Joululahja äidille

Äidit ovat tärkeitä, ja heitäkin on ihana muistuttaa siitä. Joskus lahja, jonka haluaa antaa äidille, tuntuu liian kalliilta. Hyödynnä muita tärkeitä ihmisiä ja hankkikaa lahja yhdessä!

Joskus äiti asuu kaukana, eikä itse pääse jouluna paikalle. Joulukukan voit lähettää Piilolan palvelun kautta ympäri Suomea, katso ihanat joulukukat. Lue myös loput lahjavinkit äidille.

Kuvista äidille lahja

kirjaÄidille tai mummolle lahjaksi itse tehty kirja tai kalenteri vuoden tapahtumista! Lapsen kuvista voOmi painattaa myös kännykän kuoret tai mukeja. kirjaSmartphoto myy erilaisia kuvatuotteita, joulukorteista ja kalentereista kirjoihin ja tauluihin. Omalla tekstillä tai kuvalla kuvapainatettu paita on myös hauska lahja mummolle.

Myös itse voi taiteilla vanhoista kuvista yksilöllisen lahjan äidille. Tee kollaasi, siluettitaulu tai lasinalunen tärkeistä valokuvista. Kaunis lahja on myös digitaalinen valokuvakehys, johon voit laittaa itseottamiasi kuvia vaikka lapsista tai lapsenlapsista. Valokuvakehystä saa e-Villestä.

Lahjaksi äidille terveyttä

Kuntosalikortti on mahtava lahja. Voit antaa äidille lahjaksi kertakortteja tai kuukausijäsenyyden. Saleilla pääsee mukaan ryhmäliikuntatunneille, voi treenata itse esimerkiksi kipeää selkää ja saa personal trainer -palveluja.

Monet naiset kärsivät selkävaivoista. Lääkärit suosittelevat usein kävelyä helpottamaan kipua. Ryhti pysyy kävellessä kunnossa sauvojen avulla. Sportamoresta löytyy laadukkaita sauvatkävelysauvoja. Turvallisuus myös ennen kaikkea, talven liukkaille kannattaa varustautua kenkiin kiinnitetävillä esteliukuesteillä, joita myy Sportamore.

Askelmittari on kiva olla vaikka aina ei ehtisikään pitkille kävelylenkeille. Äidille voi hankkia lahjaksi askelmittarin sykeFitnesstukusta.

Hemmottelua äidille lahjaksi

hierontaKlassinen hierontaVuosien raadannan jälkeen äitikin arvostaa lahjakorttia esimerkiksi  kauneuskauneushoitoon tai hierontahierontaan.

Helsingin Kalevankadulla sijaitseva Jolie Spa tarjoaa kasvohoitoja, vartalohoitoja ja muita hoitoja, osta lahjaksi äidille Jolie Span lahjakortti. Myös Etu-Töölössä sijaitseva Natural Goods Company myy lahjakortteja ihaniin hoitoihin.

Jos useampi osallistuu lahjatalkoisiin, voitte kerätä vaikkapa rahat lahjakorttiNaantalin kylpylän lahjakorttiin.

Jos äiti haluaa hemmottelua kotona anna äidille lahjaksi upea laukkukosmetiikkalaukku Booztista ja täytä se Yves Rocherin ihanilla yveskosmetiikkatuotteilla. Kannattaa myös katsoa kauneuden pakkauslahjapakkaukset Booztista.

Lahjakortti teatteriin tai oopperaan on mahtava lahja äidille. Katso tarjontaa Lippu.fi ja Lippupalvelun sivuilta. Voit myös itse lupautua seuraksi ja tarjota illallisen esityksen päälle.

Anna lahjaksi makuelämys! Katso Helsingin parhaat ravintolat. Illallisen jälkeen vie äiti yöksi helsinkiRadisson Blu hotelliin.

Itse tehty lahja äidille

Omat vanhemmat ja isovanhemmat arvostavat varmimmin itse tehtyä lahjaa. Itse tehty lahja voi olla vaikka syötävää. Lusikkaleivät ja piparkakut on helppo tehdä itse tai vaikka lasten kanssa.

Voit myös kirjailla äidille kankaiset lautasliinat tai tuoksupusseja, joihin laitat potpourria. Netistä löytyy hienoja ristipisto-ohjeita erilaisille kukille ja kirjaimille. Yhtä hyvin itse voi nikkaroida pienen lintulaudan, tai kukkalaatikoita. Novitan Cotton Bamboo -langasta itseneulotut käsipyyhkeet ovat ihana lahja.

Itsetehdyt ihonhoitotuotteet ovat hyödyllinen lahja. Tee itse esimerkiksi kuorintavoide jaloille tai kosteusvoide koko vartalolle. Katso itsetehtyjen rasvojen ohjeet.

Myös kodinhoidonpalveluja, kuten siivousta, voi antaa lahjakortin avulla äidille lahjaksi. Muista kuitenkin, että osa äideistä voi loukkaantua apua antavasta lahjasta. Tulosta tästä itsetehty Lahjakortti ja täytä se omalla tekstillä.

Lahjakorillinen lankoja lahjaksiJos puikot eivät pysy omissa käsissä, mutta äiti on intohimoinen neuloja, anna äidille lahjaksi kaunis korillinen laatulankoja Novitalta.

Katso lisää itsetehtyjä lahjoja.


Koru lahjaksi äidille

Koruja on mukava käyttää erilaissa tilaisuuksissa ja on kiva kun on useampi kuin yksi kaulakoru. Myös äidille voi antaa korun lahjaksi. Monet äidit arvostavat esimerkiksi lahjaksi saatua kalevalaKalevala Korun riipusta. Kalevala Korulla on nykyisin todella monipuolinen koruvalikoima. korutKeskisen kellosta löytyy näitä ja paljon muita laatukoruja äidille lahjaksi. Keskisen kellon tuotteet tulevat kotiin ilman postikuluja ja mikäli mahdollista, korut saavat ilmaisen kaiverruksen.

Vaatteita voi myös antaa äidille lahjaksi. naisetNelly, vaateBoozt ja lahjaNA-KD myyvät siistejä naisten vaatteita laajalla valikoimalla.

Lukemista äidille lahjaksi

Kirjoja on miljoonia ja aina löytyy jotain jokaiselle. Kirjan avulla voi innostaa vaikka uuteen harrastukseen.

Innokas lukija näkee lukea pimeässäkin kirjaan kiinitettävän lukuvalon avulla. Mulletoi myy paristokäyttöistä lukulamppua.

Kirjavinkkejä lahjaksi:

Ehdottoman mielenkiintoinen uutuus on Michelle Obaman muistelmateos michelleMinun tarinani.
Antti Heikkisen uutuuskirja mummoMummo on kunnianosoitus suomalaiselle naiselle, suomalaiselle mummolle, toisenlaiselle Suomen historialle ja sisulle.
Ritva Ylönen on kirjoittanut mielenkiintoisen kalleKalle Päätalon elämänkerran.
utrioKaari Utrion kirjat ovat mielenkiintoisia myös historiallisen antinsa vuoksi. Kaari Utriolta on vuonna 2017 ilmestynyt utrioHupsu rakkaus. Leena Lehtolaisen uusi Maria Kallio -kirja on kallioViattomuuden loppu. Kate Mortonilta on tullut mortonTalo järven rannalla.
Monelle mielekästä luettavaa on varmasti Robbie Williamsin ja Chris Heathin ihollaIholla.
Yuval Noah Hararin kirja sapiensSapiens tarkasteli, miten lajimme valloitti maailman yhteisillä myyteillä. Hararin uusi kirja harariHomo Deus keskittyy tulevaisuuteemme.
Kjell Westön uusin on kjellRikinkeltainen taivas. Vuonna 2016 ilmestynyt Jari Tervon matriarkkaMatriarkka on kerännyt jo paljon kiitosta.
Yli 200 kirjaa kirjoittanut Nora Roberts on monien kestosuosikki, kannattaa katsoa myös tämän vuoden robertsuutuudet.

Vuoden 2017 Nobelin kirjallisuuspalkinnon saaneen Kazuo Ishiguron iltaPitkän päivän ilta on nyt ajankohtainen klassikko. Monelle tarina on tuttu Anthony Hopkinsin tähdittämästä elokuvasta.

Vuoden 2018 Finlandia-ehdokkaat olivat
Jari Järvelän Suomen sisällissotaa käsittelevä jarvelaKosken kahta puolta,
Katja Ketun häikäisevä tarina rakkaudesta kettuRose on poissa,
Pauliina Rauhalan vanhoillislestadiolaista yhteisöä kuvaava rauhalaSynninkantajat,
J. Pekka Mäkelän 1930-luvun Kiinaan sijoittuva makelaHunan,
Lars Sundin Pietarsaari-trilogian kakkososa sundMissä musiikki alkoi, sekä
Olli Jalosen tieteellinen seikkailuromaani jalonenTaivaanpallo, joka voitti vuoden 2018 Finladia-palkinnon.

Juha Hurmeen Suomen historiaan (ennen 1809) paneutuva hurmeNiemi voitti vuoden 2017 Finlandia-palkinnon.
Jukka Viikilän viikilaAkvarelleja Engelin kaupungista sai vuoden 2016 Finlandia-palkinnon.
Laura Lindstedtin oneironOneiron, joka on vuoden 2015 Finlandia voittaja.
Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät voitti vuoden 2014 Finlandian.
Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme voitti 2013 Finlandia-palkinnon.
Ulla-Lena Lundbergin sodan jälkeistä aikaa käsittelevä Jää voitti vuoden 2012 Finlandia palkinnon.
Rosa Liksomin romaani venäläisestä junamatkasta Hytti nro 6 oli vuoden 2011 Finlandia-voittaja.
Mikko Rimmisen huikeasta kielestä ja tyylistä kehuttu Nenäpäivä voitti vuoden 2010 palkinnon.
Vuoden 2009 Finlandia voittaja oli Antti Hyryn arkista elämää kuvaava Uuni.
Myös vanhat Finlandia voittajat löytyvät kirjatAdlibrikseltä.

Lehden vuositilaus on arvostettu lahja, joka muistuttaa antajastaan uudelleen ja uudelleen. Lehden vuosikerran voi antaa myös äitienpäivälahjaksi. Lehtitukun kautta voit tilata äidille lahjaksi esimerkiksi Käsityölehden, Valittujen Palojen, Annan tai Seuran vuosikerran. Voit myös yllättää jollain ihan uudella lehdellä ja kokeilla jäätä vaikka yhdellä irtonumerolla. Voit laittaa lehden mukaan lukemisherkkuja.

Novita talvi 2017 -lehti, talvi 2017, talvilehti, lehti, talvi, kansi, kansikuva, cover, 2017Käsityö-ihmiselle neljästi vuodessa ilmestyvä Novita-lehti on ihana lahja. Lehdissä on vuoden varrella yli 200 neuleohjetta, joten tekeminen ei lopu kesken. Tilaajalahjana saa koivupuikot.

Gloria Koti tai Glorian Ruoka & Viini -lehdet sisältävät ihania ideoita kotiin ja ruokapöytään. Lehtien tilaaja voi hyödyntää myös tilaajalahjat joululahjoina.


Elokuvia ja musiikkia lahjaksi äidille

Melkein kaikilla äideillä on lempisarjoja ja leffoja. Lemppareita ei väsy koskaan katsomaan. Metsolat tai Poirotit iskevät vielä pidemmänkin ajan jälkeen. Voit mennä lähimpään markettiin katselemaan nykyistä dvd-tarjontaa tai katsoa netistä cdon.comista. Esimerkiksi downtonDownton Abbeyn ja lakanatPuhtaat Valkeat Lakanat voi katsoa pariinkin kertaan. Myös Ingmar Bergmanin fannyFanny & Alexander on mahtava matka historiassa.

Ja hyvää musiikkia on aina kiva kuunnella viinin lasin äärellä. Kuten edellisvuosina, tämän joulun hitti tullee olemaan vainVain Elämää levyt. Myös Lauri Tähkän lauriVien sut täältä kotiin, sekä Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin tuureSurusilmäinen kauneus ovat monen toivelahja.

Kotipuuhaa lahjaksi äidille

Muovisaasteen vähentäminen on hyvä ekoteko. Anna äidille lahjaksi SPR:n shoppaajan ekosetti, jossa on kaksi ostoskassia ja kolme kestohedelmäpussia. Lahjasettiä myy keittiötarvikkeita myyvä Kokkiman, ja tuotteen hinnasta menee 2,3 euroa lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin kotimaan toimintaan.

Jos äidillä on oma puutarha pihalla tai parvekkeella, lahjaideoita voi löytää helposti. Fiskarsin laadukkaat puutarhapuutarhavälineet Shopping4netistä tulevat aina tarpeeseen. Isommalla pihalla on tarvetta myös kottikärryille tai pensasleikkureille Virtasenkaupasta. Aiheesta löytyy tuhottomasti puutarhakirjoja kasvien hoito-ohjeista puutarhan suunnitteluun. Kunnon harrastelija voi innostua vaikka divarista löydetystä vanhasta hortonomian kirjasta. Pihakalenteri kertoo sopivat puutarhan kunnostusajat.

Pihalla tai parvekkeella on ihana seurata pikkulintujen ruokailua. FDS myy lasistalauta Eva Solon lintulautaa, jonka voi kiinnittää vaikka ikkunalasiin.

Joululahja äidille voi olla helppo jos tämä on innokas kokkaaja. Kokkimanin laadukkaat veitset (Uskomuksen mukaan veitsen voi antaa lahjaksi jos mukana on rahaa. Laita veitsenkärkeen vaikka 10 sentin kolikko teipillä.), pannut, vuoat ja vaa’at tulevat aina tarpeeseen ja mahdollistavat uudenlaista ruoanlaittoa. Vaikka äiti tekisikin jo maailman parhaat ruoat, ruokaruokakirjoista voi saada hienoja ideoita.

Keittiöön tarvitaan tekstiilejäkin, ja ne kuluvat käytössä. Pöytäliinalla saa aina uutta ilmettä sisustukseen. Pöytäliinoja voit omella helposti itse lahjaksi valmiista kankaasta. Netissä upeita suomalaisia kankaatkankaita myy Finnish Design Shop.

Finnish Design Shop myy Kaunisteen ihania kalenterikalenteri-keittiöpyyhkeitä vuodelle 2018. Keittiötä elävöittää myös Finlaysonin humoristiset muumiMuumi-keittiöpyyhkeet.

Keittiötä varten kannattaa katsoa FDS:stä myös modernit ja perinteiset patakintaat, patalaput, essut sekä muut tekstiilitkeittiötekstiilit.

Tarjoiluastioita ei voi olla liikaa. Tarjoiluastian ei tarvitse olla juuri tietynlainen, koska ne yleensä sopivat erilaisiin kattauksiin. On kuitenkin järkevää noudattaa lahjansaajan yleistä makua. Upeita suomalaisen suunnittelun helmiä myy netissä Finnish Design Shop.

Etenkin ikääntyneempi tai paljon reissaava äiti voi olla huolissaan kodin turvallisuudesta. Anna hänelle lahjaksi Verisurelta kodin hälytysjärjestelmä.


Mikäli mietit mitä antaa äidille tai mummolle äitienpäivälahjaksi, katso myös sivu äitienpäivälahja.

Helpointa on tilata lahjat netistä. Jos mikään ei vielä iskenyt, katso lista, mistä saat joululahjat netistä.