Joululahja nuorelle

Lahjavinkit ja lahjaideat nuorelleNappikuulokkeet, Nelly.comMitä lahjaksi teini-ikäiselle? Murrosiässä lapset muuttuvat ja viattomuuden aika alkaa olla ohi. Myöhemmin teini-iässä aletaan valmistautumaan itsenäiseen elämään. Helpointa on kysyä mikä lahja teini-ikäiselle tai murrosikäiselle itselle sopisi, mutta jos vastausta ei saa tai haluaa säilyttää vähän jännitystä, lue listasta mitä voit antaa teinille lahjaksi.

Elektroniikka on nyt in, eikä välttämättä liian kallista. Pienet kuulokkeet Nellystä eivät tule liian kaliiiksi.

Jos etsit mitä antaa lahjaksi nuorelle kaverille, lue vinkit täältä.

Elektroniikkaa lahjaksi teinille

Elektroniikka on suosittu ja arvostettu lahja tässä ryhmässä. On kuitenkin muistettava, että nuorten maailmassa muoti vaihtuu nopeasti ja kännymallit vanhentuvat, joten ainakin vinkkejä nuorelta itseltään on hyvä kysellä. Kannattaa tarkistaa e-Villen älypuhelinvalikoimat.

Onko teinin laturit aina hukassa tai jääkö laturipiuha liian tyngäksi? Uusi puhelimen laturi tai pelkkä kaapeli on mahtava lahjavinkki. Digishopissa on muutamalla eurolla eri puhelinten latureita ja johtoja. Värivaihtoehtoja löytyy, joten enää ei tarvitse taistella siitä kuka on hukannut laturit. Jotta teinin asento sohvalla löhöillessä ei olisi liian epämukava, kannattaa katsoa pidemmätkin laturipiuhat.

Kuinka vaikeaa onkaan kun puhelimesta loppuu akku perheen yhteisellä reissulla? Matkalaturit ovat vastaus iloiseen kolmen tunnin mökkimatkaan. Digishop myy erilaisia matka-akkuja eli varavirtalähteitä. Mitä enemmän kapasiteettia (mAh), sen parempi.

Kun padit, kännyt, lisäakut ja kaiuttimet pitää kaikki ladata, mutta pistorasiat loppuvat kesken. Silloin auttaa 5-paikkainen USB-laturi Mulletoi:sta.

Kunnon puhelimeen pitää myös hommata suojakuoret. Lux-Case myy puhelimiin satoja erilaisia suojakuoria.

Niin työelämässä kuin koulussakin tehdään jo melkein kaikki tietokoneilla. iPadit ja muut tabletit ovat monen toivelistalla, ja ne pystyvät lähes kaikkeen mihin kannettavakin. CDON myy kattavaa valikoimaa tabletteja, niin Androideja kuin iPadejakin. Etenkin lukiokäytössä kannettava on vielä ylivertainen, kannattaa katsoa CDONin läppärivalikoima.

phonesKuulokkeiden kanssa voi katsoa Youtubea ja helpottaa koko perheen elämää. CDON myy hyvää valikoimaa perinteisiä ja bluetooth kuulokkeita, jotka toimivat esimerkiksi kännykän, tietokoneen tai minkä vain bluetoothilla varustetun äänilähteen kanssa. Vastamelukuulokkeet myös vaimentavat ympäriltä kuuluvia ääniä.

Jos teinisi tykkää kuunnella musiikkia sängyssä, Coolstuffin myymä SleepPhones on hyvä lahja. Ne ovat mukavat jos sattuu nukahtamaan. Oiva lahja myös itselle kuorsausäänten vaimentamiseksi.

Musiikin kuuntelu voi myös olla sosiaalista. Langattoman kaiuttimen avulla voi kuunella esim. kännykältä tai tabletilta musiikkia rikkomatta korviaan, ja jakaa samalla ilon kavereiden kanssa. Coolshopilla on laaja valikoima hyvän näköisiä bluetooth kaiuttimia.

Ja Vooni Splash Speakerin kanssa voi kuunnella musiikkia ja vastata puhelimeen suihkussakin. Osta Vooni Coolstuffista.

Pelikonsoleita on monenlaisia ja sopivat kaiken ikäisille vauvasta vaariin. Pelikonsolit löytyvät Coolshopista.

Erilaiset sähköiset kulkuneuvot ovat hyviä lahjavinkkejä nuorelle. Hoverboard on eräänlainen moottoroitu, pyörällinen seisomalauta, joka liikkuu nojaussuuntaan. E-ville myy erilaisten tasapainoskootterien lisäksi sähköpotkulautaa ja muitakin sähköisiä kulkuneuvoja.

Uteliaalle ja leikkisälle teinille voi aina antaa lahjaksi kuvauskopterin. Superkauppa myy erihintaisia kuvaavia quadcoptereita, katso valikoima.

Elektroniikka on kallista ja aina ei tarvita uutta kamaa. Anna lahjaksi lahjakortti, jolla voi ostaa musiikkia tai pelejä kännyyn tai koneelle.

Clocky®

Jos nuorella on taipumus luottaa muihin aamuheräämisensä, anna hänelle lahjaksi kelloradio, joka taatusti herättää. Mulletoista voit tilata clockyn, joka pakenee torkuttajaa ja pakottaa nousemaan sängystä.

Ja jos avaimet ovat jatkuvasti hukassa, anna nuorelle lahjaksi vihellykseen reagoiva avaimenperä Digishopista.

Vaatteita lahjaksi nuorelle

Myös uusi koulureppu voi olla tarpeen, ja joskus toivelistalla on tietty merkki. Sportamorella on yli 200:n repun valikoima. Sissos taas myy eri väreissä ja koissa Fjällrävenin Kånken reppuja, jotka ovat edelleen kovassa suosiossa.

Monet toivovat vaatteita lahjaksi ja netti onkin täynnä vaatekauppoja. Vaatteita nuorten makuun tarjoaa esimerkiksi Nelly. Palautusoikeus nettitilauksissa toimii, ja joulun tilaukset voi palauttaa pitkään tammikuun puolelle. Jos et ole varma nuoren omasta vaatemausta, voit aina antaa lahjakortin nettiputiikkiin.

 

Kenkiä ei voi koskaan olla liikaa. Converset ja Vansit löytyvät esimerkiksi Spartoosta.

Jos nuori on siinä iässä, että pipon pitäminen ei ole cool, anna lahjaksi partapipo ja uskottavuus kasvaa silmissä.

Bändi- ja fanipaidat ovat edelleen pinnalla. Anna nuorelle lahjaksi lempibändin fanipaita tai pipo EMP:ltä.

Helppo lahja nuorelle

Moni antaa nuorelle lahjaksi rahaa. Jos et kuitenkaan halua antaa riihikuivaa lahjaksi, voi olla hyvä idea antaa lahjakortti johonkin nuoren suosimaan liikkeeseen. Vaateliikkeiden lisäksi lahjakortteja saa nykyisin melkein joka liikkeeseen. Netistä voit tilata lahjakortin esimerkiksi Nelly.comiin, joka myy etenkin nuorille sopivia vaatteita tytöille ja pojille.

Jos nuorella ei vielä ole omaa säästötiliä, sen voi avata ja kerätä sinne rahaa aina merkkipäivinä aikuisuuden pesämunaksi.

Harrastus lahjaksi nuorelle

Brasilia 6 Duffel SKuntosalijäsenyys mahdollistaa yleensä ryhmäliikuntatunnit, itsenäisen harjoittelun ja usein joitakin personal trainer tunteja. Salijäsenyys voi olla liikaa nuoren omalle lompakolle, ja onkin hyvä lahja nuorelle. Voitte myös sopia kustannusten jakamisesta tulevaisuudessa.  Fressi24 kuntosaleja löytyy 11ltä paikkakunnalta, ja saatavana on personal trainer palveluita.

Sportamorelta voit hankkia salilla tarvittavat kengät ja muut toimivat treenivarusteet, kuten kunnon treenilaukut. Myös Nelly myy treenivaatteita nuorten makuun.

Kettlebells VinylOma kahvakuula mahdollistaa tehokkaan treenin kotona, kun ei koulukiireiltä ehdi salille. Sportamore myy eri kokoisia kahvakuulia, ja youtubesta löytyy videoita tehokkaaseen kahvakuulatreeniin.

 

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uutta harrastusta. Moni haluaa sen tehdä, mutta aloittaminen tuntuu liian vaikealta. Lahjaksi voi antaa vaikka sulkapallomailan ja opetustunteja. Näin saa teini-ikäisenkin hetkeksi eroon kännykästä ja muiden ikäistensä joukkoon. Muita hyviä ja talveenkin sopivia lahjalajeja ovat tennis, taistelulajit, squash ja erilaiset joukkuelajit. Nuoresta voi tuntua kivalta jos vanhemmatkin osallistuvat harrastukseen.

 Diel SJ5000 HD Action-kameraE-Villestä löytyy erilaisia urheilukameroita, joilla voi ikuistaa upeat hetket. Kamerat soveltuvat myös vauhdikkaisiin lajeihin, jopa sukeltamiseen.

Urheilussa kunnon välineet ovat tärkeät. Sportamore myy netissä tarvikkeita skeittaukseen, lasketteluun, lautailuun, mihin vain urheiluun.

Airsoft on suosittu teini-ikäisten harrastus. Airsoft-aseita ja suojatarvikkeita voi hankkia teknikmagasinetista tai harrasteliikkeestä. Softaajille järjestetään myös leirejä.

Pelit ja kirjat lahjaksi nuorelle

Pelien ei tarvitse olla elektronisessa muodossa. Myös lautapelikulttuuri elää ja voi hyvin. Eri-ikäisille nuorille löytyy paljon erilaisia strategiapelejä, kuten Carcassonne, jotka kehittävät päättelykykyä ja tukevat sosiaalista kehitystä. Nuoren kanssa on ihana pitää yhteistä peli-iltaa, mässytellä herkkuja ja jutella tärkeistä asioista. CDON myy kymmeniä erilaisia seurapelejä.

Lukeminen on tervettä ja siihen kannattaa kannustaa. Nälkäpeli-kirjasarja on hurmannut niin nuoret kuin aikuisetkin. Stephanie Meyerin kansainvälisesti menestynyt Houkutus-kirjasarja sopii nuorille ja tekee lukemisesta mielenkiintoista. Katso suosituimmat nuorten kirjat CDONilta.

Vanhoille Harry Potter -faneille Harry Potter ja Kirottu lapsi on pakkolahja. Kirjaa on saatavana vain rajoitetun ajan, joten varmista että saat omasi, tilaa kirja ajoissa.

Musiikki ja leffat ovat monen mielenkiinnon kohteena. Lehtitukusta voit helposti tilata näihin tai muihin aiheisiin liittyvät lehdet lahjaksi.

Kauneutta lahjaksi nuorelle

meikitLahjakortit kauneuspalveluihin ovat hienoja lahjoja. Kasvohoidot ja manikyyrit ovat luksusta nuorellekin. Päivämeikki tai meikkiopastus on hyödyllinen lahja nuorelle neidolle pidemmälläkin ajalla. Voitte myös pitää yhteisen päivän ja hoitaa kauneuttanne yhdessä.

Helsingin Kalevankadulla sijaitseva Jolie Spa tarjoaa kasvohoitoja ja vartalohoitoja, osta Jolie Span lahjakortti. Myös Etu-Töölössä sijaitseva Natural Goods Company myy lahjakortteja ihaniin hoitoihin. Jos Helsinki ei löydy ihan nurkan takaa, anna lahjaksi myös yö Radisson Blu hotellissa.

Yves Rocher myy netissä meikkejä ja ihonhoitotuotteita. Jos et ole varma nuoren mausta, anna lahjakortti nettikauppaan.

Heti kun ensimmäisen parta- ja viiksihaituvat alkavat ilmestyä nuorten miesten siloisille poskille, on aika hankkia lahjaksi partakoneet ja höylät. e-Villestä löytyy myös hyvä valikoima parranajokoneita. Voit laittaa pakettiin myös partavettä, mutta muista, että myskiset tuoksut ovat out.

Tytöt tykkää hyvälle tuoksuvista miehenaluista, joten dödöt ja muut tuoksut ovat sijoitus tulevaisuuteen.

Lahjaksi matka

Nuorelle voi antaa lahjaksi vaikka kielimatkan. Kielimatkoilla oppii paljon kohdemaan kulttuurista ja kielestä. Lisäksi se opettaa nuorta tulemaan toimeen itsenäisesti. Kielimatkoilla myös opiskellaan, joten aika ulkomailla ei kulu pelkkään löhöilyyn.

alpeilleMökkiviikonloppu tai laskettelumatka kavereiden kanssa on hieno lahja nuorelle. Sen avulla voi osoittaa luottamustaan. Ennen tällaisen lahjan antamista on kuitenkin hyvä olla yhteydessä kavereiden vanhempiin, jotta lahja olisi toimiva. Tilaa lentoliput eBookersilta tai mökkiloma nuorelle lahjaksi. STS myy laskettelureissut Eurooppaan.

Lahjaksi nuorelle kelpaa hyvin myös liput keikalle. Jos keikka on kauempana tai toisessa maassa, muista auttaa matkajärjestelyissä. Kookkaamman lahjapaketin saat, kun annat liput pehmeässä paketissa, bändipaidan kanssa. EMP myy bändipaitoja.

Loman ei tarvitse olla kavereiden kanssa. Oman perheenkin kanssa on kiva matkustaa ja harrastaa yhdessä.

Lahja omaan huoneeseen tai kotiin

Monen teinin toivelahjalistalla on minijääkaappi omaan huoneeseen. Hanki 4n litran minijääkappi lahjaksi teinille Mulletoista. Jääkaappiin mahtuu esim. kuusi limutölkkiä, ja se kulkee kantokahvansa ansiosta hyvin mukana.

Liitutaulukalenteri seinätarra on hyvän näköinen ja vastaus ongelmiin ajankäyttönsä heikosti hallitsevalle. Kalenteriin voi kirjoittaa tärkeät tapahtumat liidulla tai kiinnittää post-it lapuilla. Seinätarrat voi helposti kiinnittää ja poistaa jälkiä jättämättä.

Oman huoneen seiniä on kiva sisustaa muutenkin. Teipparit.fin myymä sisustustarra omalla tekstillä on nuorelle mukavan yksilöllinen lahja.

kotiJos nuori alkaa lähestyä kotoa muuttamisen ikää, oman astiaston keräämisen aloittaminen on lahja, joka ainakin muistetaan vuosikaudet. On kuitenkin hyvä varmistua ensin lahjan saajan mausta ja ehkä yhdessä valita haluttu astiasarja. Astioita tarvitaan sekä arki- että juhlakäyttöön. Kumpaankin käyttöön astioita voi tilata Finnish Design Shopista.

Kotoa poismuuttavalle astiat ja ruoanlaittovälineet ovat muutenkin hyvä lahja. Erilaisia aterimia ja ottimia voi myös alkaa keräilemään. Kun sopiva sarja löytyy, on helppo päättää lahjoista myös seuraavina juhlina. Kattiloitakaan ei koskaan ole tarpeeksi.

Puhtaisiin ja pehmeisiin peitteisiin on ihana kääriytyä ja nukahtaa. Inessa myy Deluxin ja Familonin laadukkaita peitteitä ja tyynyjä.

Oma pyykkikori on usein tarpeen jo kotona asuessa. Anna nuorelle lahjaksi Inessasta siisti pyykkikori, ja ehkä vaatteet oppivat itse ryömimään sinne.

Jos etsit lakkiaislahjaa tai valmistujaislahjaa nuorelle, tarkista sivu Valmistujaislahja.

Kommentit

93 kommenttia artikkelista “Joululahja nuorelle”

Tilaa tämän artikkelin kommentit RSS-syötteenä

 1. nuori kommentoi 22.12.2008 kello 19:52

  Eikö täällä tosiaan tajuttu että tuo kausikortti museoon oli aika läppä 😀 kaikki heti laukomassa mielipiteitään eikä ajateltu ollenkaan että se ois voinu olla huumoria… sarkastista sellaista ehkä?

 2. heii kommentoi 9.6.2009 kello 9:05

  Lisää vinkkejä, mitä ostaa poikaystävälle.:)

 3. pöö kommentoi 5.11.2009 kello 19:28

  joululahja voisi olla että saa sisustaa oman huoneen. Itse ainakin tykäisin!

 4. aino kommentoi 14.11.2009 kello 16:03

  Reino-tossut!

 5. Sonata kommentoi 15.11.2009 kello 14:08

  Raha ja lahjakortit ovat mielestäni hyvä idea; tulisivat kyllä tarpeeseen. Ei voi yleistää, että kaikki haluaisivat villasukat, kausikortin museoon tai iPodin, mutta yleensä ihmiset vihjailevat joulun alla mitä haluaisivat lahjaksi tai minkä tyylistä, näin ainakin meillä. Sitten vain suunnittelemaan.

  Ja mitä tulee poikaystävään, yleensähän jos seurustelee, niin aika hyvin tuntee kumppaninsa. Mikseipä siis jotakin mieltymysten mukaista? Omalle poikaystävälleni annoin viime vuonna lempibändinsä fanipaidan, kun musiikki on meille molemmille tärkeä osa elämää, ja kyllä tykkäsi. Paljon on ainakin käyttänyt. Ja jos ei mitään halua ostaa, niin omat kaverini ja poikaystävä arvostivat kovin itse neulottuja lapasia, käsityöihminen kun olen, niin innostuin tekemään. Talvipakkasilla lämpimät lapaset sitten muistuttavat ystävästä.

  Jos ei rahat tunnu riittävän, voihan aina luvata yhteistä aikaa, esim. leffailta kotona tai jotain vastaavaa. Parhaalle ystävälleni annoin levyllisen mielimusiikkiaan ja kovassa soitossa on ollut. Tässä joitain ideoita.

  Mukavaa joulunodotusaikaa kaikille!

 6. ninni kommentoi 17.11.2009 kello 19:19

  Stephenie Meyerin Houkutus-kirjasarja on oiva lahja varsinkin teini-ikäiselle nuorelle. Itse viime vuonna sain sarjan ensimmäisen osan ja nyt aivan koukussa. Tänä jouluna toivon sarjan neljättä ja uusinta kirjaa. Monien ystävieni ja itseni ehdoton lahjasuosikki.

 7. varhaisnuorimoi (:: kommentoi 3.12.2009 kello 10:28

  mun mielestä lahjakortit on tosi hyviä, jos ei haluu jotain mummon ostamia rättejä DD: Isosisko osti viimevuonna poikaystävälleeen Björn Borgin kalsarit.(:: aika mahti
  T : melkeen kolmetoist!

 8. noora kommentoi 12.12.2009 kello 11:02

  no mä en keksi mitään mitä vois toivoo lahjaks… :DD

 9. something wild kommentoi 14.12.2009 kello 12:31

  toi museo juttu….ei todellakaa:DD
  jos haluu ostaa lahjan josta nuori oikeesti tykkää ni sitten lahjakortti(esim. H&M),vyö,elektroniikka,raha on aina jees, bändi tavarat, suklaa ym.

  t. nuori joka omistaa toivomuslistan 😀

 10. Jekuma kommentoi 16.12.2009 kello 10:30

  Miten olis suihkurusketus lahjakortti…tai laadukkaita meikkejä…tai meikkausopastus lahjakortti…stylistin ohpastus…myös nuorelle kasvohoidot…

 11. jaska-täti kommentoi 21.12.2009 kello 20:05

  Tulin hakeen vinkkejä ja sain vahvistuksen ideaani lahjakorteista. Tytölle vaateliikkeeseen ja pojalle jonnekin mistä saa autoon kaikkee kivaa…..tai sit bensaa (….jaa sitä ei vissiin kannata ostaa kanisterikaupalla ja ainakaan paketoida, tuoda kuusen alle sisälle 😀 )

  Mutta sain edellämainitun lisäksi myös hyvät naurut 😀

 12. 15vtyttö kommentoi 16.10.2010 kello 13:50

  lahjakortit on tosi hyvä idea, mutta nykyään kaikki rakastavat esim nomination koruja, niin tytöt kuin pojat, ja sittenhän ei ole muina jouluina yms niin hankalaa keksiä ostettavaa, kun voi ostaa suoraan paloja siihen, ja niitäkin on monenhintaisia ja tyyppisiä 🙂
  kannattaa myös todellakin kuunnella ja kysyä mitä nuori itse haluaa, esim uusi kosketusnäyttöpuhelin on tosiaankin in ! esim. iPhone ois kiva 🙂

 13. 15v nuori kommentoi 30.10.2010 kello 9:55

  Itse ainakin toivon joululahjaksi mm. Jouluisia suklaa- ja karkkirasioita, Koruja, Söpöjä juttuja kuten esim. Hellokitty yö-asun, mukin tms. 🙂 Ei mitään kallista tarvitse välttämättä. Itse tehdyt persoonalliset villasukat sun muut ovat myös todella mukava lahja! 🙂

 14. Hmph kommentoi 5.11.2010 kello 17:21

  Tää antaa sellaisin kuvan, kuin nuoret ei välittäisi mistään muusta kuin kalleista mp3-soittimista ja läppäreistä, tai että raha ja elektroniikkalaitteiden paljous tuo iloa. Kyllä kirja, dvd, lehtitilaus tai jokin pienempikin riittää!

 15. Hyttyne kommentoi 10.11.2010 kello 19:15

  Kannattaa kysyä nuorelta mitä se haluu. Itse käytän sellaista keinoa, että jos et sano mitä haluat et saa mitään. Toimii aina =) Itse en todellakaan suosittele Houkutus-sarjaa. Jos kirjoja haluaa ostaa suositettelen sitten Harry Pottereita.

 16. Riitu kommentoi 11.11.2010 kello 16:22

  Minä toivoisin ainakin läppäriä, jota en ole vielä saanut tai sitten suklaa sydämmiä missä on mansikka juttua sisallä <3 🙂

 17. nuori kommentoi 16.11.2010 kello 14:23

  en suosittele ostaa mitään pleikkoja sing staareja jne. koska niille ei tule juurikaan käyttöä ja ne maksaa aika hitosti . antakaa rahaa , se kelpaa kaikille nuorille .

 18. Tipa kommentoi 17.11.2010 kello 16:44

  Moikka kaikki! Ite oon 13-vuotias tyttö!
  Ja mä kyllä suosittelisin tytöille lahjaksi lahjakortteja, Telkkarin, mini läppärin ja sellaista mikä menee pitkään niinkuin oma kone se kestäisi heillä monta vuotta ja jos kerralla laittaa enemmän rahaa niin se ei ole maailman loppu! Pojille voisi ostaa vaikka pleikkkarin, mopon tai Avata tilin johon laittaa heille vaikka kuukaudessa tietty summa rahaa! Minun mielestä ei ole paljoa jos kerralla laittaa rahaa menemään kun joulukin on vaan kerran vuodessa ja niitä lahjoja kannatan joita voi käyttää monia vuosia!! Myös nuorille olis hyvä jos heillä on lemmikki niin ostaisi sille jotain niin hänen ei itse tarvitse ostaa!! Olen ite saanut kalliita lahjoja mutta ne on minulla ollut jovuosia esim. Tietokone, Telkka, nindendo boksi ja niinedes päin!!
  Jos haluat yllättää poika ystävän niin osta hänelle joku sydämmestäsi tuleva lahja sen ei tarvitse olla suuri kuhan se on rakkaudella!! Muista mitä ikinä ostat niin sen pitää tulla sydämmestäsi!!

 19. äiti kommentoi 22.11.2010 kello 13:38

  Nuorelle opiskelevalle aikuiselle erilainen mutta hyvä ja hyödyllinen lahja voisi olla jokin välttämätön hankinta, jota ei tule heti ajateltua, mutta joka on pakollinen raha reikä kuitenkin

  esim:
  Auto täytyy katsastaa -> lahjakortti katsastukseen;

  Kokemattomalla kuskilla olisi hyvä olla ainakin hyvät renkaat alla -> lahjakortti rengasliikkeeseen

  Itselläni kokemusta kummastakin ja tulivat kuulemma tarpeeseen.

 20. Annina kommentoi 24.11.2010 kello 12:21

  Mulla on noi nuoremmat sisarukset ainakin tykanneet, kun olen ostanut esim. H&M lta perus hupparin ja maalannut sitten sen selkaan jonkun kuvan. Esim. Valkoisen hupparin selkaan kun maalaa kultaisen tiikerin (netista printtaa suurennetun kuvan ja jaljentaa kankaalle), niin jo on nayttava. Samaa olen hyodyntanyt myos mm. Lakanoihin ja aidille tehtyihin verhoihin.

 21. J-M kommentoi 27.11.2010 kello 12:59

  Lisääppä Playstation 3 siinä on tosi hyvä lahja nuorelle. Ihan oikeasti.

 22. henrietta kommentoi 5.12.2010 kello 15:34

  Nuoret naiset tykkäävät meikeistä ja vaatteista. Musiikkisoitin tai elokuva voisi olla myös hyvä lahja.

 23. itsekin nuori kommentoi 6.12.2010 kello 17:00

  Jos annat nuorelle rahaa lahjaksi ja sanot ”osta vaikka vaatteita:)” Luuletko että se raha menee aina vaatteisiin? Ei,joillakin se menee tupakkaan tai alkoholiin.Kannattaa siis kysellä itse nuorelta tai joltain perheenjäseneltä mistä kaupasta hän tykkää ostaa vaatteitaan.. (:

 24. Jari kommentoi 8.12.2010 kello 14:49

  Varokaa Pixmania – takuu/tuotepalautusasiat ei toimi heidän kanssaan.

 25. ttindei kommentoi 11.12.2010 kello 13:02

  Jotkut noista ideoista on kyllä ihan hyviä, mutta on todellakin parempi vaihtoehto ajatella nuorta oman itsenään kuin yleistää. Kaikki eivät halua kuunnella musiikkia mp3 tai iPodilta, kaikki eivät tykkää lukemisesta, kaikki eivät halua lahjakortteja vaan lahjoja, kaikki eivät halua lähteä minnekkään mökkilomalle vanhempien kanssa… KAIKKI NUORET EIVÄT YKSINKERTAISESTI PIDÄ SAMOISTA ASIOISTA.
  Paras tapa onnistuneeseen lahjaan on kysyä nuorelta, mitä hän itse haluaisi, eikä etsiä Googlesta ”lahjavinkkejä nuorelle”, koska silloin päätyy juuri tämän kaltaisille sivustoille ja nuori todellakin pettyy jouluaattona saadessaan lautapelin, vaikka toivoi yksinkertaisesti uutta kännykkää.
  Aikuisten olisi hyvä muistaa, että nuoret, esimerkiksi jo 16-vuotiaat, ovat lähes aikuisia, eivät he tarvitse enää mitään lautapelejä. Miettikää jotain hyödyllistä, ei kukaan tarvitse hyödyttömiä, epämieluisia tavaroita nurkkiinsa pyörimään. Lahjakorttienkin kanssa tulee olla varovainen, jotkut tytöt tykkäävät H&M:stä, jotkut pojat ovat kiinnostuneita lukemisesta, joitain tyttöjä kiinnostaa rumpujen soitto ja joitain poikia himottaa kenkäkaupat. Miettikää siis kunnolla, ja KYSYKÄÄ, älkääkä ostako ”muodikkaita vaatteita”, jos ette ole aivan varmoja, että saaja niistä ilahtuu.
  Jouluterveisin 16-vuotias tyttö, kyllästynyt huonoihin lahjoihin, ja siihen, ettei toiveita kuunnella…

 26. nallekarhu kommentoi 17.11.2011 kello 11:01

  TYTÖLLE HYVÄ LAHJA GINATRICON VAATTEET. IHAN PERUSTOPPEJA 10E 😀 lahjakortinkin voi ostaa hyvin sinne :DD

 27. joulutonttu kommentoi 26.11.2011 kello 16:58

  mä rupesin ite lukee näit sen takii et mietin mitä itte pyytäsin lahjaks. Järkytyin muute aikalailla tosta museo jutusta. Muistakaa oikeesti et kaikki on iha yksilöitä eikä hirvee montaa varmaa museo ja villasukat kiinnosta. itse toivon ; hiustenpidennykset (pitkään toivottu), iphone,meikkejä ja vaatteita 🙂 olen jo saanut etukäteen floridan matkan tammikuulle.

 28. joulupukki kommentoi 28.11.2011 kello 17:39

  Ihan samaa mieltä joulutontun kanssa!

 29. nallukka kommentoi 1.12.2011 kello 7:22

  tonttu hyviä ideoita !! mäki halusin kaikkii meikkeija sit pidennykset jatälleee kosk jooo lol museo.. .D:DD: enkyl tajuu kuka nuori menismuseoo……… jos ostais sinne jotkut liput nii… :D:D:D:D::DD:D: en kyl ite ainakaa tykkäis.. joku söpöpyjama ois kyl iha jeba D:D:D::D jebabeba

 30. lis kommentoi 4.12.2011 kello 12:08

  järjestelmäkamera kyl kelpaa kaikille

 31. titityy kommentoi 4.12.2011 kello 19:33

  itelläni tämän joulun ykkös toive on jumpin- haalari:)myös mummon neulomat villasukat ovat mielessäni !

 32. Eetu kommentoi 12.12.2011 kello 11:47

  Sille poikakaverille varma lahja on iso paketti (vaikka hauskannäköisiä) kondomeja 🙂

 33. rosa kommentoi 21.12.2011 kello 17:23

  itteleni kelpaa hyvin lahjakortti, hajuvesi, suoristusrauta, vaatteita, astioita, joku kiva dvd, koruja!, kynsilakka tavaroita, meikkejä, ihonhoito tuotteita, urheilu tavaroita, kaulahuivi, lakanat ja suklaa on aina tervetullut! 🙂 aina on tietysti sovittu vanhempien kanssa jostakin kalliimmasta lahjasta esimerkiksi kännykkä, tietokone, kamera tai jotakin muuta.T: 17-VUOTTA TÄYTTÄNYT TYTTÖ

 34. 14tytsy kommentoi 24.10.2012 kello 11:11

  Kaikki täällä toivoo vaan jotain kameroita, läppäreitä, pleikkoja, meikkei yms. Kauheen kallista!kuka ne lahjat oikeen maksaa? no ette te ite ainakaan. Rahan arvon oon kyl huomannut kun en mistään kauheen varakkaasta perheestä oo.Mä ite ite en toivo juuri mitään kyl sitä nyt aina jotain saa kuitenkin. Vaikkei si aina kauheen paljoo ookaan. Ei lehjoi oikeestan ees tartte! Ollaan sitä nyt ilman eletty tähänkin asti!Käytetään rahat johonkin hyödylliseen mieluummin.

 35. 14tytsy kommentoi 24.10.2012 kello 11:11

  Kaikki täällä toivoo vaan jotain kameroita, läppäreitä, pleikkoja, meikkei yms. Kauheen kallista!kuka ne lahjat oikeen maksaa? no ette te ite ainakaan. Rahan arvon oon kyl huomannut kun en mistään kauheen varakkaasta perheestä oo.Mä ite ite en toivo juuri mitään kyl sitä nyt aina jotain saa kuitenkin. Vaikkei si aina kauheen paljoo ookaan. Ei lehjoi oikeestan ees tartte! Ollaan sitä nyt ilman eletty tähänkin asti!Käytetään rahat johonkin hyödylliseen mieluummin.

 36. 14tytsy kommentoi 24.10.2012 kello 11:12

  Oho painoin ”kommentoi” napista vahingossa kahdesti…

 37. bööbää kommentoi 5.11.2012 kello 21:19

  Siis jos te osatte lahjakorttei nii älkää ainaskaa H&M t kauppoihin… Vaatteet on tehty lapsityövoimalla! Lapset saavatsiitä 3centtiä päivässä. Kelatkaa oikeesti mitä te meette ostaa… Mun mielest jotkut ite tehdytlahjakortit esim… Pertinhieromalahjakortti… Että hän saa käyttää sen milloin haluaa ja saa ilmaisen hoeronnan sinulta.. Tai että pertin orjakortti… Että pertti(pilanimi itsestäni) on koko päivän orjanasi 😉 mukavaa joulun odotusta kaikille 🙂

 38. isosisko kommentoi 6.11.2012 kello 8:36

  miks ei täällä ole mitään mitä voisi antaa sisaruksille?

 39. suaruli kommentoi 28.11.2012 kello 19:06

  No voi elämänkevät! Okei okei, jokainen on tietysti yksilöllinen, ja nuo on oikein hyviä huomioita että toiset tykkää meikeistä ja vaatteista ja kaikesta kalliista…, mutta nimimerkillä kohta 17v. tyttö, itse haluaisin villasukat, suklaata ja yhden tietyn hajuveden josta olen kauan haaveillut; nämä olen myöskin saamassa. Kyllä mulle tosiaankin kelpaa itsetehdyt lahjat, ja pienemmätkin lahjat. Ystävältäni sain kerran ’Maailman paras ystävä’-mukin, ja se on edelleen kovassa käytössä! Muutama vinkki vielä:

  -Lahjakortit (liikkeeseen josta lahjan saaja pitää)
  -Elokuvat
  -Leffaliput
  -Mukit (kaupoista saa mukeja tosi ihanilla teksteillä tai humoristisilla kuvilla)
  -Suklaata menee aina!
  -Villasukat tai lapaset
  -Itse leivotut piparit, muffinit tms. muut syötävät :3
  -Miettikää itse jotakin lahjan saajan kannalta tarpeellista; turha krääsä pois lahjaideoista heti!

  Iloista joulunodotusta kaikille! 🙂

 40. 14vTyttö;) kommentoi 4.12.2012 kello 15:09

  Siis meinaatteko oikeesti, että kaikki välittää jostain pleikkareista tai muista tälläsistä? Joillekki riittää esim. vaan se et saa viettää koko perheen kans aikaa tai jtn tälläst.
  Ei kaiken tarttee olla kallista jne. Ite toivon tänä vuonna ihan tavalliset kuulokkeet puhelimeen, kirjan, itse tehdyt villasukat ja grafiitti kyniä. Tiiän kyllä, että saan paljon muutaki; koruja, lahjakortteja, pelejä, vaatteita, meikkejä..
  Mutta noi mun neljä toivetta jos/kun toteutuu niin olen ilonen 🙂

  Noi lahjat tossa listassa on aika typeriä. SE ON VAAN MAINOSTA! ”Sieltä voi tilata…Sieltä saa..jne.”
  Ja sanon tässä ohimennen, että mun kaveri ilahtuis oikeesti jos pääsis museoon… Että kandee miettii sitä ihmistä, eikä kattoo täältä..
  (Ite katoin paikan vaan, jos keksisin jotain muuta tarvittavaa, mutten keksinyt (: Enkä tarttekkaan! )

 41. Anne kommentoi 13.12.2012 kello 18:41

  En voi muuta sanoa kun aivan järjettömältä kuulostaa nuorten toivomukset joululahjoista: iphoneja, järkkäreitä, pleikkareita. Ei ihme, että joulu on kulutusjuhlaa. Ärsyttää aivan suunnattomasti, että ollaan vaatimassa kalliita lahjoja kun ei itse edes ymmärretä rahan arvoa…

  Yrittäkäähän opettaa niille nuorillenne vaikka se joulun perimmäinen tarkoitus, sehän ei suinkaan ollut se hukuttaminen kalliisiin lahjoihin…

 42. TeiniIkäinen kommentoi 23.11.2013 kello 14:38

  Itse olen juuri 14 ja toivon lahjaksi mm. Hyviä kirjoja, ”toisenlaisen lahjan” eli esim. Maksetaan unicefille koulutus tytölle ja sit siitä saa semmosen kortin ja sillee… Sit ruoka/ruoanlaittolahjmat, kos.metiikka, lompakko, niin ja monet vastaavat. Älkä luokitelko ja yleistäkö teinejä. He ovat yksilöitä

 43. moi kommentoi 29.11.2014 kello 18:09

  joo siis mä oon tosi urheilullinen ja sillee, toivon juoksumattoa! no mutta enhän mä sitä saa! siis niin ärsyttävää ”se vie liikaa ääntä,se vie liikaa tilaa, mihin sä sen muka laittaisit, se on ihan turha ,etsä sitä kuitenkaan käytä” siis niin hyvä idea ois juoksumatto! miettikääs nyt ei tarvii mennä ulos lenkille jos esim sataa tai on huono keli ja voi juosta ja katsoa esim telkkaria samaan aikaan. jos on urheilullinen niin se käy mainiosti ja jos ei oo urheilullinen niin sitä suuremmalla syyllä, ei ainakaan lihoo vaikka ei urheilisikaan. tätä lahjaa toivoo 12 vuotias urheilullinen tyttö.

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, ei näy


*/

Joululahjat ja joululahjaideat Joululahja.org © 2007 - 2010. Ota yhteyttä.