Joululahja äidille

Äidit ovat tärkeitä, ja heitäkin on ihana muistuttaa siitä. Joskus lahja, jonka haluaa antaa äidille, tuntuu liian kalliilta. Hyödynnä muita tärkeitä ihmisiä ja hankkikaa lahja yhdessä!

Joskus äiti asuu kaukana, eikä itse pääse jouluna paikalle. Joulukukan voit lähettää Piilolan palvelun kautta ympäri Suomea, katso ihanat joulukukat. Lue myös loput lahjavinkit äidille.

Kuvista äidille lahja

Äidille tai mummolle lahjaksi itse tehty kirja tai kalenteri vuoden tapahtumista! Lapsen kuvista voi painattaa myös kännykän kuoret tai mukeja. Smartphoto myy erilaisia kuvatuotteita, joulukorteista ja kalentereista kirjoihin ja tauluihin. Omalla tekstillä tai kuvalla painatettu paita on myös hauska lahja mummolle.

Myös itse voi taiteilla vanhoista kuvista yksilöllisen lahjan äidille. Tee kollaasi, siluettitaulu tai lasinalunen tärkeistä valokuvista. Kaunis lahja on myös digitaalinen valokuvakehys, johon voit laittaa itseottamiasi kuvia vaikka lapsista tai lapsenlapsista. Valokuvakehystä saa e-Villestä.

Lahjaksi äidille terveyttä

Kuntosalikortti on mahtava lahja. Voit antaa äidille lahjaksi kertakortteja tai kuukausijäsenyyden. Saleilla pääsee mukaan ryhmäliikuntatunneille, voi treenata itse esimerkiksi kipeää selkää ja saa personal trainer -palveluja.

Monet naiset kärsivät selkävaivoista. Lääkärit suosittelevat usein kävelyä helpottamaan kipua. Ryhti pysyy kävellessä kunnossa sauvojen avulla. Sportamoresta löytyy laadukkaita kävelysauvoja. Turvallisuus myös ennen kaikkea, talven liukkaille kannattaa varustautua kenkiin kiinnitetävillä liukuesteillä, joita myy Apteekkituotteet.

Aktiivisuusranneke on kiva olla vaikka aina ei ehtisikään pitkille kävelylenkeille. Äidille voi hankkia lahjaksi aktiivisuusrannekkeen Keskisen Kellosta.

Hemmottelua äidille lahjaksi

Klassinen hierontaVuosien raadannan jälkeen äitikin arvostaa lahjakorttia esimerkiksi  kauneushoitoon tai hierontaan.

Anna äidille lahjaksi kasvohoito, vartalohoito tai hieronta. Myös Etu-Töölössä sijaitseva Natural Goods Company myy lahjakortteja ihaniin hoitoihin.

Jos äiti haluaa hemmottelua kotona anna äidille lahjaksi upea kosmetiikkalaukku ja täytä se The Body Shopin ihanilla kosmetiikkatuotteilla.

Lahjakortti teatteriin tai oopperaan on mahtava lahja äidille. Katso tarjontaa Lippu.fi ja Lippupalvelun sivuilta. Voit myös itse lupautua seuraksi ja tarjota illallisen esityksen päälle.

Anna lahjaksi yhteistä aikaa! Vie äiti ravintolaan Helsinkiin ja illallisen jälkeen yöksi Radisson Blu hotelliin.

Itse tehty lahja äidille

Omat vanhemmat ja isovanhemmat arvostavat varmimmin itse tehtyä lahjaa. Itse tehty lahja voi olla vaikka syötävää. Lusikkaleivät ja piparkakut on helppo tehdä itse tai vaikka lasten kanssa.

Voit myös kirjailla äidille kankaiset lautasliinat tai tuoksupusseja, joihin laitat potpourria. Netistä löytyy hienoja ristipisto-ohjeita erilaisille kukille ja kirjaimille. Yhtä hyvin itse voi nikkaroida pienen lintulaudan, tai kukkalaatikoita. Cotton Bamboo -langasta itseneulotut käsipyyhkeet ovat ihana lahja.

Itsetehdyt ihonhoitotuotteet ovat hyödyllinen lahja. Tee itse esimerkiksi kuorintavoide jaloille tai kosteusvoide koko vartalolle. Katso itsetehtyjen rasvojen ohjeet.

Myös kodinhoidonpalveluja, kuten siivousta, voi antaa lahjakortin avulla äidille lahjaksi. Muista kuitenkin, että osa äideistä voi loukkaantua apua antavasta lahjasta. Tulosta tästä itsetehty Lahjakortti ja täytä se omalla tekstillä.

Lahjakorillinen lankoja lahjaksiJos puikot eivät pysy omissa käsissä, mutta äiti on intohimoinen neuloja, anna äidille lahjaksi kaunis korillinen laatulankoja.

Katso lisää itsetehtyjä lahjoja.


Koru lahjaksi äidille

Koruja on mukava käyttää erilaissa tilaisuuksissa ja on kiva kun on useampi kuin yksi kaulakoru. Myös äidille voi antaa korun lahjaksi. Monet äidit arvostavat esimerkiksi lahjaksi saatua Kalevala Korun riipusta. Kalevala Korulla on nykyisin todella monipuolinen koruvalikoima. Keskisen kellosta löytyy näitä ja paljon muita laatukoruja äidille lahjaksi. Keskisen kellon tuotteet tulevat kotiin ilman postikuluja ja mikäli mahdollista, korut saavat ilmaisen kaiverruksen.

Vaatteita voi myös antaa äidille lahjaksi.

Lukemista äidille lahjaksi

Kirjoja on miljoonia ja aina löytyy jotain jokaiselle. Kirjan avulla voi innostaa vaikka uuteen harrastukseen.

Innokas lukija näkee lukea pimeässäkin kirjaan kiinitettävän lukuvalon avulla. Mulletoi myy paristokäyttöistä lukulamppua.

Kirjavinkkejä lahjaksi:

Ehdottoman mielenkiintoinen on Michelle Obaman muistelmateos Minun tarinani.
Antti Heikkisen uutuuskirja Mummo on kunnianosoitus suomalaiselle naiselle, suomalaiselle mummolle, toisenlaiselle Suomen historialle ja sisulle.
Ritva Ylönen on kirjoittanut mielenkiintoisen Kalle Päätalon elämänkerran.
Kaari Utrion kirjat ovat mielenkiintoisia myös historiallisen antinsa vuoksi. Kaari Utriolta on vuonna 2017 ilmestynyt Hupsu rakkaus. Leena Lehtolaisen uusi Maria Kallio -kirja on Viattomuuden loppu. Kate Mortonilta on tullut Talo järven rannalla.
Monelle mielekästä luettavaa on varmasti Robbie Williamsin ja Chris Heathin Iholla.
Yuval Noah Hararin kirja Sapiens tarkasteli, miten lajimme valloitti maailman yhteisillä myyteillä. Hararin uusi kirja Homo Deus keskittyy tulevaisuuteemme.
Kjell Westön uusin on Rikinkeltainen taivas. Vuonna 2016 ilmestynyt Jari Tervon Matriarkka on kerännyt jo paljon kiitosta.
Yli 200 kirjaa kirjoittanut Nora Roberts on monien kestosuosikki, kannattaa katsoa myös tämän vuoden uutuudet.

Vuoden 2017 Nobelin kirjallisuuspalkinnon saaneen Kazuo Ishiguron Pitkän päivän ilta on nyt ajankohtainen klassikko. Monelle tarina on tuttu Anthony Hopkinsin tähdittämästä elokuvasta.

Vuoden 2020 Finlandia-ehdokkaat olivat
Ann-Luise Bertellin Heiman,
Ritva Hellstenin Raija,
Tommi Kinnusen Ei kertonut katuvansa,
Heikki Kännön Runoilija,
Anne Vuori-Kemilän Mustaa jäätä ja
Anni Kytömäen Margarita, joka voitti Finlandia-palkinnon.
Adlibris myy kaikkia näitä kirjoja.

Juha Hurmeen Suomen historiaan (ennen 1809) paneutuva Niemi voitti vuoden 2017 Finlandia-palkinnon.
Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin kaupungista sai vuoden 2016 Finlandia-palkinnon.
Laura Lindstedtin Oneiron, joka on vuoden 2015 Finlandia voittaja.
Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät voitti vuoden 2014 Finlandian.
Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme voitti 2013 Finlandia-palkinnon.
Ulla-Lena Lundbergin sodan jälkeistä aikaa käsittelevä Jää voitti vuoden 2012 Finlandia palkinnon.
Rosa Liksomin romaani venäläisestä junamatkasta Hytti nro 6 oli vuoden 2011 Finlandia-voittaja.
Mikko Rimmisen huikeasta kielestä ja tyylistä kehuttu Nenäpäivä voitti vuoden 2010 palkinnon.
Vuoden 2009 Finlandia voittaja oli Antti Hyryn arkista elämää kuvaava Uuni.
Myös vanhat Finlandia voittajat löytyvät Adlibrikseltä.

Lehden vuositilaus on arvostettu lahja, joka muistuttaa antajastaan uudelleen ja uudelleen. Lehden vuosikerran voi antaa myös äitienpäivälahjaksi. Lehtitukun kautta voit tilata äidille lahjaksi esimerkiksi Käsityölehden, Valittujen Palojen, Annan tai Seuran vuosikerran. Voit myös yllättää jollain ihan uudella lehdellä ja kokeilla jäätä vaikka yhdellä irtonumerolla. Voit laittaa lehden mukaan lukemisherkkuja.

Käsityö-ihmiselle käsitölehti on ihana lahja. Lehdissä on vuoden varrella yli satoja neuleohjeita, joten tekeminen ei lopu kesken.

Monet lehdet sisältävät ihania ideoita kotiin ja ruokapöytään.


Elokuvia ja musiikkia lahjaksi äidille

Melkein kaikilla äideillä on lempisarjoja ja leffoja. Lemppareita ei väsy koskaan katsomaan. Metsolat tai Poirotit iskevät vielä pidemmänkin ajan jälkeen. Voit mennä lähimpään markettiin katselemaan nykyistä dvd-tarjontaa tai katsoa netistä cdon.comista. Esimerkiksi Downton Abbeyn voi katsoa pariinkin kertaan. Myös Ingmar Bergmanin Fanny & Alexander on mahtava matka historiassa.

Ja hyvää musiikkia on aina kiva kuunnella viinin lasin äärellä. Kuten edellisvuosina, tämän joulun hitti tullee olemaan Vain Elämää levyt.

Kotipuuhaa lahjaksi äidille

Muovisaasteen vähentäminen on hyvä ekoteko. Anna äidille lahjaksi SPR:n shoppaajan ekosetti, jossa on kaksi ostoskassia ja kolme kestohedelmäpussia. Lahjasettiä myy keittiötarvikkeita myyvä Kokkiman, ja tuotteen hinnasta menee 2,3 euroa lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin kotimaan toimintaan.

Fiskars Inspiration puutarhasetti, punainenJos äidillä on oma puutarha pihalla tai parvekkeella, lahjaideoita voi löytää helposti. Fiskarsin laadukkaat puutarhavälineet Inessasta tulevat aina tarpeeseen. Isommalla pihalla on tarvetta myös kottikärryille tai pensasleikkureille Virtasenkaupasta. Aiheesta löytyy tuhottomasti puutarhakirjoja kasvien hoito-ohjeista puutarhan suunnitteluun. Kunnon harrastelija voi innostua vaikka divarista löydetystä vanhasta hortonomian kirjasta. Pihakalenteri kertoo sopivat puutarhan kunnostusajat.

Pihalla tai parvekkeella on ihana seurata pikkulintujen ruokailua. Inessa myy läpinökyvää linnunruokintapalloa, jonka voi kiinnittää imukupeilla vaikka ikkunalasiin.

Joululahja äidille voi olla helppo jos tämä on innokas kokkaaja. Kokkimanin laadukkaat veitset (Uskomuksen mukaan veitsen voi antaa lahjaksi jos mukana on rahaa. Laita veitsenkärkeen vaikka 10 sentin kolikko teipillä.), pannut, vuoat ja vaa’at tulevat aina tarpeeseen ja mahdollistavat uudenlaista ruoanlaittoa. Vaikka äiti tekisikin jo maailman parhaat ruoat, ruokakirjoista voi saada hienoja ideoita.

Keittiöön tarvitaan tekstiilejäkin, ja ne kuluvat käytössä. Pöytäliinalla saa aina uutta ilmettä sisustukseen. Keittiötä varten kannattaa katsoa FDS:stä myös modernit ja perinteiset patakintaat, patalaput, essut sekä muut keittiötekstiilit.

Pöytäliinoja voit omella helposti itse lahjaksi valmiista kankaasta. Netissä upeita Artekin ja Marimekon suomalaisia kankaita myy Finnish Design Shop.

Finnish Design Shop myy Kaunisteen ihania kalenteri-keittiöpyyhkeitä vuodelle 2020. Keittiötä elävöittää myös Finlaysonin humoristiset Muumi-keittiöpyyhkeet.

Marimekko - lahja äidilleTarjoiluastioita ei voi olla liikaa. Tarjoiluastian ei tarvitse olla juuri tietynlainen, koska ne yleensä sopivat erilaisiin kattauksiin. On kuitenkin järkevää noudattaa lahjansaajan yleistä makua. Upeita suomalaisen suunnittelun helmiä myy netissä Finnish Design Shop.

Etenkin ikääntyneempi tai paljon reissaava äiti voi olla huolissaan kodin turvallisuudesta. Anna hänelle lahjaksi Verisurelta kodin hälytysjärjestelmä.


Mikäli mietit mitä antaa äidille tai mummolle äitienpäivälahjaksi, katso myös sivu äitienpäivälahja.

Helpointa on tilata lahjat netistä. Jos mikään ei vielä iskenyt, katso lista, mistä saat joululahjat netistä.