Joululahja isälle

Katso parhaat ideat isälle lahjaksi

Omat vanhemmat ja isovanhemmat arvostavat varmimmin itse tehtyä lahjaa. Lahja isälle tai isoisälle voi olla hyvinkin henkilökohtainen. Kannattaa aina miettiä lahjan saajan mieltymyksiä.

Vaatteita isälle lahjaksi

solmioVaatteet ovat aina suosittu lahja isälle. Reino-tossut ovat joululahjojen ikuinen suosikki. Käyttövaatteita ja solmioita voi isälle tai vaarille tilata lahjaksi Yooxista. Timarcolla on mahtavat kalsari- ja sukkavalikoimat.

On olemassa myös vähemmän perinteisiä vaatelahjoja isälle. Jos isä on nuoruudessaan tai miksei nytkin fanittanut kovasti jotain bändiä, bändipaita EMPltä on hauska lahja.

Voit hankkia isälle lahjaksi myös itsesuunniteltavan vaatekappaleen. Smartphoto painaa isälle paidan tai essun omalla kuvalla tekstillä.

Isä voi tuoksua ja näyttää muutenkin hyvältä. Keskisen kellosta löytyy upea valikoima rannekelloja ja koruja myös miehille. Partakone on myös hyvä lahja.

Huolta terveydestä

Avain terveellisempään elämään on oman terveyden seuraaminen. Anna isälle lahjaksi verenpainemittari.

On mukavampaa kun isä tuoksuu hyvälle. Tilaa edullisesti netistä Yves Rocherlta deodorantti tai miestentuoksu isälle lahjaksi. Nordicfeel myy kaikenlaisia tarvikkeita myös parranhoitoon.

Sportamoresta saa tarvikkeet kaikkeen kuntoiluun. Talvella kannattaa muistaa myös turvallisuus, Sportamore myy myös liukuesteet kenkiin.

Rentoutusta kaipaavalle isälle voi antaa lahjakortin hierontaan tai hoitoihin.

Lukemista lahjaksi isälle

Parhat kirjat lahjaksi miehelleKirja on hyvä joululahja, syntymäpäivälahja ja isänpäivälahja ja voihan kirjoja antaa lahjaksi muuten vaan. Suomi ei ole ainoa kielivaihtoehto; moni haluaa parantaa kielitaitoaan ja kunnon kirjan lukeminen vieraalla kielellä on erittäin hyvää harjoitusta. Adlibris myy netissä kaikenlaisia kirjoja.

Innokas lukija näkee lukea pimeässäkin kirjaan kiinitettävän lukuvalon avulla. Mulletoi myy paristokäyttöistä lukulamppua.

Tämän vuoden ykköshitti on Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen, sekä Risto Siilasmaan ja Catherine Fredmanin Paranoidi optimisti. Ja monella yöpöydällä on myös Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni – kuinka ymmärtää muita ja itseään. Mielenkiintoinen elämänkerto on myös Carl-Johan Vallgrenin ruotsalaisen näyttelijän elämän kertaava Mikael Persbrandt.

Joka joulun menestyksiä ovat Ilkka Remeksen uusimmat kirjat. Remeksen uusin on Perikato.
Lars Keplerinltä on tullut uusi Joona Linna -dekkari Lazarus. ja Jo Nesbolta Macbeth.
Jens Lapidukselta on ilmestynyt Top dog.
Reijo Mäen uusin Vares on Gekko.
Stephen Kingilta on vuonna 2018 suomennettu mersumies-trilogian kolmas osa Viimeinen vartio sekä yhdessä poikansa Owen Kingin kanssa kirjoitettu Ruususen uni. John Grishamilta Caminosaari ja Lainlukijat.

Vuoden 2018 Finlandia-ehdokkaat olivat
Jari Järvelän Suomen sisällissotaa käsittelevä Kosken kahta puolta,
Katja Ketun häikäisevä tarina rakkaudesta Rose on poissa,
Pauliina Rauhalan vanhoillislestadiolaista yhteisöä kuvaava Synninkantajat,
J. Pekka Mäkelän 1930-luvun Kiinaan sijoittuva Hunan,
Lars Sundin Pietarsaari-trilogian kakkososa Missä musiikki alkoi, sekä
Olli Jalosen tieteellinen seikkailuromaani Taivaanpallo, joka voitti vuoden 2018 Finladia-palkinnon.

Juha Hurmeen Suomen historiaan (ennen 1809) paneutuva Niemi voitti vuoden 2017 Finlandia-palkinnon.
Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin kaupungista sai vuoden 2016 Finlandia-palkinnon.
Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät voitti vuoden 2014 Finlandia-palkinnon.
Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme voitti 2013 Finlandian.

Lehden vuositilaus on arvostettu lahja, joka muistuttaa antajastaan vaikka koko vuoden. Netin kautta voit tilata isälle lahjaksi esimerkiksi Historia -lehden, National Geographicin tai Tieteen Kuvalehden. Lehtitukun kautta voit tilata ulkomaiset ja kotimaiset lehdet.

Kokkaavalle isälle Glorian Ruoka&Viini -lehden tilaus on antava lahja. Hyödynnä myös tilaajalahjat, esim. hieno keittiövaaka.

Äänikirjojakin alkaa olla aika hyvä valikoima. Etenkin paljon ajavalle ne voivat olla hyvää ajanvietettä. Jos lahjansaajan kielitaito antaa myöten, kannattaa muistaa myös ulkomaankieliset äänikirjat. Myös rentoutumiseen tai nukahtamiseen opastavat äänikirjat voivat olla hyvä lahja isälle.

Netin kautta voit tilata leffoja ja musiikkia lahjaksi cdon.com palvelusta. Ja hyvää musiikkia on aina kiva kuunnella viinilasin äärellä. Tämän vuoden ehdoton myyntihitti musiikissa on Metallican Hardwired… To Self-Destruct.

 

Lahjaksi elämys

Onko isääsi vaikea saada kangettua ulos ovesta? Ratkaisu kotona ummehtumiseen on lahjapaketissa löytyvä elämys. Myös messuliput voivat olla oiva lahja isälle. Kiinnostaako isääsi mahdollisesti veneet, amerikanraudat, moottoripyörät tai monsteriautot? Älä unohda myöskään kirjamessuja.

Jos isä ei suostu poistumaan kotoa, koska on huolissaan kotinsa turvallisuudesta, anna hänelle lahjaksi hälytysjärjestelmä Verisurelta, ja huolet vähenevät.

Autotarvikkeita lahjaksi isälle

Isälle autoon lahjaTäydelliselle kuskille E-villen myymä halpa autokamera on kätevä lahjaidea isälle. Kamera kiinnitetään auton tuulilasiin ja se kuvaa muiden kuskien törppöilyt sekä kuljettajan moitteettoman liikennetuntemuksen. Kameran voi usein valita nauhoittamaan jatkuvasti tai vain tietyissä tilanteissa.

Navigaattori autoon isälle lahjaksi? Dustinhome myy kattavaa valikoimaan autonavigaattoreita. Myös peruutustutka autoon on hyödyllinen ja lisää turvallisuutta. Peruutustutkia ja muita tarvikkeita autoon voit tilata e-Villestä.

Autoa pitää siivota sekä ulkoa että sisältä. Helpota isukin taakkaa ja anna lahjaksi lahjakortti auton siivoukseen. Lahjakortteja saa isoilta huoltamoilta. Jos rahat ovat vähissä, voithan aina luvata omaa aikaasi. Tulosta valmis lahjakorttipohja: Lahjakortti.

Jos isän avaimet ovat aina hukassa, anna isälle lahjaksi hälyttävä avaimenperä, joka varmasti löytyy.

Työkaluja

Lumentuloa ei voi estää, mutta sitä voi kestää. Lumilinko on kätevä kaikille vähänkin isommille pihoille. Virtasenkauppa myy lumilinkoja ja -kolia.

toolsTyökalut ovat edelleen, vuodesta toiseen suosittuja lahjoja miehille. Etenkin jos talosta edelleen monen vuoden elämisen jälkeen puuttuu listat ja muut, voi uusi työkalu olla juuri se tarpeellinen sysäys. Virtasenkaupasta löytyy kaikki tarvittavat työkalut.

Ja kun työkaluja on tarpeeksi, eivätkä ne mitenkään tahdo pysyä järjestyksessä, isälle kannattaa hankkia tarpeeksi iso työkalulaatikko. Virtasenkaupasta löytyy laaja valikoima työkalulaukkuja ja -laatikoita sekä säilytyslokerikkoja.

Nikkarointi voi olla mielenkiintoinen tapahtuma myös silloin, kun ruuvit ja naulat eivät pysy mukana, vaan tipahtelevat käsistä ratkaisevalla hetkellä. Coolstuffin myymä Magnogrip on magneettiranneke, jossa mutterit ja muut metalliesineet pysyvät mukana matkassa.

Itsetehdyt lahjat

Moni tykkää ihailla lintulaudan menoa talvisin. Muutamasta laudanpätkästä voit itse kyhätä hyvän laudan. Vaihtoehtoisesti voit tilata Finnish Design Shopista modernin lintulaudan, jonka voi kiinnittää vaikka ikkunalasiin.

Mikäli varat ovat vähissä tai haluat antaa omatekoisen lahjan, tarkista ideamme sivulta itsetehdyt lahjat.


Lue lisää

Kommentit

48 kommenttia artikkelista “Joululahja isälle”

Tilaa tämän artikkelin kommentit RSS-syötteenä

 1. Nimetön kommentoi 28.11.2007 kello 14:30

  Ottakaa huähä varaisemmat lukijat kun lahjan arvo pyörii 15€

 2. Touni kommentoi 2.12.2007 kello 20:58

  jep ei oikeen ois varaa ostaa navigaattoria isälle 😛

 3. sanne kommentoi 6.12.2007 kello 16:37

  Tilasinpa sitte faijalle lekan 😀 😀

 4. aino kommentoi 15.12.2007 kello 18:47

  tosiaankin, ehdotuksia voisi olla enemmän ja eri arvoisetkaan ehdotukset eivät olisi pahitteeksi. Esim. navigaattori olisi kiva, mutta kyllähän sitä lahjoja muillekin kuin isälle ostetaan!

 5. Santtu kommentoi 20.12.2007 kello 18:15

  eihä lapsi(niinku mä) voi ostaa mitää 42 tuuman taulutelkkaa iskälle!eili voisko laittaa mitää 10-20 euron lahjoja?

 6. Pekka kommentoi 21.12.2007 kello 20:15

  Melko varma lahja on aamu tossut

 7. joululahja mestari kommentoi 17.10.2008 kello 9:31

  aika kiva juttu

 8. mahtivinkki kommentoi 28.10.2008 kello 16:09

  Jos isä on yhtään perso makealle, voi ostaa (ihan huumorimielessä) fazerin sininen -packin, jossa on 10 suklaalevyä mukana. Kyllä isä hämmästyy:D

 9. toivoton kommentoi 28.11.2008 kello 7:34

  aah ei mitään uutta odotin löytäväni täältä, mutta
  jouduin pettymään.

 10. Nimetön kommentoi 30.11.2008 kello 16:44

  vanhemmille lahjaksi kaikenlaiset ”lahjakortit”;
  ”Autan 5 kertaa siivoamisessa”
  ”Tiskaan 5 kertaa”
  ”Autan auton pesussa”
  ”Vien roskat 5 kertaa”

  jne.

 11. joulutonttu kommentoi 4.12.2008 kello 15:41

  no en minäkään täältä löytänyt mitään uutta, liian kalliita lahjoja ja muutenkin: ei ole varaa ostaa juuri isälle niin kallista lahjaa, kun haluisin ostaa myös muille perheenjäsenille ja kavereille lahjoja myös.

 12. tytär kommentoi 5.12.2008 kello 18:12

  isille on vaikee keksiä mitään lahjaa, kun ei joka vuosi voi antaa aamutossuja, eikä elektroniikkaan oo varaa…

 13. sanna kommentoi 9.12.2008 kello 10:06

  Kauluspaita isukille !!! =) siinäpä hyvä lahja

 14. marruu kommentoi 10.12.2008 kello 13:59

  jonkin lehden vuosikertakin voisi olla aika kiva lahja :))

 15. marko kommentoi 11.12.2008 kello 16:28

  Itse ostin tyttökalenterin, luulisi isän pitävän siitä.

 16. mikko kommentoi 13.12.2008 kello 13:12

  kipukoukku ja kortti päälle

 17. Pera kommentoi 17.12.2008 kello 10:17

  Kirjat, vanha ja tylsä juttu. Navigaattori liian kallis. Muutama ihan ok idis, varsinkin nuo messuliput, onkohan niitä vaan myynnissä?? Vähän sais olla enemmän juttua tässä listassa, keksin itse paremmin.

 18. poika kommentoi 18.12.2008 kello 17:02

  joo kommenteis löytää hyvin toi kipukoukku ois kiva ja halpa sit noi homma jutut . semmone arpa paketti vois olla kiva se on 10-20e

 19. Khöm.. kommentoi 23.12.2008 kello 13:15

  Ei ollut apua opiskelijalle, jonka pitäis isälle lahja ostaa..

 20. iskälle kommentoi 29.11.2009 kello 11:45

  jos isä vaikka aina haluis jotain uutta autoa tai jotain muuta suurta nii ostakaa pienois malli esim. lasten pikku autot jne. kannattaa aina käydä lastenkin osastolla koska sieltä köytää aina jotain hauskaa isille

 21. something wild kommentoi 14.12.2009 kello 12:21

  Hyviä ideoita tossa oli, mut ku nuori(esim. minä) funtsii minkä lahjan faijal ostas ni en khyl ensimmäisenä menis navigaattoria ostaa…sen verran kalliiks tulis et jäis lahjat muilta saamatta, ku budjetti nyt on mitä on =DD

 22. niina kommentoi 18.12.2009 kello 12:19

  joo tuskin mitää MP3 soitint isillostam

 23. poika kommentoi 21.12.2009 kello 9:49

  Kyllä on aika arvokkaita lähes kaikki ehdotukset. Vaikka työssäkäyvä olenkin, niin muutaman kympin lahjoihin kaipaisin ideoita. Luulen, että aika harva navigaattoria tai jotain viasatin pakettia ostaa isälleen.

 24. tyttö kommentoi 22.12.2009 kello 10:43

  Ne on kyllä Reino-tossut, ei Reima.
  Mutta samaa mieltä olen kuin useammat täällä kommentoineet; liian kalliita. Isät varmasti arvostavat lahjaansa, vaikka se ei olisikaan kovin kallis, vaan vaikka kympin tai parin paketti.
  Parin viime vuoden ajan minulla on ollut tapana ostaa vanhemmilleni yhteinen lahja; viime vuonna vein korin, jossa oli esimerkiksi viiniä, erilaisia kahveja (niistä kun tykkäävät kovasti) ja juustoja.
  Kaikkea sellaista, mistä tiedän vanhempieni pitävän.

 25. Ristikko kommentoi 20.10.2010 kello 19:14

  Itse ajattelin tilata isälle joululahjaksi ristikkolehden vuosikerran. Helpot ristikot ilmestyy kerran kuussa ja vuosikerralle tulee hintaa ainoastaan 23 euroa.

 26. Piiperoinen kommentoi 22.10.2010 kello 11:46

  Olen joskus ostanut isälle vähän erikoisemman oluen saunaolueksi, erilaisia pähkinöitä (chilli-, suola-, yms. maustettuja), vuokrannu leffan. Nämä yhdistettynä kiva isänpäivälahja söpösti paketoituna. Elokuva oli Wolrd’s fastest indian (isä yli 60 v ja sopi hyvin!), en nyt muista suomenkielistä nimeä. Anthony Hopkins pääosassa. Ehkä olisi jollekin muullekin mieleinen lahja 🙂

 27. Iippa kommentoi 9.11.2010 kello 22:14

  Aika kalliilta nämä ehdotukset ovat varsinkin opiskelijan budjetille kun perheeseen kuuluu kuitenkin minun lisäksi 5 jäsentä + puolisot ja lapset sekä oma kulta ja hänen perhe. Itse kuitenkin isälle sain idean tuosta ”iskälle” nimim. ehdotuksesta: isä 58v. ennen omisti volvo amazon auton ja sitä aina muistelee niin tilasinpas pienoismallin kyseisestä autosta (aika kalliiksi sekin tosin tuli, n.30€, mutta aina halvempi kuin navigaattori tms. tekninen vekotin ja uudempi/ mieleisempi kuin iänikuiset sukat/tossut tai erilaiset kosmetiikat. 🙂 käyttökelposia ideoita on omaperäset, esim. viimevuonna teetätettiin sisarusten kanssa makkaraputki johon oli kaiverrettu teksti TBC -shopissa, ei tullu kalliiksi! 😛

 28. Riitu kommentoi 11.11.2010 kello 16:13

  Minä aattelin ostaa isälleni piikkimaton lahjaksi.
  Hintakaan ei ole siinä suuri, kun olen kumminkin vielä peruskoulussa ja rahaahan ei ole hirveästi niin honkkarista saa edullisen maton ja isä on varmasti mielisää. Mutta mitä sitten pappani haluaisi kun silläkin on jo ikää niin paljon ni ei oikein tiedä mikä oisi hyödyllistä? jos teillä olisi papalle lahjaideoita ni vastaan otetaaan.

 29. hellu kommentoi 16.11.2010 kello 23:27

  Isälle kunnon karvalakki! sitä tarvitaan monet kerrat lumitöissä 🙂 Hintaa en nyt yhtäkkiä osaa arvioida, olisiko 20 euron tienoilla.

 30. jolle kommentoi 6.12.2010 kello 20:01

  mun isä pitää pienestä näpeltämisestä. Joten tänä vuonna vähän huumorin kanssa ostan sille jonkun pikku legoista koottavan jutun. Jotain pientä ja kivaa- toive siis täyttynyt 😀

 31. cenya kommentoi 12.12.2010 kello 15:23

  Meillä isä on monena vuonna saanut axe:n lahjapaketin kun ensimmäisen kerran jälkeen siihen ihastui. Se oli hyvä lahja silloin kun ei varaa ollut sen isompaan, mutta isä tyytyväinen. (:
  Sitten on tullut perus lahjakortteja ostettua. Dressman on monen miehen ns. perusvaatekauppa. Saa valita mitä haluaa ja silloin ainakin oli 2 vuotta aikaa käyttää lahjakortti.

 32. Josefiina kommentoi 18.12.2010 kello 15:09

  Kuka luulee, että lapset/nuoret ostais isälle jonku 5o euroo maksavan lahjan?

 33. minttuli kommentoi 3.10.2011 kello 15:19

  Miten ois joku pulmapeli?

 34. lennu kommentoi 12.11.2011 kello 21:30

  minusta olisi tuo gagga ihan hyvä lahja(=

 35. nallekarhu kommentoi 17.11.2011 kello 10:19

  Yks idea on itsetehty joululahja, joku esim. herkkukori.
  Siihen tarvii vaan läpinäkyvän purukan, ja sinne sisälle laittaa jotai irtomakeisia.
  Kanneks sopisi joku punainen huopa, js purkin kylkee voisi laittaa jonkun jouluisen kiiltokuvan.
  Viime jouluna ite laitoin sinne sisälle jugortti- ja suklaarusinoita kerroksittain.

 36. nallekarhu kommentoi 17.11.2011 kello 10:20

  sori virheet :D:D:DF

 37. jonna kommentoi 2.12.2011 kello 21:37

  Joku kirjoitti:

  ”vanhemmille lahjaksi kaikenlaiset “lahjakortit”;
  “Autan 5 kertaa siivoamisessa”
  “Tiskaan 5 kertaa”
  “Autan auton pesussa”
  “Vien roskat 5 kertaa””

  Oliko tää vitsi?? Anteeks nyt vain, mutta lasten pitää kyllä muutenkin auttaa kotitöissä:D

 38. vapaassakin kasvatuksessa kommentoi 8.12.2011 kello 18:40

  Joku kirjoitti:

  “vanhemmille lahjaksi kaikenlaiset “lahjakortit”;
  “Autan 5 kertaa siivoamisessa”
  “Tiskaan 5 kertaa”
  “Autan auton pesussa”
  “Vien roskat 5 kertaa””

  ’Oliko tää vitsi?? Anteeks nyt vain, mutta lasten pitää kyllä muutenkin auttaa kotitöissä:D’

  Vitsiprovo se oli. Tottakai kunnon lapset auttavat muutenkin.

 39. Metyylitertiääributyylieetteri kommentoi 9.12.2011 kello 14:01

  ”Anna työkaluja” Jos nyt mietin niin opiskelijanakaan en kyllä itse olisi kovin iloinen jos isä antaa vaikka lyijykyniä lahjaksi. Ja on muuten minun (16 v) budjetille aika arvokkaita lahjaideoita.

 40. tyttö :D kommentoi 10.11.2012 kello 14:46

  Just -.-

  Ihan niiku joku 10 vee menee ostaa navigaattorin ?!
  Ei mul muutenkaa oo paljoo rahaa , Pikkuveljelle ostan pikkuauton, jota se on aina halunnu, siskolle korun, äidille lasikynttilä jutuun , mut mitä iskälle ?! :

 41. 98ikäne kommentoi 4.12.2012 kello 15:31

  just.. nää lahjat on liian kalliita mun kukkarolle, tosiaanki. aattelin ite antaa molemmille vanhemmille semmoset lahjakortti jutut. kuten ”laitan ruoan” ”siivoan alakerran” tyyliin jotain tollasta, ku molemmat sano että ei haluu mitään.älkää sitte kuvitelko, etten tekis kotona mitään, alakertaa en siivoo, mutta yläkerran kyllä.

 42. Minävain kommentoi 6.12.2012 kello 8:49

  Isälle annoin viime vuonna herätyskellon ja sääaseman <—-tuli tarpeeseen 🙂

 43. Ansku kommentoi 7.12.2012 kello 10:10

  Tämän osion lahjaideat ovat hyviä, mutta voisitteko kehittää vaikka ensi jouluksi jotakin joululahjoja rennolle isällekin?..:P

 44. sanna seppälä kommentoi 20.12.2013 kello 10:05

  Olen 12 ja haluaisin antaa isälleni joululahjan mutta en en tiedä mitä pitäisi antaa

 45. 11 v. tyttö kommentoi 1.11.2015 kello 7:09

  Niin nää lahjat on kyllä vähän turhan kalliita alakoululaiselle. Sitä paitsi mun äiti ei hyväksy hajusteita ja näin, kommenteissa on kyllä hyviä ideoita.

 46. Ei nimeä kommentoi 4.11.2015 kello 7:10

  Ei tämä mikään ostoslista ole! Nää oli vaan ehdotuksia, tietenkin kaikki itse lahjat suunnittelee :)!

 47. Joulutähti kommentoi 10.12.2015 kello 13:53

  Ajattelin antaa villasukat ja suklaata

 48. Tilda Korkeela kommentoi 19.12.2015 kello 15:20

  Olin viikko sitten Helsingissä joulumarkkinoilla myymässä Sähkeet Uutiskomefiashowhun keväälle lippuja ja moni halusi ostaa liput nimenomaan vanhemmilleen tai isälle ? Siksi nyt on saatavissa nettikaupasta joululahjalippu 2lippua/30e lahjan saajan vapaasti valittavissa olevaan päivään. Esitykset siis Hakaniemessä Ravintolalaiva Wäiskillä tammi-helmikuussa.

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, ei näy


*/

Joululahjat ja joululahjaideat Joululahja.org © 2007 - 2010. Ota yhteyttä.