Lahja nuorelle

Nappikuulokkeet, Nelly.comMitä lahjaksi teini-ikäiselle? Murrosiässä lapset muuttuvat ja viattomuuden aika alkaa olla ohi. Myöhemmin teini-iässä aletaan valmistautumaan itsenäiseen elämään. Helpointa on kysyä mikä lahja teini-ikäiselle tai murrosikäiselle itselle sopisi, mutta jos vastausta ei saa tai haluaa säilyttää vähän jännitystä, lue listasta mitä voit antaa teinille lahjaksi.

Elektroniikka on nyt in, eikä välttämättä liian kallista. Pienet kuulokkeet Nellystä eivät tule liian kaliiiksi.

Jos etsit mitä antaa lahjaksi nuorelle kaverille, lue vinkit täältä.

Elektroniikkaa lahjaksi teinille

Elektroniikka on suosittu ja arvostettu lahja tässä ryhmässä. On kuitenkin muistettava, että nuorten maailmassa muoti vaihtuu nopeasti ja kännymallit vanhentuvat, joten ainakin vinkkejä nuorelta itseltään on hyvä kysellä. Kannattaa tarkistaa e-Villen älypuhelinvalikoimat.

Onko teinin laturit aina hukassa tai jääkö laturipiuha liian tyngäksi? Uusi puhelimen laturi tai pelkkä kaapeli on mahtava lahjavinkki. Digishopissa on muutamalla eurolla eri puhelinten latureita ja johtoja. Värivaihtoehtoja löytyy, joten enää ei tarvitse taistella siitä kuka on hukannut laturit. Jotta teinin asento sohvalla löhöillessä ei olisi liian epämukava, kannattaa katsoa pidemmätkin laturipiuhat.

Kuinka vaikeaa onkaan kun puhelimesta loppuu akku perheen yhteisellä reissulla? Matkalaturit ovat vastaus iloiseen kolmen tunnin mökkimatkaan. Digishop myy erilaisia matka-akkuja eli varavirtalähteitä. Mitä enemmän kapasiteettia (mAh), sen parempi.

Kun padit, kännyt, lisäakut ja kaiuttimet pitää kaikki ladata, mutta pistorasiat loppuvat kesken. Silloin auttaa 5-paikkainen USB-laturi Mulletoi:sta.

Kunnon puhelimeen pitää myös hommata suojakuoret. Lux-Case myy puhelimiin satoja erilaisia suojakuoria.

Niin työelämässä kuin koulussakin tehdään jo melkein kaikki tietokoneilla. iPadit ja muut tabletit ovat monen toivelistalla, ja ne pystyvät lähes kaikkeen mihin kannettavakin. CDON myy kattavaa valikoimaa tabletteja, niin Androideja kuin iPadejakin. Etenkin lukiokäytössä kannettava on vielä ylivertainen, kannattaa katsoa CDONin läppärivalikoima.

Kuulokkeiden kanssa voi katsoa Youtubea ja helpottaa koko perheen elämää. CDON myy hyvää valikoimaa perinteisiä ja bluetooth kuulokkeita, jotka toimivat esimerkiksi kännykän, tietokoneen tai minkä vain bluetoothilla varustetun äänilähteen kanssa. Vastamelukuulokkeet myös vaimentavat ympäriltä kuuluvia ääniä.

Jos teinisi tykkää kuunnella musiikkia sängyssä, Coolstuffin myymä SleepPhones on hyvä lahja. Ne ovat mukavat jos sattuu nukahtamaan. Oiva lahja myös itselle kuorsausäänten vaimentamiseksi.

Musiikin kuuntelu voi myös olla sosiaalista. Langattoman kaiuttimen avulla voi kuunella esim. kännykältä tai tabletilta musiikkia rikkomatta korviaan, ja jakaa samalla ilon kavereiden kanssa. Coolshopilla on laaja valikoima hyvän näköisiä bluetooth kaiuttimia.

Ja Vooni Splash Speakerin kanssa voi kuunnella musiikkia ja vastata puhelimeen suihkussakin. Osta Vooni Coolstuffista.

Pelikonsoleita on monenlaisia ja sopivat kaiken ikäisille vauvasta vaariin. Pelikonsolit löytyvät Coolshopista.

Erilaiset sähköiset kulkuneuvot ovat hyviä lahjavinkkejä nuorelle. Hoverboard on eräänlainen moottoroitu, pyörällinen seisomalauta, joka liikkuu nojaussuuntaan. E-ville myy erilaisten tasapainoskootterien lisäksi sähköpotkulautaa ja muitakin sähköisiä kulkuneuvoja.

Uteliaalle ja leikkisälle teinille voi aina antaa lahjaksi kuvauskopterin. Superkauppa myy erihintaisia kuvaavia quadcoptereita, katso valikoima.

Elektroniikka on kallista ja aina ei tarvita uutta kamaa. Anna lahjaksi lahjakortti, jolla voi ostaa musiikkia tai pelejä kännyyn tai koneelle.

Clocky®

Jos nuorella on taipumus luottaa muihin aamuheräämisensä, anna hänelle lahjaksi kelloradio, joka taatusti herättää. Mulletoista voit tilata clockyn, joka pakenee torkuttajaa ja pakottaa nousemaan sängystä.

Ja jos avaimet ovat jatkuvasti hukassa, anna nuorelle lahjaksi vihellykseen reagoiva avaimenperä Digishopista.

Vaatteita lahjaksi nuorelle

Myös uusi koulureppu voi olla tarpeen, ja joskus toivelistalla on tietty merkki. Sportamorella on yli 200:n repun valikoima. Sissos taas myy eri väreissä ja koissa Fjällrävenin Kånken reppuja, jotka ovat edelleen kovassa suosiossa.

Monet toivovat vaatteita lahjaksi ja netti onkin täynnä vaatekauppoja. Vaatteita nuorten makuun tarjoaa esimerkiksi Nelly. Palautusoikeus nettitilauksissa toimii, ja joulun tilaukset voi palauttaa pitkään tammikuun puolelle. Jos et ole varma nuoren omasta vaatemausta, voit aina antaa lahjakortin nettiputiikkiin.

Kenkiä ei voi koskaan olla liikaa. Converset ja Vansit löytyvät esimerkiksi Spartoosta.

Jos nuori on siinä iässä, että pipon pitäminen ei ole cool, anna lahjaksi partapipo ja uskottavuus kasvaa silmissä.

Bändi- ja fanipaidat ovat edelleen pinnalla. Anna nuorelle lahjaksi lempibändin fanipaita tai pipo CDON:lta.

Helppo lahja nuorelle

Moni antaa nuorelle lahjaksi rahaa. Jos et kuitenkaan halua antaa riihikuivaa lahjaksi, voi olla hyvä idea antaa lahjakortti johonkin nuoren suosimaan liikkeeseen. Vaateliikkeiden lisäksi lahjakortteja saa nykyisin melkein joka liikkeeseen. Netistä voit tilata lahjakortin esimerkiksi Nelly.comiin, joka myy etenkin nuorille sopivia vaatteita tytöille ja pojille.

Jos nuorella ei vielä ole omaa säästötiliä, sen voi avata ja kerätä sinne rahaa aina merkkipäivinä aikuisuuden pesämunaksi.

Harrastus lahjaksi nuorelle

Brasilia 6 Duffel SKuntosalijäsenyys mahdollistaa yleensä ryhmäliikuntatunnit, itsenäisen harjoittelun ja usein joitakin personal trainer tunteja. Salijäsenyys voi olla liikaa nuoren omalle lompakolle, ja onkin hyvä lahja nuorelle. Voitte myös sopia kustannusten jakamisesta tulevaisuudessa.  Fressi24 kuntosaleja löytyy 11ltä paikkakunnalta, ja saatavana on personal trainer palveluita.

Sportamorelta voit hankkia salilla tarvittavat kengät ja muut toimivat treenivarusteet, kuten kunnon treenilaukut. Myös Nelly myy treenivaatteita nuorten makuun.

Kettlebells VinylOma kahvakuula mahdollistaa tehokkaan treenin kotona, kun ei koulukiireiltä ehdi salille. Sportamore myy eri kokoisia kahvakuulia, ja youtubesta löytyy videoita tehokkaaseen kahvakuulatreeniin.

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uutta harrastusta. Moni haluaa sen tehdä, mutta aloittaminen tuntuu liian vaikealta. Lahjaksi voi antaa vaikka sulkapallomailan ja opetustunteja. Näin saa teini-ikäisenkin hetkeksi eroon kännykästä ja muiden ikäistensä joukkoon. Muita hyviä ja talveenkin sopivia lahjalajeja ovat tennis, taistelulajit, squash ja erilaiset joukkuelajit. Nuoresta voi tuntua kivalta jos vanhemmatkin osallistuvat harrastukseen.

 Diel SJ5000 HD Action-kameraE-Villestä löytyy erilaisia urheilukameroita, joilla voi ikuistaa upeat hetket. Kamerat soveltuvat myös vauhdikkaisiin lajeihin, jopa sukeltamiseen.

Urheilussa kunnon välineet ovat tärkeät. Sportamore myy netissä tarvikkeita skeittaukseen, lasketteluun, lautailuun, mihin vain urheiluun.

Airsoft on suosittu teini-ikäisten harrastus. Airsoft-aseita ja suojatarvikkeita voi hankkia teknikmagasinetista tai harrasteliikkeestä. Softaajille järjestetään myös leirejä.

Pelit ja kirjat lahjaksi nuorelle

Pelien ei tarvitse olla elektronisessa muodossa. Myös lautapelikulttuuri elää ja voi hyvin. Eri-ikäisille nuorille löytyy paljon erilaisia strategiapelejä, kuten Carcassonne, jotka kehittävät päättelykykyä ja tukevat sosiaalista kehitystä. Nuoren kanssa on ihana pitää yhteistä peli-iltaa, mässytellä herkkuja ja jutella tärkeistä asioista. CDON myy kymmeniä erilaisia seurapelejä.

Lukeminen on tervettä ja siihen kannattaa kannustaa. Nälkäpeli-kirjasarja on hurmannut niin nuoret kuin aikuisetkin. Stephanie Meyerin kansainvälisesti menestynyt Houkutus-kirjasarja sopii nuorille ja tekee lukemisesta mielenkiintoista. Katso suosituimmat nuorten kirjat CDONilta.

Musiikki ja leffat ovat monen mielenkiinnon kohteena. Lehtitukusta voit helposti tilata näihin tai muihin aiheisiin liittyvät lehdet lahjaksi.

Kauneutta lahjaksi nuorelle

Lahjakortit kauneuspalveluihin ovat hienoja lahjoja. Kasvohoidot ja manikyyrit ovat luksusta nuorellekin. Päivämeikki tai meikkiopastus on hyödyllinen lahja nuorelle neidolle pidemmälläkin ajalla. Voitte myös pitää yhteisen päivän ja hoitaa kauneuttanne yhdessä.

Helsingin Kalevankadulla sijaitseva Jolie Spa tarjoaa kasvohoitoja ja vartalohoitoja, osta Jolie Span lahjakortti. Myös Etu-Töölössä sijaitseva Natural Goods Company myy lahjakortteja ihaniin hoitoihin. Jos Helsinki ei löydy ihan nurkan takaa, anna lahjaksi myös yö Radisson Blu hotellissa.

NordicFeel myy netissä meikkejä ja ihonhoitotuotteita. Jos et ole varma nuoren mausta, anna lahjakortti nettikauppaan.

Heti kun ensimmäisen parta- ja viiksihaituvat alkavat ilmestyä nuorten miesten siloisille poskille, on aika hankkia lahjaksi partakoneet ja höylät. e-Villestä löytyy myös hyvä valikoima parranajokoneita. Voit laittaa pakettiin myös partavettä, mutta muista, että myskiset tuoksut ovat out.

Tytöt tykkää hyvälle tuoksuvista miehenaluista, joten dödöt ja muut tuoksut ovat sijoitus tulevaisuuteen.

Lahjaksi matka

Nuorelle voi antaa lahjaksi vaikka kielimatkan. Kielimatkoilla oppii paljon kohdemaan kulttuurista ja kielestä. Lisäksi se opettaa nuorta tulemaan toimeen itsenäisesti. Kielimatkoilla myös opiskellaan, joten aika ulkomailla ei kulu pelkkään löhöilyyn.

Mökkiviikonloppu tai laskettelumatka kavereiden kanssa on hieno lahja nuorelle. Sen avulla voi osoittaa luottamustaan. Ennen tällaisen lahjan antamista on kuitenkin hyvä olla yhteydessä kavereiden vanhempiin, jotta lahja olisi toimiva. Tilaa lentoliput  tai mökkiloma nuorelle lahjaksi. STS myy laskettelureissut Eurooppaan.

Lahjaksi nuorelle kelpaa hyvin myös liput keikalle. Jos keikka on kauempana tai toisessa maassa, muista auttaa matkajärjestelyissä. Kookkaamman lahjapaketin saat, kun annat liput pehmeässä paketissa, bändipaidan kanssa.

Loman ei tarvitse olla kavereiden kanssa. Oman perheenkin kanssa on kiva matkustaa ja harrastaa yhdessä.

Lahja omaan huoneeseen tai kotiin

Monen teinin toivelahjalistalla on minijääkaappi omaan huoneeseen. Hanki 4n litran minijääkappi lahjaksi teinille Mulletoista. Jääkaappiin mahtuu esim. kuusi limutölkkiä, ja se kulkee kantokahvansa ansiosta hyvin mukana.

Liitutaulukalenteri seinätarra on hyvän näköinen ja vastaus ongelmiin ajankäyttönsä heikosti hallitsevalle. Kalenteriin voi kirjoittaa tärkeät tapahtumat liidulla tai kiinnittää post-it lapuilla. Seinätarrat voi helposti kiinnittää ja poistaa jälkiä jättämättä.

Oman huoneen seiniä on kiva sisustaa muutenkin. Teipparit.fin myymä sisustustarra omalla tekstillä on nuorelle mukavan yksilöllinen lahja.

Jos nuori alkaa lähestyä kotoa muuttamisen ikää, oman astiaston keräämisen aloittaminen on lahja, joka ainakin muistetaan vuosikaudet. On kuitenkin hyvä varmistua ensin lahjan saajan mausta ja ehkä yhdessä valita haluttu astiasarja. Astioita tarvitaan sekä arki- että juhlakäyttöön. Kumpaankin käyttöön astioita voi tilata Finnish Design Shopista.

Kotoa poismuuttavalle astiat ja ruoanlaittovälineet ovat muutenkin hyvä lahja. Erilaisia aterimia ja ottimia voi myös alkaa keräilemään. Kun sopiva sarja löytyy, on helppo päättää lahjoista myös seuraavina juhlina. Kattiloitakaan ei koskaan ole tarpeeksi.

Puhtaisiin ja pehmeisiin peitteisiin on ihana kääriytyä ja nukahtaa. Inessa myy Deluxin ja Familonin laadukkaita peitteitä ja tyynyjä.

Oma pyykkikori on usein tarpeen jo kotona asuessa. Anna nuorelle lahjaksi Inessasta siisti pyykkikori, ja ehkä vaatteet oppivat itse ryömimään sinne.

Jos etsit lakkiaislahjaa tai valmistujaislahjaa nuorelle, tarkista sivu Valmistujaislahja.

93 Comments

 1. Mahtavia ideoita, Löytyisikö vielä muita?? ;D

 2. Nuoret arvostavat myös käsintehtyä: Kaunis ja lämmin hartiahuivi tai villasukat. Mahdollisesti myös villapaita ovat aina nuortenkin ihmisten mieleen.

  t: yksi nuori

 3. Vinkkejä päivitetään jatkuvasti. Lukijoiden ideat ovat lämpimästi tervetulleita.

 4. Lisäisin tuohon vielä, että useimmat nuoret pitävät lukulahjoista, esim. kirjat, tai lehden tilaus lahjaksi.

 5. Minä pidän asusteista esim. koruista ja vöistä. Myös ystäväni pitävät niistä, joten ne ovat varmasti mieluinen lahja. 🙂

 6. Aina ei muuten mene niin, että nuoret arvostavat kalliita lahjoja. Lahjan arvo ei sinänsä ratkaise, vaan lahjaksi saadun asian tarve, esim. juuri tulevaan opiskelukämppään tarvittavat jutut. Toki väite on pätevä siinä mielessä, että usein juuri nuorilla (etenkin opiskelijat)ei raha kasva puissa, joten yleensäkin aina lahjaa ostaessa/ tehdessä kannattaa sekaan laittaa paitsi mieltä piristäviä ylläreitä, myös kivoja tarvelahjoja,niin ei krääsää kerry jokaiseen nurkkaan! :)Yleensä myös nuoret ajan mittaan ymmärtävät, että tärkeintä ei ole lahjan hinta, vaan kaunis ja vilpitön ajatus! -Nuori itsekin

 7. nuoret piävät myös yksityisopetus tunneista ja vaikka museon kausikorteista

 8. juu,

  tosiaan, itse saan tilauslahjana Valitut Palat -lehden. Se on todella hyvä lahja. Toinen hyvä lehtitilaus lahjaidea on Tieteenkuvalehti.

 9. “nuoret piävät myös yksityisopetus tunneista ja vaikka museon kausikorteista” <- nuoret eivät yleensä pidä museoista sun muista eikä varsinkaa kausikorteista niihin. Parempi lahja olisi lahjakortti johonkin mieluiseen kauppaan ( H&M ) tai asusteita, elektroniikka ja jonkun nuorten lehden tilaus vuodeksi 🙂

 10. Eipä voi mennä yleistämään että “yleensä” tai “suurin osa nuorista” pitää jostain kun kaikki on ihan erilaisia. Itse olisin aikanaan saanut sydänkohtauksen jos olisin saanut jonkun museokortin (harvemmat niistä tykkää..) Kyllä se on vaan niin että pakko tuntea ihminen jolle lahjaa antaa ettei mene pahsti vikaan. villasukkia… eikä kaikki lue mitään…

 11. hemmottelusta pitävälle myös joku kylpylä hoito tai sellanen on kiva.. tai vaikka leffaliput.

 12. Kyllä se niin tahtoo mennä, että nyt kun
  omaa tyyliä ja persoonallisuutta arvostetaan on vaikea arvata mistä toinen oikeasti pitää. Itse olisin myös lahjakortin kannalla, sillä lahjan saajalla on vapaus valita itse jotain tarpeellista. Ainahan lahjakortin mukaan voi liittää jotain pientä oma keksimää. Muodista kiinnostuneelle vaatteista ja asusteista pitävälle suosittelisin lahjakorttia liikkeisiin: H&M, veromoda, glitter. Opiskelu kiireiden keskelle voisi olla kiva saada myös kauneushoitolaan lahjakortti. Esimerkkinä erilaiset kasvohoidot, ruiskurusketukset tai kampaamopalvelut. Urheilusta pitävät arvostavat usein huippupelaajien pelipaitoja tai lippuja peleihin. Myös kuntosalikausikortit voivat olla hyvä lahja.

 13. Hmm… Itse kuulun k.o. nuorten vähemmistöön, enkä kyllä menisi oikein allekirjoittamaan näitä vinkkejä. Ensinnäkin astiat ja muut vastaavat haluaisin valita asuntooni itse, mikäli rahaa vain suinkin löytyy. Vaatteeni ostan mistä halvimmalla saan ja olen vaatteisiini yleensä täysin tyytyväinen, eli vaateliikkeiden lahjakortteja en ainakaan haluaisi saada (tosin kauniipi sukupuoli on taas eri asia). Pelit ja Harrastukset ovat kieltämättä kivoja, mutta ainoastaan mikäli itse on ne valinnut. Elektroniikka on hyvä lahja ainoastaan mikäli se tulee todella tarpeeseen (esim. itse sain joskus äänentoistolitteet jotka ovat tälläkin hetkellä koskemattomana kaapissa, sillä niille ei yksinketaisesti ole ollut käyttöä). Kielimatka on lahja josta itse kyllä pitäisin -kohdemaasta riippumatta, mutta tiedän että useat nuoret pitäisivät ajatusta vähintäänkin kammottavana.
  Yhteenvetona voisikin mielestäni sanoa että älkää katsoko nuoria “nuorina”, vaan jokaista omanlaisenaan. Mikäli ei tunne nuorta niin hyvin ettei tiedä mistä tämä pitää, tai viitsi kysyä, niin
  raha on aina hyvä vaihtoehto; lahjakortti joka käy liikkeeseen kuin liikkeeseen.

 14. “Mikäli ei tunne nuorta niin hyvin ettei tiedä mistä tämä pitää, tai viitsi kysyä, niin
  raha on aina hyvä vaihtoehto; lahjakortti joka käy liikkeeseen kuin liikkeeseen.”

  That’s so true.

 15. Miksi tyypit luulee nuorten haluavan arpoja, minusta ne on rahan haaskausta. Sama antaa rahaa, kun arvoista ei kuitenkaan voita mitään, en ainakaan minä.

 16. riippuu ihan ihmisestä. toiset on kiinnostuneita museoista ja kaikesta tylsästä, mut toiset taas shoppailusta,elokuvista ja kaikesta kivasta.eikä oo mikää mahoton tehtävä kattoo minkälainen se nuori sit on….ja mä toivon tänä jouluna elokuvia, lahjakortteja,cd levyjä..jne

 17. voisiko tänne tulla vinkkejä mitä voisi ostaa poikaystävälle??

 18. jos rakastaa vaikka koiraansa ja toivoo tällejtain asiaa niin voihan sellasenki ostaa. (esim: ihana ruokakuppi mä haluun mun buudelille) Mikäs siinä.

 19. “voisiko tänne tulla vinkkejä mitä voisi ostaa poikaystävälle??” <– niinpä!

 20. Jos on fiksu, niin lähtee nuoren(sa) kanssa jonkin verukkeen nojalla kauppoihin etsimään jotain tavaraa. Varmasti nuori jossain vaiheessa kiinnittää huomiota johonkin tavaraan ja pitää siitä, vaikkei sitä suoraan pyydäkään ja jos kiinnittää siihen huomiota, on helppo hankkia lahja josta nuori pitää.

 21. viimejouluun sin 800e rahaa nyt toivoisin vähä yli tonni t:12v poika siin hyvä idea!

 22. aaah, miniläppäri kyl kelpais

 23. juu mullekin miniläppäri, ja heti! en khyl saa 🙁

 24. kannattaa lisätä tähän kirjat ja leffat. Dvd:t, dvd-boxit..

  hyviä ideoita muuten 🙂

 25. Tupsun kommentti pitää paikkaansa. Meillä ainaskin kaikki kinuaa kauppassa jotain ja äippä kärsii >;)
  Meikäläinen kärttää tänä vuonna puhelita,radiota ja ponkkareita jotka sattuvat katoamaan nukeille nuorimman leikeiss.Mahdollisesti myös jotain makiaa ja sokerista, sillä joulunahan pitää herkutella 😀

  Olisi myös kiva tosiaan kuten muutama mainitsi osastoa poikaystävän lahjan ostoon.

  Mea12wee on oikeassa, sillä jotkut ihmiset pitävät shoppailusta,elokuvista jne. kun taas jotkut tykkäävät niistä museoista ja kirjoista.

  Huh, johan tuli tekstiä.

 26. Eipä aikaakaan… en keksi mitään toiveita! Miniläppäri olisi kyllä mieleinen, tai digikamera tai pleikka 2 tai.. joku tietokone ohjelma jolla voi miksata omaa musaa. Emp kuitenkaan saa. Kaikki liian kallista:< Eihän ne fossiilit mitään osta…

  GrRrR…

 27. No ei niitä kuitenkaan saa… Täälläkin näitä fossiileja…
  -Kyllä niitä villasukkia tarvitaan.. Voi luoja!!! Ärsyttävää!! Mä en saa myöskään mitään pelikoneita tai Singstar ois listalla ja miniläppäri ja jtn kameraa… Mut Ei Ne Mitään Osta Kun On AlaIkänen!

  xD Ei ne mit osta >:G

 28. oeh.täälta sain paljon hyviä ideoita .<: ite kyselen paljon samantapaista mitä täällä on sanottu : rahaa + kamera .. mutta vaatteet minulla on aina listalla ykkösenä .:) mutta se on ongelma, jos vanhemmat eivät osaa ostaa sellasia vaatteita joista minä pidän.sillo kannattais kysellä nuoren sisaruksilta, mitä hän käyttäisi ja että olisiko tämmöinen vaate “pettymys” . minulle ei ole ikinä tullut pettymyksiä jos olen saanut vaatetta , mutta tunnen mooooonia joilla on . siksi kannattais kysellä nuoren läheisiltä jos on epävarma vähänkään asiasta . samaa mieltä olen myös,että se raha on mieluummin kuin lahjakortti, jos vaikka lahjakortti ei olisikaan mieluiseen liikkeeseen niin se voi olla nuorille tosi kova pala .. :<>>>

 29. ja myös itsekin pyytelisin niitä ideoita poikakaverille ? ;>>

 30. Hei nyt on jotkut vähä hakuteillä! Astiat sun muut on ihan kivoja, mutta mielummin haluaisin kyllä lahjaksi joitaki muuta, vaikka onha neki tarpeellisia. Ja villasukat ym. olis ainaki mulle aika pettymys.Meillä ainakin toimii vieläkin periaate, että lapset kirjottaa listalle vaihtoehtoja mitkä vois olla kivoja ja vanhemmat sitten valitsee niistä joitakin ja keksii ehkäpä itse jotakin muutakin. Ehdottakaa kotona?

 31. Hei nyt on jotkut vähä hakuteillä! Astiat sun muut on ihan kivoja, mutta mielummin haluaisin kyllä lahjaksi joitaki muuta, vaikka onha neki tarpeellisia. Ja villasukat ym. olis ainaki mulle aika pettymys.Meillä ainakin toimii vieläkin periaate, että lapset kirjottaa listalle vaihtoehtoja mitkä vois olla kivoja ja vanhemmat sitten valitsee niistä joitakin ja keksii ehkäpä itse jotakin muutakin. Ehdottakaa kotona? Ja noi matkat kavereitten kans on kyllä aika ihanan kuulosia, muttei niistä jää mitää muistoja paitsi tietysti mielee 😀 mut karkkia ainaki paljo pakettii 🙂

 32. EI VAATTEITA! ainakaa en tykkäis mun vanhemmilta! : D mielummi lahjakortti tms.

 33. Nuoret haluavat oikeasti vain nuudeleita ja neuloja !

 34. Kaikki haluavat savisorsan 😀

 35. Jossain kohdalla huomasin et oltiin kysytty mitä vois poikakaverille ostaa lahjaksi. Niin itse olen ostanut hajuveden, suihkugeelin, deodorantin sekä pyyheliinan. Myös hauskan kahvikupin oon ostanut sekä yöpaidan ja sukkia. Myös boxerit on hyvä lahja omalle kullalle=)

 36. poikakaverille vaikka kello tai kaulakoru tai vaatteita.. ehkäpä leffalippuja. tai sitte wowiin peliaikaa……

 37. nuorelle tytölle voisi ainakin ostaa vaikkapa lahjakortin jonnekkin kasvohoitoon tms?

 38. Oisko hyvä sellanen vinkki semmoinen sivu jossa olisi alapäätrimmereitä…

 39. Eikö täällä tosiaan tajuttu että tuo kausikortti museoon oli aika läppä 😀 kaikki heti laukomassa mielipiteitään eikä ajateltu ollenkaan että se ois voinu olla huumoria… sarkastista sellaista ehkä?

 40. Lisää vinkkejä, mitä ostaa poikaystävälle.:)

 41. joululahja voisi olla että saa sisustaa oman huoneen. Itse ainakin tykäisin!

 42. Raha ja lahjakortit ovat mielestäni hyvä idea; tulisivat kyllä tarpeeseen. Ei voi yleistää, että kaikki haluaisivat villasukat, kausikortin museoon tai iPodin, mutta yleensä ihmiset vihjailevat joulun alla mitä haluaisivat lahjaksi tai minkä tyylistä, näin ainakin meillä. Sitten vain suunnittelemaan.

  Ja mitä tulee poikaystävään, yleensähän jos seurustelee, niin aika hyvin tuntee kumppaninsa. Mikseipä siis jotakin mieltymysten mukaista? Omalle poikaystävälleni annoin viime vuonna lempibändinsä fanipaidan, kun musiikki on meille molemmille tärkeä osa elämää, ja kyllä tykkäsi. Paljon on ainakin käyttänyt. Ja jos ei mitään halua ostaa, niin omat kaverini ja poikaystävä arvostivat kovin itse neulottuja lapasia, käsityöihminen kun olen, niin innostuin tekemään. Talvipakkasilla lämpimät lapaset sitten muistuttavat ystävästä.

  Jos ei rahat tunnu riittävän, voihan aina luvata yhteistä aikaa, esim. leffailta kotona tai jotain vastaavaa. Parhaalle ystävälleni annoin levyllisen mielimusiikkiaan ja kovassa soitossa on ollut. Tässä joitain ideoita.

  Mukavaa joulunodotusaikaa kaikille!

 43. Stephenie Meyerin Houkutus-kirjasarja on oiva lahja varsinkin teini-ikäiselle nuorelle. Itse viime vuonna sain sarjan ensimmäisen osan ja nyt aivan koukussa. Tänä jouluna toivon sarjan neljättä ja uusinta kirjaa. Monien ystävieni ja itseni ehdoton lahjasuosikki.

 44. mun mielestä lahjakortit on tosi hyviä, jos ei haluu jotain mummon ostamia rättejä DD: Isosisko osti viimevuonna poikaystävälleeen Björn Borgin kalsarit.(:: aika mahti
  T : melkeen kolmetoist!

 45. no mä en keksi mitään mitä vois toivoo lahjaks… :DD

 46. toi museo juttu….ei todellakaa:DD
  jos haluu ostaa lahjan josta nuori oikeesti tykkää ni sitten lahjakortti(esim. H&M),vyö,elektroniikka,raha on aina jees, bändi tavarat, suklaa ym.

  t. nuori joka omistaa toivomuslistan 😀

 47. Miten olis suihkurusketus lahjakortti…tai laadukkaita meikkejä…tai meikkausopastus lahjakortti…stylistin ohpastus…myös nuorelle kasvohoidot…

 48. Tulin hakeen vinkkejä ja sain vahvistuksen ideaani lahjakorteista. Tytölle vaateliikkeeseen ja pojalle jonnekin mistä saa autoon kaikkee kivaa…..tai sit bensaa (….jaa sitä ei vissiin kannata ostaa kanisterikaupalla ja ainakaan paketoida, tuoda kuusen alle sisälle 😀 )

  Mutta sain edellämainitun lisäksi myös hyvät naurut 😀

 49. lahjakortit on tosi hyvä idea, mutta nykyään kaikki rakastavat esim nomination koruja, niin tytöt kuin pojat, ja sittenhän ei ole muina jouluina yms niin hankalaa keksiä ostettavaa, kun voi ostaa suoraan paloja siihen, ja niitäkin on monenhintaisia ja tyyppisiä 🙂
  kannattaa myös todellakin kuunnella ja kysyä mitä nuori itse haluaa, esim uusi kosketusnäyttöpuhelin on tosiaankin in ! esim. iPhone ois kiva 🙂

 50. Itse ainakin toivon joululahjaksi mm. Jouluisia suklaa- ja karkkirasioita, Koruja, Söpöjä juttuja kuten esim. Hellokitty yö-asun, mukin tms. 🙂 Ei mitään kallista tarvitse välttämättä. Itse tehdyt persoonalliset villasukat sun muut ovat myös todella mukava lahja! 🙂

 51. Tää antaa sellaisin kuvan, kuin nuoret ei välittäisi mistään muusta kuin kalleista mp3-soittimista ja läppäreistä, tai että raha ja elektroniikkalaitteiden paljous tuo iloa. Kyllä kirja, dvd, lehtitilaus tai jokin pienempikin riittää!

 52. Kannattaa kysyä nuorelta mitä se haluu. Itse käytän sellaista keinoa, että jos et sano mitä haluat et saa mitään. Toimii aina =) Itse en todellakaan suosittele Houkutus-sarjaa. Jos kirjoja haluaa ostaa suositettelen sitten Harry Pottereita.

 53. Minä toivoisin ainakin läppäriä, jota en ole vielä saanut tai sitten suklaa sydämmiä missä on mansikka juttua sisallä <3 🙂

 54. en suosittele ostaa mitään pleikkoja sing staareja jne. koska niille ei tule juurikaan käyttöä ja ne maksaa aika hitosti . antakaa rahaa , se kelpaa kaikille nuorille .

 55. Moikka kaikki! Ite oon 13-vuotias tyttö!
  Ja mä kyllä suosittelisin tytöille lahjaksi lahjakortteja, Telkkarin, mini läppärin ja sellaista mikä menee pitkään niinkuin oma kone se kestäisi heillä monta vuotta ja jos kerralla laittaa enemmän rahaa niin se ei ole maailman loppu! Pojille voisi ostaa vaikka pleikkkarin, mopon tai Avata tilin johon laittaa heille vaikka kuukaudessa tietty summa rahaa! Minun mielestä ei ole paljoa jos kerralla laittaa rahaa menemään kun joulukin on vaan kerran vuodessa ja niitä lahjoja kannatan joita voi käyttää monia vuosia!! Myös nuorille olis hyvä jos heillä on lemmikki niin ostaisi sille jotain niin hänen ei itse tarvitse ostaa!! Olen ite saanut kalliita lahjoja mutta ne on minulla ollut jovuosia esim. Tietokone, Telkka, nindendo boksi ja niinedes päin!!
  Jos haluat yllättää poika ystävän niin osta hänelle joku sydämmestäsi tuleva lahja sen ei tarvitse olla suuri kuhan se on rakkaudella!! Muista mitä ikinä ostat niin sen pitää tulla sydämmestäsi!!

 56. Nuorelle opiskelevalle aikuiselle erilainen mutta hyvä ja hyödyllinen lahja voisi olla jokin välttämätön hankinta, jota ei tule heti ajateltua, mutta joka on pakollinen raha reikä kuitenkin

  esim:
  Auto täytyy katsastaa -> lahjakortti katsastukseen;

  Kokemattomalla kuskilla olisi hyvä olla ainakin hyvät renkaat alla -> lahjakortti rengasliikkeeseen

  Itselläni kokemusta kummastakin ja tulivat kuulemma tarpeeseen.

 57. Mulla on noi nuoremmat sisarukset ainakin tykanneet, kun olen ostanut esim. H&M lta perus hupparin ja maalannut sitten sen selkaan jonkun kuvan. Esim. Valkoisen hupparin selkaan kun maalaa kultaisen tiikerin (netista printtaa suurennetun kuvan ja jaljentaa kankaalle), niin jo on nayttava. Samaa olen hyodyntanyt myos mm. Lakanoihin ja aidille tehtyihin verhoihin.

 58. Lisääppä Playstation 3 siinä on tosi hyvä lahja nuorelle. Ihan oikeasti.

 59. Nuoret naiset tykkäävät meikeistä ja vaatteista. Musiikkisoitin tai elokuva voisi olla myös hyvä lahja.

 60. Jos annat nuorelle rahaa lahjaksi ja sanot “osta vaikka vaatteita:)” Luuletko että se raha menee aina vaatteisiin? Ei,joillakin se menee tupakkaan tai alkoholiin.Kannattaa siis kysellä itse nuorelta tai joltain perheenjäseneltä mistä kaupasta hän tykkää ostaa vaatteitaan.. (:

 61. Varokaa Pixmania – takuu/tuotepalautusasiat ei toimi heidän kanssaan.

 62. Jotkut noista ideoista on kyllä ihan hyviä, mutta on todellakin parempi vaihtoehto ajatella nuorta oman itsenään kuin yleistää. Kaikki eivät halua kuunnella musiikkia mp3 tai iPodilta, kaikki eivät tykkää lukemisesta, kaikki eivät halua lahjakortteja vaan lahjoja, kaikki eivät halua lähteä minnekkään mökkilomalle vanhempien kanssa… KAIKKI NUORET EIVÄT YKSINKERTAISESTI PIDÄ SAMOISTA ASIOISTA.
  Paras tapa onnistuneeseen lahjaan on kysyä nuorelta, mitä hän itse haluaisi, eikä etsiä Googlesta “lahjavinkkejä nuorelle”, koska silloin päätyy juuri tämän kaltaisille sivustoille ja nuori todellakin pettyy jouluaattona saadessaan lautapelin, vaikka toivoi yksinkertaisesti uutta kännykkää.
  Aikuisten olisi hyvä muistaa, että nuoret, esimerkiksi jo 16-vuotiaat, ovat lähes aikuisia, eivät he tarvitse enää mitään lautapelejä. Miettikää jotain hyödyllistä, ei kukaan tarvitse hyödyttömiä, epämieluisia tavaroita nurkkiinsa pyörimään. Lahjakorttienkin kanssa tulee olla varovainen, jotkut tytöt tykkäävät H&M:stä, jotkut pojat ovat kiinnostuneita lukemisesta, joitain tyttöjä kiinnostaa rumpujen soitto ja joitain poikia himottaa kenkäkaupat. Miettikää siis kunnolla, ja KYSYKÄÄ, älkääkä ostako “muodikkaita vaatteita”, jos ette ole aivan varmoja, että saaja niistä ilahtuu.
  Jouluterveisin 16-vuotias tyttö, kyllästynyt huonoihin lahjoihin, ja siihen, ettei toiveita kuunnella…

 63. TYTÖLLE HYVÄ LAHJA GINATRICON VAATTEET. IHAN PERUSTOPPEJA 10E 😀 lahjakortinkin voi ostaa hyvin sinne :DD

 64. mä rupesin ite lukee näit sen takii et mietin mitä itte pyytäsin lahjaks. Järkytyin muute aikalailla tosta museo jutusta. Muistakaa oikeesti et kaikki on iha yksilöitä eikä hirvee montaa varmaa museo ja villasukat kiinnosta. itse toivon ; hiustenpidennykset (pitkään toivottu), iphone,meikkejä ja vaatteita 🙂 olen jo saanut etukäteen floridan matkan tammikuulle.

 65. Ihan samaa mieltä joulutontun kanssa!

 66. tonttu hyviä ideoita !! mäki halusin kaikkii meikkeija sit pidennykset jatälleee kosk jooo lol museo.. .D:DD: enkyl tajuu kuka nuori menismuseoo……… jos ostais sinne jotkut liput nii… :D:D:D:D::DD:D: en kyl ite ainakaa tykkäis.. joku söpöpyjama ois kyl iha jeba D:D:D::D jebabeba

 67. järjestelmäkamera kyl kelpaa kaikille

 68. itelläni tämän joulun ykkös toive on jumpin- haalari:)myös mummon neulomat villasukat ovat mielessäni !

 69. Sille poikakaverille varma lahja on iso paketti (vaikka hauskannäköisiä) kondomeja 🙂

 70. itteleni kelpaa hyvin lahjakortti, hajuvesi, suoristusrauta, vaatteita, astioita, joku kiva dvd, koruja!, kynsilakka tavaroita, meikkejä, ihonhoito tuotteita, urheilu tavaroita, kaulahuivi, lakanat ja suklaa on aina tervetullut! 🙂 aina on tietysti sovittu vanhempien kanssa jostakin kalliimmasta lahjasta esimerkiksi kännykkä, tietokone, kamera tai jotakin muuta.T: 17-VUOTTA TÄYTTÄNYT TYTTÖ

 71. Kaikki täällä toivoo vaan jotain kameroita, läppäreitä, pleikkoja, meikkei yms. Kauheen kallista!kuka ne lahjat oikeen maksaa? no ette te ite ainakaan. Rahan arvon oon kyl huomannut kun en mistään kauheen varakkaasta perheestä oo.Mä ite ite en toivo juuri mitään kyl sitä nyt aina jotain saa kuitenkin. Vaikkei si aina kauheen paljoo ookaan. Ei lehjoi oikeestan ees tartte! Ollaan sitä nyt ilman eletty tähänkin asti!Käytetään rahat johonkin hyödylliseen mieluummin.

 72. Kaikki täällä toivoo vaan jotain kameroita, läppäreitä, pleikkoja, meikkei yms. Kauheen kallista!kuka ne lahjat oikeen maksaa? no ette te ite ainakaan. Rahan arvon oon kyl huomannut kun en mistään kauheen varakkaasta perheestä oo.Mä ite ite en toivo juuri mitään kyl sitä nyt aina jotain saa kuitenkin. Vaikkei si aina kauheen paljoo ookaan. Ei lehjoi oikeestan ees tartte! Ollaan sitä nyt ilman eletty tähänkin asti!Käytetään rahat johonkin hyödylliseen mieluummin.

 73. Oho painoin “kommentoi” napista vahingossa kahdesti…

 74. Siis jos te osatte lahjakorttei nii älkää ainaskaa H&M t kauppoihin… Vaatteet on tehty lapsityövoimalla! Lapset saavatsiitä 3centtiä päivässä. Kelatkaa oikeesti mitä te meette ostaa… Mun mielest jotkut ite tehdytlahjakortit esim… Pertinhieromalahjakortti… Että hän saa käyttää sen milloin haluaa ja saa ilmaisen hoeronnan sinulta.. Tai että pertin orjakortti… Että pertti(pilanimi itsestäni) on koko päivän orjanasi 😉 mukavaa joulun odotusta kaikille 🙂

 75. miks ei täällä ole mitään mitä voisi antaa sisaruksille?

 76. No voi elämänkevät! Okei okei, jokainen on tietysti yksilöllinen, ja nuo on oikein hyviä huomioita että toiset tykkää meikeistä ja vaatteista ja kaikesta kalliista…, mutta nimimerkillä kohta 17v. tyttö, itse haluaisin villasukat, suklaata ja yhden tietyn hajuveden josta olen kauan haaveillut; nämä olen myöskin saamassa. Kyllä mulle tosiaankin kelpaa itsetehdyt lahjat, ja pienemmätkin lahjat. Ystävältäni sain kerran ‘Maailman paras ystävä’-mukin, ja se on edelleen kovassa käytössä! Muutama vinkki vielä:

  -Lahjakortit (liikkeeseen josta lahjan saaja pitää)
  -Elokuvat
  -Leffaliput
  -Mukit (kaupoista saa mukeja tosi ihanilla teksteillä tai humoristisilla kuvilla)
  -Suklaata menee aina!
  -Villasukat tai lapaset
  -Itse leivotut piparit, muffinit tms. muut syötävät :3
  -Miettikää itse jotakin lahjan saajan kannalta tarpeellista; turha krääsä pois lahjaideoista heti!

  Iloista joulunodotusta kaikille! 🙂

 77. Siis meinaatteko oikeesti, että kaikki välittää jostain pleikkareista tai muista tälläsistä? Joillekki riittää esim. vaan se et saa viettää koko perheen kans aikaa tai jtn tälläst.
  Ei kaiken tarttee olla kallista jne. Ite toivon tänä vuonna ihan tavalliset kuulokkeet puhelimeen, kirjan, itse tehdyt villasukat ja grafiitti kyniä. Tiiän kyllä, että saan paljon muutaki; koruja, lahjakortteja, pelejä, vaatteita, meikkejä..
  Mutta noi mun neljä toivetta jos/kun toteutuu niin olen ilonen 🙂

  Noi lahjat tossa listassa on aika typeriä. SE ON VAAN MAINOSTA! “Sieltä voi tilata…Sieltä saa..jne.”
  Ja sanon tässä ohimennen, että mun kaveri ilahtuis oikeesti jos pääsis museoon… Että kandee miettii sitä ihmistä, eikä kattoo täältä..
  (Ite katoin paikan vaan, jos keksisin jotain muuta tarvittavaa, mutten keksinyt (: Enkä tarttekkaan! )

 78. En voi muuta sanoa kun aivan järjettömältä kuulostaa nuorten toivomukset joululahjoista: iphoneja, järkkäreitä, pleikkareita. Ei ihme, että joulu on kulutusjuhlaa. Ärsyttää aivan suunnattomasti, että ollaan vaatimassa kalliita lahjoja kun ei itse edes ymmärretä rahan arvoa…

  Yrittäkäähän opettaa niille nuorillenne vaikka se joulun perimmäinen tarkoitus, sehän ei suinkaan ollut se hukuttaminen kalliisiin lahjoihin…

 79. Itse olen juuri 14 ja toivon lahjaksi mm. Hyviä kirjoja, “toisenlaisen lahjan” eli esim. Maksetaan unicefille koulutus tytölle ja sit siitä saa semmosen kortin ja sillee… Sit ruoka/ruoanlaittolahjmat, kos.metiikka, lompakko, niin ja monet vastaavat. Älkä luokitelko ja yleistäkö teinejä. He ovat yksilöitä

 80. joo siis mä oon tosi urheilullinen ja sillee, toivon juoksumattoa! no mutta enhän mä sitä saa! siis niin ärsyttävää “se vie liikaa ääntä,se vie liikaa tilaa, mihin sä sen muka laittaisit, se on ihan turha ,etsä sitä kuitenkaan käytä” siis niin hyvä idea ois juoksumatto! miettikääs nyt ei tarvii mennä ulos lenkille jos esim sataa tai on huono keli ja voi juosta ja katsoa esim telkkaria samaan aikaan. jos on urheilullinen niin se käy mainiosti ja jos ei oo urheilullinen niin sitä suuremmalla syyllä, ei ainakaan lihoo vaikka ei urheilisikaan. tätä lahjaa toivoo 12 vuotias urheilullinen tyttö.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *