Lahja koululaiselle

Mitä koululaiselle lahjaksi? Kouluikäisten on myös saatava olla lapsia. Vanhempien on pidettävä huoli siitä, että lahjat ovat vastuullisia.

Vaikka monen koululaisen toivelahja onkin lemmikki, niitä ei pidä antaa lahjaksi. Mieluummin voi antaa lahjaksi lemmikkieläimeen liittyvän kirjan ja keskustella yhdessä kirjan pohjalta lemmikin hoidosta. Adlibriksestä voi tilata kirjoja eläinrakkaalle lapselle lahjaksi.

Urheiluvälineitä lahjaksi lapselle

Urheiluvälineet eivät välttämättä aina pakettia avatessa tunnu lapsesta jännittäviltä, mutta niistä on hyötyä ja huvia usein pitkään. Ne ovat myös hyviä lahjaideoita siskon tai veljen lapsille.

Myös kesäurheiluvälineitä voi antaa jouluna lahjaksi, esimerkiksi pyörä tai potkulauta on suosittu lahja. Netin kautta voit tilata potkulaudan ja pyörän Lekmeriltä. Sählyn pelaaminen omalla pihalla on tervettä, tilaa Sportamoresta mailat lahjaksi. Myös skeitit ja rullaluistimet ovat haluttuja lahjoja, Sporamoresta voit hankkia lahjaksi koululaiselle rullaluistimet ja skeitit. Hanki urheiluvälineet myös itselle lahjaksi, jotta voitte harrastaa yhdessä. Ja liikunnassa turvallisuus ennen kaikkea, Sportamoressa on hyvä valikoima katu-uskottavia kypäröitä.

 Diel SJ5000 HD Action-kameraParhaat urheilusuoritukset on kiva saada tallennettua, E-Villestä löytyy erilaisia urheilukameroita, joilla voi ikuistaa upeat hetket. Kamerat soveltuvat myös vauhdikkaisiin lajeihin, jopa sukeltamiseen.

Jokaisella lapsella on oltava rattikelkka. Mäenlasku on hyvä tapa saada lapsi urheilemaan ulos raittiiseen ilmaan. Sportamore myy Stigan kelkkoja ja lumipotkulautoja. Myös minisuksilla on kiva laskea mäkeä, Sportamore myy netissä minisuksia halvalla.

Urheilua harrastaville ja seuraaville lapsille jalkapallopaidat ovat mahtavia lahjaideoita. Anna lätkä- tai fudisfanille liput matsiin ja saat samalla yhteistä aikaa tämän kanssa.

Lapset usein rakastavat retkeilyä ja telttoja. Joulusta tekee vielä ihanamman lupaus leirielämästä oman vanhemman tai isovanhemman kanssa. Anna lahjaksi kunnon retkiteltta ja makuupussi retkilupauksen kera.

Omalle pihalle tai mökille sopii trampoliinin seuraksi tai sijasta hyvin linnunpesäkeinu (ts. hämähäkkikeinu) Lekmeristä.

Elektroniikkaa lahjaksi koululaiselle

Tekniikan ehdottomia bonuksia ovat tavoitettavuus, myös lasten. Yhä nuoremmilla lapsilla on nykyisin kännykkä, mikä helpottaa perheen jokapäiväistä elämää. E-villestä voit etsiä lapsellesi sopivaa kännykkää.

Monen lapsen toivelahjoja ovat erilaiset pelikonsolit. PlayStation4 on edelleen monella lahjalistalla. Myös käsikonsolit ovat hyviä ja mukavaa ajanvietettä vaikka pitkillä automatkoilla. Kauppakanavalta löytyy erilaisia pelikonsoleita.

Koululaiselle voi ostaa jo oman tietokoneen. Tabletit syrjäyttävät isompia koneita, mutta kannettavat ja pöytäkoneet ovat raskaammille peleille tarpeen. Hanki kannettavat ja tabletit Kauppakanavalta. Muista, että netin käyttöä voi helposti ja on hyväkin vahtia.

Ja kunnon kuulokkeet tuntuu olevan välttämättömyys. Nuoremmille kissankorvakuulokkeet e-Villestä voivat olla ihana lahja. Vanhemmat lapset haluavat vähän järeämmät tai langattomat kuulokkeet korvilleen. Kannattaa tarkistaa myös CDONin iso kuulokevalikoima.

BB-8 By SpheroTeksta robotti saa nyt vaihtua BB-8 robottiin, joka pohjautuu uuden StarWars elokuvan hahmoon. Coolstuff myy puhelimella tai tabletilla ohjattavaa BB-8 robottia.

Pelit ja elokuvat – vinkkejä lahjaksi lapselle

Stigan jääkiekkopeli on klassikko, jolla on kiva voittaa isi. Muutenkin lautapelejä on kiva pelata koko perheen voimin. Perinteiset Alias ja shakki ovat hyviä ideoita lahjaksi koululaiselle.

Klassikkoseurapelitkin uudistuvat: monen toivelistalla on Plants vs. Zombies Monopoli tai Pokemon Monopoli Dischopista. Ja onhan Pokemon kortit ihan oikea korttipeli; anna lahjaksi Pokemon kortteja ja opettele itsekin pelaamaan. Monet Pokémon Go intoilijat haluavat vain keräillä näitä keräilykortteja, ja se on ihan yhtä kivaa.

Karkki-intoilijalle hauska pikkulahja on Bean Boozled peli, joka perustuu joka-maun-rakeet -tyylisten karkkien uskaliaaseen syömiseen. Coolstuff myy Bean Boozled Jelly Beans peliä ja varaosia.

Plants VS Zombies Garden Warfare 2 (PC)Myös pc- ja konsolipelit voivat olla opettavaisia. Kannattaa kuitenkin tarkistaa elokuvien ja pelien ikärajat, sillä osa peleistä ovat todella raakoja.

Tämän syksyn haluttuimpia koululaisille sopivia pelejä ovat esimerkiksi Plants vs. Zombies Garden Warfare 2 ja Fifa18. Overwatch on todella suositu k-12 peli.

Usemmalla ohjaimella voi useampi pelata. Jos konsoli ja tarvittavat pelit jo löytyvät, lisäohjain mahdollistaa kaksi- tai kolminpelit.

Elokuvia on kiva katsoa yhdessä joulunpyhinä. CDONista voit tilata paljon leffoja lahjaksi koululaiselle. Tämän vuoden hitti lahjavinkkejä ovat mm. Vaiana, Itse Ilkimys 3, ja Harry Potter boxi.  Myös Olipa kerran avaruus ja Men In Black trilogy ovat toimivia lahjaideoita. Ja tietenkin japanilaisen Hayao Miyazakin koko tuotanto.

Kovan luokan Harry Potter fani arvostaa varmasti myös velhomaailman tavaroita. EMP myy mm. Harry Potter taikasauvoja, vaatteita, koruja ja muita Harry Potter fanituotteita.

Kirjat ja levyt – lahjaideoita lapselle

Kirja on aina hyvä lahja lapselle. Aattoiltana on ihanaa lahjojen jaon ja suklaan syönnin jälkeen käpertyä yhdessä lapsen kanssa lukemaan uutta kirjaa. Myös koululaisille on hyvä antaa lahjaksi kirjoja, joita on tarkoitus lukea yhdessä.

Risto Räppääjä ja yöhaukka (Kovakantinen)CDONista ja Adlibriksestä löytyy koululaisten suosimat kirjat, mm. Harry Potterit ja Risto Räppääjät. Vuonna 2017 on ilmestynyt Risto Räppääja ja väärä Vincent. Ala-asteikäisen on helppo innostua lukemisesta Neropatin, Heinähatun ja Vilttitossun tai Ellan matkassa. Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset tuli tänä syksynä elokuvateattereihinkin, mutta Heinähattu, Vilttitossu ja Jouluvintiö on sarjan uusin kirja. Uusin Ella on Ella ja kaverit hevosen selässä. Joissain piireissä heppakirjat ovat suosittuja. Jännittävämpää ja haasteellismpaa lukemista tarjoaa Eragon-sarja. Ja Hobitti-leffoista innostuneille Tolkienin Hobitti eli Sinne ja takaisin.

Elena Favillin ja Francesca Cavallon Iltasatuja kapinallisille tytöille on kirja kaikille lapsille, joiden toivot kasvavan itsenäisiksi ja toisia kunnioittaviksi ihmisiksi.

Kepler62 on mahtava, lukemaan innostava kirjasarja.

Myös sarjakuvat ovat tervettä lukemista. Sarjakuvissa on mistä valita. Voit lahjan avulla tutustuttaa lapsen vaikka omiin vanhoihin lempi sarjakuviin. Vanhoista sarjakuvaklassikoista oppii paljon. CDONista voit tilata esimerkiksi AsterixejaAku Ankkaa tai Simpsonit -sarjakuvia.

Voit myös tilata lempilehden kotiin. Lehtitukusta voi tilata lapsen lempilehden vaikka vuodeksi. Jotta lahja olisi konkreettisempi, anna lehtitilausilmoituksen mukana ainakin yksi irtonumero.

Suomen lasten leivontakirja (Kovakantinen)Keittiössä hääriminen on erittäin opettavaista ja ruoanlaitto tärkeä taito oppia, vaikkapa CDONin lasten keittokirjoista. Suomen lasten leivontakirjan avulla herkutkin tehdään itse. Joku voi innostua ihan aikuistenkin keittokirjoista.

Lapsille on paljon erilaisia kokoelmalevyjä. Iän myötä ristoräppääjä cd:t vaihtuvat Marcus&MartinukseenIsac Elliottiin ja Robiniin. Monet lapset toivovat perinteisten lastenlaulujen lisäksi ihan aikuistenkin musiikkia. Cd-levyjä voi tilata koululaiselle lahjaksi cdon.comista.

Kädet käyttöön – lahjaideoita

Legot ovat kestäviä ja mielenkiintoista ajanvietettä vielä aikuisiässäkin. Pojilla vaikuttaa olevan enemmän kiinnostusta rakentamiseen. Legot ovat kuitenkin hyvä lahja myös tytölle: nykyisin löytyy yhä enemmän myös tytöille suunnattuja legosarjoja. Paljon erilaisia Legoja lapsille lahjaksi netissä myyvät Lelufantti ja Lekmer.

Cobi Challenger II - radio-ohjattava panssarivaunuLelufantin myymä Cobi rakennussarja tarjoaa raisumpiakin rakennusaiheita lahjaksi lapselle, mm. sotalaivoja ja tankkisettejä.

Myös muut rakennussetit ovat jännittäviä. Geomageista voi rakentaa mitä erilaisempia ja magneettisuuden ansiosta jopa liikkuvia rakennelmia.

Perinteisten kauko-ohjattavien autojen rinnalle haastetta tuovat erilaiset kauko-ohjattavat helikopterit. Niitä voit tilata myös netistä.

Vaatteet ja korut lahjaksi koululaiselle

Siistit lakanat ovat kiva sisustuslahja. Lekmeristä löytyy esimerkiksi Isac Elliot tyynyliinoja. Myls pussilakanasetit sekä bändi- ja fanituotteet isompaankin makuun ovat mahtava lahja koululaiselle.

Avaimenhukkaajalle muutaman euron viheltäessä hälyttävä avaimenperä Digishopista on hyvä lahja.

Korut ovat koululaisillekin kiva lahja. Keskisen kello myy siistejä kelloja ja koruja lahjaksi myös lapsille. Sieltä löydät esimerkiksi suositut Thomas Sabon Charm Club rannekkeet sekä Nomination korut lahjaksi.

Mitä vanhemmaksi tullaan sitä enemmän arvostetaan pehmeitäkin paketeita. Ihania vaatteita prinsessoille ja prinsseille löytyy ainakin Nelly.comista.

Kengät voivat olla hankala lahja, mutta rullakengät ovat monen toivelistalla. Spartoo myy rullakenkiä valoilla ja ilman, sekä muita kenkiä lapsille lahjaksi.

Myös uusi koulureppu voi olla tarpeen, ja joskus toivelistalla on tietty merkki. Sportamorella on yli 200:n repun valikoima. Sissos taas myy Fjällrävenin Kånken reppuja eri väreissä ja koissa.

Musiikin lahja lapselle

Lapselle voi hyvin antaa jonkin musiikki-instrumentin lahjaksi. Näin voi kokeilla, olisiko lapsella kiinnostusta harrastuksen aloittamiseen.

Digitaalinen piano tai sähkörummut Coolshopista on hyvä paikka aloittaa, jos lapsella on innostusta musiikin opettelemiseen. Ukulele on myös yksi suosikki. Netti on täynnä opetusvideoita soiton aloitteluun.

Tiedettä

Lelufantista löytyy kehittäviä tiedeleluja, joilla voi testailla fysiikan ja kemian lainalaisuuksia.

Voit myös itse rakentaa tiedesetin esimerkiksi juuri tulivuoren tekoa varten. Lue itsetehdystä tulivuoresta ja muista itsetehtävistä lahjoista lapselle vinkkejä sivulta itsetehdyt lahjat.

Lahjavinkkejä lapselle omaan huoneeseen

Joululahjat ovat parhaita, kun niistä on hyötyä pitkään.

pesce_rossoOma yölamppu on monelle tärkeä, ja tuo ihan omaa tunnelmaa lapsen huoneeseen.
Valaisinmestari myy Ramin Razinan suunnittelemia Intermezzon ihania Zoolighteja. Lapsille suunnattuun valaisinvalikoimaan kuuluu monia eri eläimiä ja värejä.

 

Koulaisen huoneeseen saa persoonallista otetta seinätarroilla. Liitutauluseinätarra on helposti kiinnitettävä, ja hyödyllinen myös muistitauluna. Liitutaulu-seinätarroja myy CDON.

 

 

Karttapallo omaan huoneeseen on opettava, hieno sisustuselementti ja toimii myös valaisimena. Lekmerillä on myynnissä karttapallo, joka näyttää myös tähtitaivaan. Tähtitaivas tulee esiin pimeässä, kun taas päivänvalossa pallo toimii tavallisena karttapallona.

Finnish Design Shop myy Fatboy Junior säkkituolia monessa värissä.

Minecraftin innokas pelaaja arvostaa varmasti Minecraft-soihtua. Lamppu toimii paristoilla ja sen voi laittaa pöydälle seisomaan tai ripustaa seinälle. Coolstuff myy Minecraft-soihtua.

Ja niitä leluja lahjaksi lapselle

Pienelle koululaiselle on arvokasta opettaa perinteiset leikit. Viimeistään esikouluiässä on hienoa päästä kilpailemaan hiekka- tai lumikasoihin suomalaisen Plastexin neppis-autoilla, kelkkiksillä tai mäkihyppääjillä.

Nerf Firestrike EliteLelut ovat yleensä lasten toivelahjalistan ykkösiä. Uusia villityksiä tulee ja menee. Nyt esillä kouluikäisillä on esimerkiksi Monster High nuket ja tarvikkeet, Trash Packit, Spy Gear -agenttikamat ja Zooblesit.

Nerf pyssyt voivat olla aktivoivia leluja jos kaverillakin on. Juokseminen ja sotaleikit on terveellistä kun saa raitista ilmaa, ja panokset eivät satu. Ihaile Coolshopin Nerf-pyssyvalikoimaa.

Kommentit

9 kommenttia artikkelista “Lahja koululaiselle”

Tilaa tämän artikkelin kommentit RSS-syötteenä

 1. Nimetön kommentoi 1.12.2007 kello 20:28

  joo-o

 2. Tapsa kommentoi 9.12.2007 kello 5:44

  Kiva ku toi murkkufarmi hajoo.

 3. monni kommentoi 17.12.2007 kello 15:43

  Eiköhän noita murkkuja vilistä melki joka kämpässä ilman, että niitä tarvii väkisin tuoda sisälle!

 4. monni kommentoi 17.12.2007 kello 15:50

  Köyhän miehen vaihtoehto: Hae lapiollinen multaa metsästä, laita läpinäkyvään ämpäriin, ripottele sokeria päälle ja anna olla ulkona 1vrk. Varmasti on pienellä vaivalla muuttanut joukko mielenkiintoisia asukkaita! Laita kansi päälle ja vie sisälle!

 5. JJANKKU kommentoi 12.11.2008 kello 16:32

  NO EN TODELLAKAAN HALUU MUURAHAISIA SISÄLLE 😮
  KUKA HULLU NY HALUIS …

 6. Riikka kommentoi 19.11.2008 kello 6:16

  Kiitos monesta hyvästä ja kannustavasta lahjavinkistä! Olkoon sitten tai ei muurahaisia sisällä niin muurahaislaatikko on todella mielenkiintoinen lapselle. Aikuisten olisi hyvä ajatella lapsia ja heidän kehitystä eikä kiinnittyä omiin ajatuksellisiin esteisiin.

 7. lare kommentoi 29.11.2009 kello 13:04

  mä ehdottaisin lapsille lahjaks suklaata, nykyajan lapset on ali laihoja, syöttäkää niille koko joulu suklaata et niistä tulee läskejä! 🙂

 8. J-M kommentoi 27.11.2010 kello 13:02

  Paras lahja on Joulurauha tai Playstation 3.

 9. Jeij kommentoi 12.8.2011 kello 14:23

  Uus kännykkä nousee aina esille kun mitä tahansa lahjatoiveita kysyy 😀 Löysin tossa tollasen uuden kivan tuunaustarra systeemin jolla saa vanhaankin luuriin uutta ilmettä.
  Sielä sai lapsi valita omaan puhelimeensa oman ja tabletista tuli kanssa ihan näyttävän näköinen!

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, ei näy


*/

Joululahjat ja joululahjaideat Joululahja.org © 2007 - 2010. Ota yhteyttä.