksihaituvat alkavat ilmestyä nuorten miesten siloisille poskille, on aika hankkia lahjaksi partakoneet ja höylät. e-Villestä löytyy myös hyvä valikoima parranajokoneita. Voit laittaa pakettiin myös partavettä, mutta muista, että myskiset tuoksut ovat out.

Tytöt tykkää hyvälle tuoksuvista miehenaluista, joten dödöt ja muut tuoksut ovat sijoitus tulevaisuuteen.

Lahjaksi matka

Nuorelle voi antaa lahjaksi vaikka kielimatkan. Kielimatkoilla oppii paljon kohdemaan kulttuurista ja kielestä. Lisäksi se opettaa nuorta tulemaan toimeen itsenäisesti. Kielimatkoilla myös opiskellaan, joten aika ulkomailla ei kulu pelkkään löhöilyyn.

Mökkiviikonloppu tai laskettelumatka kavereiden kanssa on hieno lahja nuorelle. Sen avulla voi osoittaa luottamustaan. Ennen tällaisen lahjan antamista on kuitenkin hyvä olla yhteydessä kavereiden vanhempiin, jotta lahja olisi toimiva. Tilaa lentoliput  tai mökkiloma nuorelle lahjaksi. STS myy laskettelureissut Eurooppaan.

Lahjaksi nuorelle kelpaa hyvin myös liput keikalle. Jos keikka on kauempana tai toisessa maassa, muista auttaa matkajärjestelyissä. Kookkaamman lahjapaketin saat, kun annat liput pehmeässä paketissa, bändipaidan kanssa.

Loman ei tarvitse olla kavereiden kanssa. Oman perheenkin kanssa on kiva matkustaa ja harrastaa yhdessä.

Lahja omaan huoneeseen tai kotiin

Monen teinin toivelahjalistalla on minijääkaappi omaan huoneeseen. Hanki 4n litran minijääkappi lahjaksi teinille Mulletoista. Jääkaappiin mahtuu esim. kuusi limutölkkiä, ja se kulkee kantokahvansa ansiosta hyvin mukana.

Liitutaulukalenteri seinätarra on hyvän näköinen ja vastaus ongelmiin ajankäyttönsä heikosti hallitsevalle. Kalenteriin voi kirjoittaa tärkeät tapahtumat liidulla tai kiinnittää post-it lapuilla. Seinätarrat voi helposti kiinnittää ja poistaa jälkiä jättämättä.

Oman huoneen seiniä on kiva sisustaa muutenkin. Sisustustarra omalla tekstillä on nuorelle mukavan yksilöllinen lahja.

Jos nuori alkaa lähestyä kotoa muuttamisen ikää, oman astiaston keräämisen aloittaminen on lahja, joka ainakin muistetaan vuosikaudet. On kuitenkin hyvä varmistua ensin lahjan saajan mausta ja ehkä yhdessä valita haluttu astiasarja. Astioita tarvitaan sekä arki- että juhlakäyttöön. Kumpaankin käyttöön astioita voi tilata Finnish Design Shopista.

Kotoa poismuuttavalle astiat ja ruoanlaittovälineet ovat muutenkin hyvä lahja. Erilaisia aterimia ja ottimia voi myös alkaa keräilemään. Kun sopiva sarja löytyy, on helppo päättää lahjoista myös seuraavina juhlina. Kattiloitakaan ei koskaan ole tarpeeksi.

Puhtaisiin ja pehmeisiin peitteisiin on ihana kääriytyä ja nukahtaa. Inessa myy Deluxin ja Familonin laadukkaita peitteitä ja tyynyjä.

Oma pyykkikori on usein tarpeen jo kotona asuessa. Anna nuorelle lahjaksi Inessasta siisti pyykkikori, ja ehkä vaatteet oppivat itse ryömimään sinne.

Jos etsit lakkiaislahjaa tai valmistujaislahjaa nuorelle, tarkista sivu Valmistujaislahja.