Itsetehty lahja

Itsetehty lahja on monen arvostama, koska itsetehty lahja osoittaa lahjan antajan nähneen vaivaa. Tässä itsetehdyt lahjaideat, lue pitkä lista. Ideoita vauvoista vaariin.
Omatekoiset lahjat annetaan lämmöllä ja vanhasta kierrätetty lahja on ekologinen.  Ja lisäbonuksena ne ovat usein lähes ilmaisia lahjoja pienelle budjetille. Lisäksi itsetehty joululahja on aidosti persoonallinen lahja.

Askartele itsetehty lahja

Askartelu on kivaa, siinä voi toteuttaa itseään ja tehdä toisen iloiseksi. Nämä itsetehdyt lahjat ovat hauskoja toteuttaa ja onnistuvat pienellä budjetilla. Tarvikkeita askarteluun voi katsella Adlibriksen sivuilla.

Jääkaappimagneetteja voi askarrella itsekin. Askartelukaupoista, esim. Adlibriksestä voi ostaa magneetteja ja magneettitarroja, joihin voi kiinnittää esimerkiksi itsetehdyn runon, lehdestä leikatun kuvan (vahvikkeella), vanhan napin, huopakuvion tai vaikka vanhan näppäimistön merkin.

Unisieppari oli alkujaan intiaanien tapa taata rauhalliset unet. Askartele unisieppari lahjaksi, läheisesi unien turvaksi esimerkiksi näillä ohjeilla.

Zen-puutarha pöytäkoossa on kaunis ja rauhoittava omatekoinen lahja. Zen-puutarhaan tarvitset matalan laatikon tai kulhon, hiekkaa ja kiviä sekä pienen haravan, jolla hoidetaan puutarhaa. Laatikkomaisen puutarhan voi tehdä korkeareunaisesta taulunkehyksestä, tarjottimesta tai nikkaroida itse. Myös miniatyyripuutarhat ovat alkaneet innostaa; kerää luonnosta ja askartele itse tarvikkeita keijupuutarhaan.

Leipälaudat ovat tulleet takaisin keittiöihin. Ohuesta puusta valmistat ne itse, ja tuunaat sisustukseen sopivaksi. Myös pannunaluset ovat kauniita ja hyödyllisiä lahjoja. Niitä voi tehdä erilaisista materiaaleista, vaikka lasipurkkien kansista tai viinipullojen korkeista. Voi käyttää myös vanhaa kaakelia pannunalusen osana.

Lasinaluset ovat tarpeellisia siisteille pöydille. Tässä voit todella antaa mielikuvituksesi lentää: liimaa alustalle lehti- tai valokuvia ja kirjoita osuvia tekstejä. Käytä eri materiaaleja kuten pahvia, puuta tai vaikka narua. Askarreltu rasia on myös kaunis säilytyspaikka alusille. Virkkaamallakin syntyy siistejä lasinalusia; Adlibiksen sivuilla on suuri määrä lankavaihtoehtoja.

Sytykeruusut kananmunakennoista ovat loistava ja ilmainen lahja vaikkapa takkaa polttavalle ystävälle. Rullaa kuppeihin rasian loppumateriaali ruusunmuotoisesti, ja kasta takkaruusut sulaan steariiniin. Sytykekukkaset palavat pitkään ja sytyttävät tulisijan puut vaivattomasti. Katso sytykekukkasten ohje.

Kynttilät kuuluvat jouluun. Voit tehdä itse lahjaksi upeita kynttilöitä. Wikikossa on kattavat ohjeet, miten itse valaa kynttilä. Adlibris myy aloituspakkausta kynttilänvalamiseen.  Jos aika on kuitenkin tiukilla, voit myös hankkia yksinkertaisia kynttilöitä ja koristella ne itse esimerkiksi servieteillä, tarroilla, koruilla tai tusseilla.

Kranssim askarteluMyös oveen ripustettava kranssi sopii hyvin lahjaksi. Voit tehdä kranssipohjan kiertämällä sanomalehteä renkaan muotoon ja teippaamalla sen. Paksuun renkaaseen on helppo kiertää oksia ja käpyjä siiman avulla. Voi myös tehdä käpykranssin liimaamalla. Parhaiten kävyt pysyvät kiinni kuumaliimalla. Näyttävämmän kranssin saat kun laitat käpyihin valkoista tai hopeista maalia. Adlibris myy sidontanarun lisäksi mm. kuumaliimapistooleja ja askartelumaaleja.

Omatekoinen lautapeli käy lahjaksi kaikille ikäluokille. Muista vain räätälöidä se lahjansaajalle sopivaksi. Lautapelistä voi tehdä totuus ja tehtävä -tyyppisen tai vaikka juomapelin. Tee pelirata pahville ja pakkaa kaikki tarvittava esimerkiksi kenkälaatikkoon tai peltirasiaan.

Personoidut osoitelaput matkalaukkuihin ovat paljon matkaavalle hyödyllinen ja halpa lahja. Käytä erilaisia kuvia vaikkapa lehdistä tai kaunista lahjapaperia. Muista kuitenkin kirjoittaa tiedot selvästi ja tehdä korteista kestäviä esimerkiksi kontaktimuovin avulla.

Itsetehdyt kirjanmerkit ovat edullinen lahja lukijalle. Katso lahja-askartelu -ohje kirjanmerkin tekoon. Voit myös toimia samoin kuin osoitelappujen kanssa, jotta saat kirjanmerkeistä kestäviä ja kauniita. Tämä lahja muistuttaa antajastaan päivittäin.

Smartphotosta saa nyt upeita kuvallisia tarroja, joihin asetat omat kuvasi helposti ja edullisesti! Tarroilla voi vaikka tuunata kullekin omat kirjanmerkit.

Taidetta itsetehdyksi lahjaksi

Jos lapset ovat jo epäuskoisia joulupukin suhteen, voivat he tehdä itse lahjaksi kirjan tai sarjakuvan isovanhemmille tai muille läheisille. Tarina on varmasti omaperäinen, lapsi voi kehittää taitojaan ja positiivinen palaute on omiaan nostamaan itsetuntoa. Kirjan voi tehdä myös omista kuvista: valokuvakirjan voi tehdä itse askartelemalla tyhjään kirjaan tai suunnittelemalla netissä oman kirjan (esim. Smartphoto).

Itse voi myös maalata tai piirtää kauniin kuvan. Kuvasta saa vielä kauniimman lahjan jos sen laittaa kehyksiin. Kehyksetkin voi tehdä itse vaikka vanhoista listoista tai muista puunpalasista. Oman valokuvan voi painattaa vaatteeseen tai mukiin (palvelu esim. Smartphotosta).

Anna tänä vuonna erilainen valokuva. Tee itse siluettitaulu tärkeästä ihmisestä tai valokuvasta. Vanhan, tärkeän valokuvan voi esim. skannata, printata, leikata ja laittaa kehyksiin. Tai vaihtoestoisesti, ota suunniteltuja kuvia, joissa on kaunis siluetti ja toimi saman idean mukaan. Voit yhdistellä samaan kuvaan eri siluetteja ja hyödyntää erilaisia materiaaleja ja printtejä.

Voit myös taiteilla kuvan tai oman tekstin kangastusseilla paitaan, hattuun, esiliinaan, sateenvarjoon tai vaikkapa nalleen. Adlibris myy tekstiilitusseja.

Taiteilemalla oman mukin saat henkilökohtaisen lahjan, jolle on myös käyttöä. Kirjoita tai piirrä henkilökohtainen viesti mukiin. Adlibris myy posliinitusseja monissa väreissä, niillä saat varmasti kestävää jälkeä. Katso lahja-askartelusta vinkit mukien personointiin. Ihanan isoja mukeja ovat esimerkiksi Finnish Design Shopin myymät Iittalan Ego-mukit.

Posliinitusseilla voi tehdä myös iloiset lautaset, tai vaikkapa lapselle oman lautanen-kulho-muki -setin. Yksivärisiä astioita löytyy myös Finnish Design Shopista.

Sisustustarra omalla tekstillä on todella persoonallinen lahja. Osuva iskulause, kaunis runo tai rakkaat terveiset ovat omiaan antamaan voimia arkipäiviin.

CD-levy ystävälle tärkeistä kappaleista on hieno ja henkilökohtainen itsetehty lahja. Jos cd-soitin uupuu, tietokoneella musiikin saa muunnettua lähes mihin muotoon vain.

Runo korttiin on kaunis ja ilmainen lahja. Siinä ainakin on käytettävä ajatusta. Kortin sijaan kirjoita vaikka kauniille paperille ja kehystä runo lahjaksi.

Itsetehdyt voiteet ja ruoat lahjaksi

Jouluherkku - itsetehdyt Cantuccini keksitPientä syötävää voi aina antaa lahjaksi. Tarkista kuitenkin, ettei lahjan saajalla ole allergioita. Varmuudeksi voit lisätä tuoteluettelon. Kivoja ruokalahjoja ovat esimerkiksi joululeivät, piparit, toffeet, pikkuleivät, tikkunekut, lusikkaleivät ja suklaat lahjaksi. Pienet purtavat on siisteintä pakata pieniin sellofaanipusseihin, joita saa Adlibriksestä.

Viimevuosina suosituiksi joululahjoiksi ovat nousseet keksien tai esim. leivän raaka-aineiden pakkaaminen nättiin purnukkaan. Reseptin voi lisätä purnukan kylkeen. Lahjansaajan tarvitsee lisätä vain voita, kananmunaa tai vettä ja paistaa herkku itse sopivana ajankohtana.

Myös salaattikastikkeita tai maustettuja öljyjä voi tehdä itse ja laittaa ne kauniiseen pulloon. Omatekoinen silli tai sinappikin ovat hienoja lahjoja.

Itsetehtyjä ruokalahjoja voi myös yhdistellä ja pakata ne hienoon koriin tai tarjottimelle. Tarjottimesta saa kauniimman koristelemalla sen sellofaanilla tai narulla. Adlibris myy muutamalla eurolla puista tarjotinta, joka soveltuu hienosti lahja-alustaksi.

Erilaiset ruokareseptit ovat kulkeneet suvuissa ja ystäväpiireissä pitkiä matkoja. Itse tehty reseptikirja on hieno joululahja siskolle, veljelle, ystävälle, anopille… kelle tahansa. Osta vain tyhjä vihko tai muistikirja ja täytä sivuja lempiresepteilläsi. Voit myös jättää osan sivuista tyhjiksi uusia ruokareseptejä varten. (Katso CDON muistikirjat).

Jos oma reseptilaatikko ei ole vielä päässyt kasvamaan, voit yhtä hyvin antaa lahjaksi ruokakirjan, joka voi sisältää tekemäsi herkun ohjeen. (Katso CDON Ruokakirjat).


Itsetehdyt ihonhoitotuotteet ovat nyt erittäin suosittuja lahjoja esim. ystäville ja siskoille, mutta ovat myös hyvä itsetehty lahja miehelle. Tee itse lahjaksi huulirasva, kuorintavoide, kosteusvoide tai kylpysuola,  paketoi kauniisti, ja anna hyötykäyttöön. Katso ohjeet itsetehtyihin ihonhoitotuotteisiin ja hanki tarvittavat öljyt, suolat ja voit Luomutallista.

Mulletoi myy apteekkarin matkasettiä, jossa on matkustamiseen sopivia pieniä purnukoita itsetehdyille voiteille.


Anna ihonhoitotuotteiden mukana lahjaksi ekologiset kasvolaput, joita voi käyttää yhä uudelleen meikin poistoon tai kasvojen puhdistamiseen. Itsetehdyt meikkilaput syntyvät leikattuina vanhoista collegevaatteista tai virkattuina jämälangoista. Pino meikkilappuja näyttää kauniilta lasisessa säilytysrasiassa.

Käsintehty lahja

Langasta lahjaksiNäppärä neuloja tai puikkonoviisi löytää netistä upeita ohjeita lahjojen tekoon. Netistä löytyy ohjeita ja ideoita tyynynpäällisiin, pehmoleluihin, tumppuihin, pipoihin… vaikka mihin. Neuletakki naiselle on ihana lahja pimeisiin talvi-iltoihin. Adlibrikseltä voi myös tilata langat ja puikot neulontaan.

Yksinkertaisten vaatteiden neulominen lahjaksi ei ole vaikeaa. Kaulahuivi, säärystimet tai pipo voi olla lahja tarpeeseen. Muista valita värit lahjansaajan mukaan. Taitavampi puikkojen käyttäjä voi kutoa tai virkata käyttökassin.

Kestävä kassi on ekologinen lahja vaihtoehto eikä oikeastaan vaikea tehdä jos käyttää ompelukonetta apuna. Hienon kassin lahjaksi saa myös kierrättämällä vanhat, puhkikuluneet farkut. Leikkaa lahkeet polvien yläpuolelta, avaa haarusten sauma ja ompele osat toisiinsa. Ompele kassin pohja kiinni ja tee leikatuista lahkeista kassin kahvat. Designkankaista saa myös näyttävän kassin, sohvatyynyt tai pöytäliinan itse ommeltuna. Finnish Design Shopin myy Marimekon klassikkokankaita.

Kodin sisustamista ja värejä on kiva muutella. Anna lahjaksi itselle, ystävälle tai sisarukselle ihanat itsetehdyt tyynynpäälliset. Värejä löytyy ja tyylejä on monenlaisia.

Keittiöön voi ommella lahjaksi kauniista kankaasta saajansa näköiset käsipyyheet, patalaput ja patakintaat. Lasinaluset voi tehdä huovasta tai virkkaamalla.

Kestävästä kankaasta voi itse ommella upeita saunatarvikkeita. Laudeliinoja tarvitaan aina. Pellava on perinteinen saunassa käytetty materiaali jo sen kestävyyden takia. Jos puhtia riittää voit myös kirjailla tai painaa kuvia pefletteihin. Ja siistit käsipyyhkeet syntyvät nopeasti neulomalla Cotton Bamboo -langasta.

Saunan rauhassa on myös ihana loikoilla, joten saunatyyny on upea lahja. Tyynyn voi täyttää esimerkiksi styrox-rouheella. Voit laittaa itse tehtyjen lahjojen mukaan myös ostettuja tai itsetehtyjä ihotuotteita.

Paksusta langasta virkkaamalla syntyy vaikkapa rahi tai palli. Myös erilaiset makramee seinäkoristeet, hyllyt ja kukkatelineet ovat nyt suosiossa, ja niihin löytyy netistä paljon ohjeita.

Nikkarointitaitoinen voi muutamasta laudan pätkästä rakentaa lintulaudan tai linnunpöntön lahjaksi. Linnut ja lahjansaaja ovat tyytyväisiä. Lintujen laudat ja kodit voi maalata raikkailla tai rauhallisilla väreillä. Muista kuitenkin varmistaa, että maali on ympäristöystävällistä.

Kovin suurta nikkarointitaitoa ei vaadi itsetehty avainnaulakko. Pieni pätkä hyväkuntoista ajopuuta toimii tässä hyvin ja näyttää kauniilta. Ruuvaa puuhun rautakaupasta saatavia pieniä koukkuja, joihin avaimet voi ripustaa ja laita lahjan mukaan kiinnitystarvikkeet. Samalla tyylillä voi tehdä naulakon myös pienille vaatteille, mutta koukkujen tulee olla jämäköitä.

Kännykkäpussi on helppo omatekoinen lahja. Kauniin pussin saa esimerkiksi huopakankaasta ja värivaihtoehtoja riittää! Voit kirjoittaa tai kirjailla omistajan nimen pussiin. Voit myös väkertää itse kännykoruja narun, helmien ja pikkuesineiden avulla. Tämä on hyvä tapa hyödynttää pääsiäisen yllätykset.

Itse tehty koru lahjaksi

Heijastinkoru on upea ja helpostikiinnitettävä itsetehty lahja. Adlibris myy heijastinlankaa, virkkaa siitä kukka ja lisää hakaneula. Heijastimen voi kiinnittää takkiin ja on tarpeen talven pimeinä öinä.

Koruja voi tehdä itse lahjaksi langoista ja esimerkiksi kauniista luonnon puupalasista tai kivistä. Reiättömien kivien sitominen koruun voi olla vaikeaa, mutta hyvillä solmuilla tai kuumaliimalla onnistut. Katso askartelusivuilta ohjeet kuinka syntyy itsetehty koru napeista.

Koruja voi tehdä korutarvikkeista, kuten helmistä. Adlibris myy netissä isoa valikoimaa korutarvikkeita esimerkiksi kaula-, korva-, ranne- ja nilkkakorujen tekemiseen.

Kauniin kelottuneesta oksasta voi tehdä myös korutelineen lahjaksi. Kelottuneen oksan voi ripustaa seinälle, asettaa pöydälle makaamaan tai sen voi liittää jalustaan, jolloin se seisoo siististi pöydän nurkalla.

Itsetehdyt lahjat – lahjakortti

Voit antaa lahjaksi myös omaa aikaasi. Anna itsetehty lahjakortti isälle vaikka auton pesuun, lumenluontiin, renkaiden vaihtoon… Vain taivas on rajana. Äiti, isä, vaari tai mummo voi arvostaa ikkunan pesua, tietokoneen käytön opastusta, siivousapua, yhteistä elokuvailtaa ja niin edelleen. Tulosta tästä Lahjakortti ja täytä se itse.

Itsetehty lahja lapselle

Lapselle voi tehdä lahjoja ihan omilla käsilläkin. Usein itsetehdyt lahjat ovat niitä rakkaimpia lapsuuden leluja.

Itsetehty keppihevonen on persoonallinen ja ympäristöystävällinen lahja. Käytä vartena suoraa ja kestävää keppiä, pään saat vanhasta vanulla täytetystä villasukasta ja silmät vaikka vanhoista napeista. Lahja on kestävä ja pitkäkäyttöinen; kepin voi vaihtaa isommaksi lapsen kasvettua pituutta. Katso lahja-askartelu sivulta miten tehdä keppihevonen.

Puusta voi itse veistää yksinkertaisen auton tai vetoankan. Voit maalata lahjan itse. Tämä lahja sopii siis erityisesti alle kolme vuotiaalle.

Kankaasta voi ommella nukelle vaatteita tai vaikkapa käsinuket. Lapsenkin mielikuvitus kehittyy kun pääsee leikkimään roolileikkejä käsillään.

Itsetehty puuhamatto on kaunis lahja vauvalle. Ompele kankaiden väliin pehmeä vanumatto ja lisää kankaaseen tilkuista tehtyjä eläinhahmoja kuten sammakoita, matoja ja perhosia. Voit lisätä oivalluksen ihanuutta lisäämäällä eläinten sisään kulkusia, rapisevaa muovia tai ryynejä. Muista tehdä saumoista vahvoja, jotta vauva ei pääse käsiksi pieniin esineisiin.

Vauvalle voi kutoa nopeastikin ihanan viltin. Vilttiä on kiva katsella vauvan kasvettua isoksikin. Viltin voi tehdä esimerkiksi vanhasta isosta villapaidasta.

Halpa, helppo ja lapsen taitoja kehittävä lahja on myös itse tehty hernepussi. Hernepussilla pienikin lapsi voi tehdä erilaisia heitto- ja tasapainoharjoituksia.

Vanhoista yllätysmunan sisuksista voit tehdä myös helistimen pienimmille. Yksivuotiaiden on helppo soittaa sopivasti käteen istuvalla helistimellä.

Lapselle voi askarrella lahjaksi myös pituusmitan. Tarvitset vain maksimissaan puolitoistametriä vaneria, mitan ja maalia. Koristelu voi olla hillittyäkin, sillä voit jättää tilaa myös lapsen kuville. Tämä on myös hyvä lahja nimenantojuhliin. Täältä löydät yksinkertaiset, mutta englanninkieliset ohjeet pituusmitan tekoon. Pituusmitan voi hyvin tehdä myös kankaasta.

Kuumailmapallot lapsen huoneeseenVirkkaus tai kutomistaitoinen tekee nopeasti jämälangoista ja vanusta vaikkapa kuumailmapalloja lepsenhuoneen kattoon koristeeksi roikkumaan.

Helpommin toteutettava koriste lapsen oman huoneen seinälle tai sängynpäälle on aakkostaulu. Piirrä tai tarroita kirjaimet paperiin, koristele kivoilla kuvilla tai tarroilla, ja kehystä taulu. Katso myös samalla idealla toimivan numerotaulun ohje. Helppoja itsetehtyjä lahjoja, mutta nättejä ja hyödyllisiä.

Edullinen lahja lapselle on itsetehty värityskirja. Netti on täynnä värityskuvia kaikkien käytettäväksi. Printtaa pino kuvia lapsen mieltymysten mukaan ja niputa ne kirjaksi. Voit tehdä hienot kannet vaikkapa muropaketista. Helpoiten sidot sivut yhteen rei’ittämällä ne ja sitomalla narulla. Kuvia voi myös piirtää itse. Jos taitoa ja mielikuvitusta riittää, laajenna idea puuhakirjaksi tekemällä labyrintteja, sananmetsästyspelejä ja kuvioharjoituksia.

Askartele lahjaksi korurasia pienelle prinsessalle pienistä pahvilaatikoista ja kankaasta. Valitse tukeva laatikko ja vuoraa se kauniilla kankaalla. Sisään voit tehdä pieniä lokeroita tulitikkuaskeista. Koristele laatikko esimerkiksi lelumainosten kuvilla, kiiltokuvilla, tarroilla ja kimalteella.

Myös lapselle voi tehdä itse koruja lahjaksi esimerkiksi heijastinlangasta, lunnontuotteista tai koruhelmistä. Versioi tästä aktivoiva lahja, ja kerää koru- tai heijastintarpeet nättiin rasiaan. Adlibris myy heijastinnauhaa, joka soveltuu myös neule- ja virkkuutöihin. Apteekkituotteesta voi tilata heijastinteippiä, jota voi kiinnittää esim. vaatteisiin ja polkupyörään.

Helppo ja halpa, mutta kiva lahja on myös saippuakuplat. Laita vaikkapa siistiin shampoo- tai saippuapurkkiin fairya ja vettä, ja pyörittele rautalangasta puhallustikku. Voit koristaa purkin näyttävämmäksi ja liittää etikettiin lapsen nimen.

Washi-teipillä voi tehdä lapsen kanssa lattiaan vaikkapa autoradan, kaupungin tai farmin hevosaitauksineen. Washi- tai masking-teipillä saa myös seiniin hienoja elämänpuita. Anna mukana paperia ja kynä omaa suunnitelmaa varten. Washi-teippejä myy Adlibris.

Lapselle hyvä itsetehty lahja on ympäristöystävällisesti askarreltu lautapeli. Näin voit itse kierrättää pahvilaatiokoita, lehtiä ja esimerkiksi yllätysmunien pikkutavaroita. 1. Hahmottele peli ja säännöt. 2. Tee pahvista pohja. 3. Piirrä, maalaa tai leikkaa lehdistä kuvia pelialustaan. Voit käyttää myös vanhaa karttaa pohjana. Lapset pitävät yksityiskohdista, joten yritä käyttää mielikuvistustasi! 4. Kirjoita säännöt joko lautaan tai erilliselle paperille 5. Kaivele laatikoista vanhoja, pieniä muovikrääsiä nappuloiksi. Muista myös noppa.  6. Laita peli pieneen pahvilaatikkoon, jonka voit myös koristella.

Kierrätetty pahvilaatikko ja läjä teippiä on mahtava lahjaidea. Lapsen mielikuvitus pääsee todella jylläämään. Lahjaan voi liittää myös oheistavaraa, joiden avulla laatikosta voi tehdä vaikka auton, veturin tai viihtyisän mökin. Ja lahjansaajan iästä riippuen myös omat sakset voivat sopia settiin. Mitä isompi laatikko, sen enemmän mahdollisuuksia. Liikkeistä voi hyvin käydä tiedustelemassa, löytyykö ylimääräisiä suuria pahvilaatikoita. Erilaisia teippejä ja etenkin pahvileikkeihin sopivaa maalarinteippiä ja saksia voi tilata Adlibrikseltä.

Pienelle tai vähän isommallekin kemistille voi antaa lahjaksi oman kemistisetin. Laita pakettiin tarvikkeet ja ohjeet omatekoista tulivuorta varten. Tulivuoren tekemiseen tarvitaan: 1,5 dl etikkaa, 1 rkl ruokasoodaa, pari tippaa astianpesuainetta ja korkea astia (jota ei välttämättä tarvitse laittaa mukaan). Ohjeet: Kaada etikka korkeaan, isosuiseen astiaan; tiputa joukkoon vähän astianpesuainetta; lisää ruokasooda. Etikan ja ruokasoodan välisessä reaktiossa nesteestä ja kiinteästä aineesta aineesta muodostuu kuplia eli kaasumaista ainetta. Muodostuva kaasu on hiilidioksidia. Ikuinen suosikki!

Lahjojen paketointi

Lahjatalkoot ovat kivaa joulupuuhaa. Kerää ystävät tai perhe kokoon ja askarrelkaa yhdessä itsetehdyt lahjat. Lahjojen askartelu antaa hyvän syyn yhdessäololle. Ystävien kanssa kokoontuessa ei tarvitse itse hankkia kaikkia tarvikkeita ja ideoita voi vaihdella. Askartelu-sivuilta löydät joidenkin listalla olevien lahjojen ohjeita.

Itsetehdyt lahjat on myös kiva paketoida kauniisti porukassa. Perinteisen lahjapaperin sijaan voit käyttää lahjapusseja, kankaita tai omatekoista paperia. Adlibrikseltä voit tilata paketointitarvikkeita.

Tulosta jouluiset pakettikortit mustavalkoisina tai värillisinä, ja leikkaa kortit erilleen. Kuva on linkki printattavaan pdf-tiedostoon. Jos sinulla on vain mustavalkotulostin, mutta haluat kortteihin väriä, voit värittää printattuja pakettikortteja.

Mitä paksumpaa paperi on, sitä siistimpää on jälki. Voit myös liimata leikatut kortit taustapahville tai kartongille, jolloin saat korteista enemmän oman näköiset.


Tulosta myös valmiit, printattavat joulukortit mustavalkoisina tai värillisinä, ja leikkaa kortit erilleen. Tämäkin kuva on linkki tulostettavaan pdf-tiedostoon. Jos sinulla on vain mustavalkotulostin, mutta haluat kortteihin väriä, voit värittää printattuja joulukortteja.

Mitä paksumpaa paperi on, sitä siistimpää on jälki. Voit myös liimata leikatut kortit taustapahville tai kartongille, jolloin saat korteista enemmän oman näköiset.


LISÄÄ LAHJAIDEOITA

Etsi lahja lahjansaajan mukaan. Haussa lahja miehelle, lahja äidille tai isoäidille, lahja isälle, lahja vaimolle, lahja lapselle, nuorelle kaverille tai aikuiselle ystävälle? Katso sivuilta lisää vinkkejä. Taitava valmistaa itse mitä vain.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.