Joululahja lapselle » Lahja leikki-ikäiselle

ZoolightMitä lahjaksi lapselle? Vain taivas on rajana leikki-ikäisen lahjatoiveille. Muista kuitenkin miettiä kahteen kertaan kuinka paljon arvostusta muovilelut lopulta saavat osakseen. Lapselle voi antaa lahjaksi tarpeellisia tavaroita, kunhan ne ovat lapsen makuun.

Jos vanhemmat ovat toivoneet, ettei lapsille osteta lahjoja, voit aina antaa perheelle yhteisen lahjan. Todella paljon apua lapsiperheeseen tuo helppo kuumemittari. Kosketusvapaaalla kuumemittarilla voi ihmisen lämmön lisäksi mitata myös kylpyveden sekä maidon lämmön.

Lapselle lahjaksi rakennustarvikkeita

Puiset lelut kestävät aikaa. Esimerkiksi puisia junaratoja valmistavat eri yhtiöt. Valmistajasta riippumatta puiset junaradat ovat yleensä yhteensopivia. Oman junaverkoston rakentamisen voi aloittaa pienestä setistä ja sitä voi täydentää tulevina vuosina. Junaradoilla lapset leikkivät vuosia.

Palapelit kehittävät esimerkiksi lapsen hienomotoriikkaa ja hahmottamiskykyä. Palapelejä on monia eri vaikeusasteita ja niitä valmistetaan eri materiaaleista. Lekmerilta löytyy esimerkiksi autoista pitävälle lapselle autot-palapelejä 3– ja 4-vuotiaasta alkaen. 1 ja 2-vuotiaalle hyvä lahja on puiset nuppipalapelit.

Duplot lahjaksi lapselleErilaiset rakennuspalikat kehittävät myös lapsen taitoja. Legot ovat kestäviä ja mielenkiintoista ajanvietettä vielä aikuisiässäkin. Pojilla vaikuttaa olevan enemmän kiinnostusta rakentamiseen. Legot ovat hyvä lahja myös tytölle: nykyisin löytyy yhä enemmän myös tytöille suunnattuja legosarjoja. Lego Duplot on suunnattu 2-5 vuotiaille. Lelufantti myy netissä erilaisia duplo- ja legosettejä.

Lasten työkalut ovat oiva lahja pojalle ja tytöllekin. Aluksi voi antaa lapselle lahjaksi muovisen työkalusetin tai ymmärryksen kasvaessa järeämmän työkalulaatikon. Lelufantista löytyy paljon lasten työkaluja.

Lapselle lahjoja kotileikkeihin

Nuket ja nukkekodit ovat perinteinen lahja tytölle. Nämä ovat myös lahjoja, joihon voi jatkuvasti hankkia lisäosia.

Retkeillä voi vaikka omassa huoneessa! Coolshop myy lasten leikkeihin ihania tiipiitä ja telttoja, joissa on ihana kehittää mielikuvitusta. Myös Lelufantista löytyy erilaisia telttoja. Teltan voi tehdä itsekin, etenkin tiipiin voi rakentaa itse nopeasti pitkistä kepeistä ja isosta lakanasta. Netistä löytyy ohjeet tiipiin rakentamiseen. Ja pienenkin telttaretken kruunaavat oma makuupussi ja e-villestä taskulamppu.

Tilaa koti- ja kauppaleikkeihin Lelufantista uunit ja muut keittiötarvikkeet lahjaksi pienelle lapselle. Kattilat ja leikkiruoat ovat ihania leikeissä. Pienelle leipurille oma essu Coolshopista on hyvä lahjavinkki. Mukaan laitettavia halpoja lahjaideoita lapselle: kierrätetyt vanhat keksipaketit ja säilyketölkit,  taikataikinasta tai kankaasta itsetehdyt piparit, kalat, salaatit ja muut leikkiruoat.

potkuauto netistäKotileikin matkat on kiva taittaa omalla autolla. Laufantista tilaat lapselle auton.


Kun potkuautoaika on auttamattomasti ohi, ihana liikkumisväline on myös oma potkulauta kahdella, kolmella tai neljällä pyöräälä. Katso Coolshopin potkulautatarjonta.

Monen lapsen haaveena on oma leikkimökki. Coolshop myy myös hauskoja leikkimökkejä. Mahtava lahjaidea lapselle!

Sisätiloihin saa ihan mahtavan leikkimökin halvallakin. Kierrätetty pahvilaatikko ja läjä teippiä on mahtava lahjaidea. Lapsen mielikuvitus pääsee todella jylläämään. Lahjaan voi liittää myös oheistavaraa, joiden avulla laatikosta voi tehdä vaikka auton, veturin tai viihtyisän mökin. Ja lahjansaajan iästä riippuen myös omat sakset voivat sopia settiin. Mitä isompi laatikko, sen enemmän mahdollisuuksia. Liikkeistä voi hyvin käydä tiedustelemassa, löytyykö ylimääräisiä suuria pahvilaatikoita.

Matkalaukku lapselle lahjaksiPaljon matkustava perhe hyötyy lapsen omasta matkalaukusta. Coolshop myy Trunkia, lasten matkalaukkua, jossa on pyörät alla ja vetonaru. Kun kaveri väsyy kävelemään pitkillä käytävillä, voi hän hypätä matkalaukun päälle istumaan. Ja lapsi oppii pienestä pitäen pakkaamaan oman laukkunsa!


Leluja lahjaksi lapselle

Jos haluaa välttää jouluruuhkat lelukaupoissa, lasten lahjat kannattaa tilata suoraan netistä. Nämä Joululahjan yhteistyökumppanit myyvät luotettavasti leluja netissä: Lelufantti, Shoppin4net, ja Coolshop.

Retro My Little Pony CDONista on ihana lahja, sopivaa nostalgiaa äidille.

Leikki-ikäisillä on hittituotteensa. Ryhmä Hau ja Frozen ovat edelleen myyntitilastojen ykkösiä. Lekmerillä on todella laajat RyhmäHau ja Frozen -valikoimat. Kaikilla on tietenkin omat mieltymyksensä, joten aina kannattaa tarkastaa mitä joulupukilta toivotaan.

Musiikin lahja lapselle

Anna lapselle musiikki-instrumentti lahjaksi. Näin voi kokeilla, olisiko lapsella kiinnostusta harrastuksen aloittamiseen. Jo pienimmille lapsille voi antaa lahjaksi musisointivälineitä, jotta lapsi pääsee toteuttamaan itseään. Harjoittelun voi aloittaa vaikkapa omalla kosketinsoittimella tai kitaralla. Ukulele sopii myös hyvin lapsille kokonsa puolesta. Katso Coolshopista lasten soittimet.

Kirjat ja levyt lahjaksi lapselle

Kirja on aina hyvä lahja lapselle. Aattoiltana on ihanaa lahjojen jaon ja suklaan syönnin jälkeen käpertyä yhdessä lapsen kanssa lukemaan uutta kirjaa. Adlibris myy netissä kattavaa valikoimaa kirjoja lahjaksi lapsille.

Kirjavinkkejä:
Tatu ja Patu etsivinä

Aino Havukaisenja Sami Toivosen Tatu ja Patu -kirjat ovat todella suosittuja.

Mauri Kunnaksen kirjat ovat klassikkoja jo syntyessään. Koiramäen Suomen historia on uusimpia Kunnaksen kirjoja.
Eduard Uspenskin kirjat ovat monelle tuttuja jo omasta lapsuudesta. Fedja-setä kirjaan on koottu kaikki kuusi tähän mennessä suomennettua Fedja-setä -tarinaa.

Astrid Lindgrenin kirjat iskevät isoihin ja pieniin. Peppi, Melukylän lapset, Ronja, Vaahteramäen Eemeli… ihania klassikoita.

Unohtamatta Myyrä -kirjoja, Mimmi Lehmää, Nalle Puhia ja Mikko Mallikasta. Katso lisää ideoita lahjaksi lapselle kirjojen maailmasta: Adlibris.

Myös lapsille löytyy yhä enemmän äänikirjoja, ne sopivat etenkin pitkille matkoille matkaviihdykkeeksi. Erityisesti matkapahoinvoinnista kärsivä lapsi voi saada helpotusta rauhallisen sadun kuuntelusta.

Vaihtoehtoisesti Soiva laulukirja sisältää viidenkymmenen lastenlaulun nuotit ja pianosäestyksen. Todella kiva lahja laulusta pitävälle lapselle.

JoulupuuhakirjaErilaiset puuha- ja värityskirjat ovat monen intohimo. Puuhakirjan voit tehdä itsekin esimerkiksi piirtämällä sokkeloita ja printtaamalla netistä ilmaisia värityskuvia. Muropaketti kelpaa hyvin kansiksi.

Lapsille on paljon erilaisia kokoelmalevyjä. Iän myötä titi-nalle cd:t vaihtuvat rölleihin ja ristoräppääjiin. Monet lapset toivovat perinteisten lastenlaulujen lisäksi ihan aikuistenkin musiikkia. Cdon:ista voit tilata lapselle musiikkia laidasta laitaan.


Pelit ja elokuvat lahjaksi lapselle

Lautapelejä on kiva pelata koko perheen voimin. Lelufantilla on netissä kunnon valikoima suomenkielisiä lautapelejä eri-ikäisille. Leikki-ikäiselle sopivia, perinteisiä lautapelejä ovat esimerkiksi Kimble ja Afrikan tähti. Eikä suositusikää tarvitse liian tarkkaan tuijotella jos pelaamiseen varaa aikaa ja kärsivällisyyttä.

Muistipeli on kiva lahja 3-vuotiaalle tai 4-vuotiaalle lapselle. Muistipelien on todettu harjoittavan muistia eikä keskittymisen harjoitteleminen huonoksi ole.

Myös pc- ja konsolipelit voivat olla opettavaisia. Kannattaa kuitenkin tarkistaa elokuvien ja pelien ikärajat, sillä osa peleistä on todella raakoja. Erilaisten tietokonepelien avulla voi harjoitella laskemista, lukemista ja muita kieliä. CDONilla on kattava valikoima lapsille suunnattuja pelejä.

Lego - Elokuva (Blu-ray) (Blu-ray)

Elokuvia on kiva katsoa yhdessä joulunpyhinä. Cdon myy netissä elokuvia lapsille. Esimerkiksi Olipa kerran avaruus -sarjasta oppivat sekä lapset että aikuiset. Itsekin voi fiilistellä katsomalla Maija Mehiläistä tai TaoTaoa.

Joulun hittileffoja ovat mm. Risto Räppääjä ja pullistelija, Lego Movie 2 ja Aladdin.

Naapurini Totoro on upea, kaikenikäisille sopiva leffa, joka eroaa perinteisestä länsimaisesta elokuvasta. Toinen Miyazakin mahtava elokuva on Ponyo rantakalliolla.

Elokuvia voi katsoa myös autossa. Mikä sen mukavampaa kuin hiljainen paluumatka joulunvietosta lasten katsoessa elokuvaa takapenkillä omalla dvd soittimella. CDON myy Denverin dvd-soitinta, jossa on kaksi seitsemän tuuman näyttöä ja helpot niskatukikiinnikkeet.

Urheiluvälineitä lahjaksi lapselle

Urheiluvälineet on hyvä joululahja siskon tai veljen lapsille. Pienemmälle lapselle voi tuntua jännältä pukea jalkaan Joulupukilta saadut luistimet. Myös kesäurheiluvälineitä voi antaa jouluna lahjaksi, esimerkiksi pyörä on suosittu lahja lapselle. Netistä Coolshopista löytyy kattava valikoima lasten pyöriä ja potkulautoja.

Jokaisella lapsella on oltava rattikelkka. Mäenlasku on hyvä tapa saada lapsi urheilemaan ulos raittiiseen ilmaan. Adlibris myy mm. Stigan kelkkoja. Pikkufutarille jalkapallo on suosittu lahjavinkki.

Urheilua harrastaville ja seuraaville lapsille lätkä- tai futispaita on mahtava lahjaidea.

Vaatteet ja korut lahjaksi lapselle

Leikki-ikäisellekin voi hyvin antaa vaatteita lahjaksi. Ne ovat lapsellekin mieluisia jos niissä on jotain kiehtovaa. Lelufantissa on iso valikoima erilaisia naamiaisasuja. Kuka nyt ei haluaisi pukeutua batmaniksi tai keijuksi! Myös itse voi tehdä upeita asuja. Katso esimerkiksi itsevirkattujen keijun tai enkelin siipien ohjeet ja langat Novita Knitsistä.

Myös yöpaita on kiva lahja lapselle kun sitä koristaa omat sankarit. Ja prinsessa- tai robottilakanoista löytyy sievät unet!

black-robot-shoes-1Erilaisilla iloisilla aiheilla höystettyjä sisätossuja myy netissä Panda feet. Muista erottuvia tossuja on kiva pitää päiväkodissakin.

Koru on kiva lahja pikkuisellekin. Pienelle kummitytölle voi antaa lahjaksi isomman tytön korun tulevien vuosien varalle. Keskisen kello myy esimerkiksi Thomas Sabon ihania ruusukultaisia riipuksia ja Charm Club rannekoruja, joihin voi lisäillä pikkuisia koruja monipuolisesta valikoimasta.

Huonekalut lahjaksi lapsille

pesce_rossoOma yölamppu on monelle tärkeä, ja tuo ihan omaa tunnelmaa lapsen huoneeseen. Valaisinmestari myy Ramin Razinan suunnittelemia Intermezzon ihania Zoolighteja. Lapsille suunnattuun valaisinvalikoimaan kuuluu monia eri eläimiä ja värejä.

Myös lapsille voi antaa huonekaluja lahjaksi. Säkkituoli on kiva monenlaisessa leikissä. Esimerkiksi Fatboy junior -säkkituolia myy monissa eri väreissä Finnish Design Shop. Myös iloisen maton voi antaa lahjaksi.


Chalkboard wall sticker from miniinthebox.comSisustustarralla saa upean taideteosseinän lasten huoneeseen. Omalla liitutaululla lapsi voi toteuttaa tarvetta seinällepiirtelyyn turvallisesti.


Itsetehty lahja lapselle

Ohje keppihevosen tekoonPienelle lapselle voi tehdä hyvinkin itse lahjan. Voit askarrella itse esimerkiksi pelin, kemistisetin, korurasian tai keppihevosen.

Katso lisää itsetehtyjä lahjavinkkejä ja lahjaideoita sivulta Itsetehty lahja tai katso suoraan Lahja-askartelu sivulta kuinka teet lapselle lahjaksi keppisevosen, jedi-viitan tai muistipelin.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.