Joulukalenterit

On taas aika hankkia tai tehdä itse adventtikalenteri. Mikäli lapsella on jokin tietty joulukalenteri mielessä, se kannattaa hankkia hyvissä ajoin. Tai jos kalenterin tekee itse, on ihan kiva, että jokaisen päivän yllätys on paikoillaan jo joulukuun alkaessa.

Kauppojen Joulukalenterit

Muumi joulukalenteriTämänkin joulun hitti on Muumi kirjajoulukalenteri. Jokaisesta luukusta paljastuva muumikirja tarjoaa iloa pitkän aikaa, ja sopii hyvin pienellekin kuuntelijalle. Jouluna koossa on 24 pientä Muumi-kirjaa!

Kaupoista löytyy jatkuvasti enemmän erilaisia lelu- ja herkkukalentereita samalla kun perinteinen suklaakalenteri on menettänyt suosiotaan. Lekmeriltä löytyy esimerkiksi pienillä tavaroilla täytetyt Peppi Pitkätossu, Zootropolis, Star Wars ja Trolls –joulukalenterit.

Lego joulukalenteriLego adventtikalenterit ovat olleet viimevuosina melkoisia hittejä. Joinakin vuosina halutuimmat versiot ovat loppuneet kesken monista kaupoista. Legolta löytyy ainakin City, Star Wars ja Friends kalenterit. Lego joulukalentereita voi tilata Lekmeristä.

Myös Frozen-kalenteri on tämän vuoden toivotuimpien listalla.

Eikä joulukalenteri vain lapsille ole, yhtä hyvin aikuiset voivat nauttia päivittäisestä luukun avauksesta. Mielensäpahoittajan joulukalenteri sopii hyvin aikuisellekin..

Itsetehty adventtikalenteri

Itsetehdyt joulukalenterit ovat monen mieleen, ja niissä pääsee halvemmallakin, mikäli hyödyntää vanhoja materiaaleja ja miettii mitä yllätyksiksi laittaa. Yllätyksissä voi olla todella luova, mutta luukkujen avaajan mieltymyksiä kannattaa miettiä. Namuja, legopusseja, trashbageja, tarroja ja pompuloita mielekkäämpiä voivat olla vaikkapa iloiset sanat tai joulukoristeet.

Adlibris myy tee-se-itse joulukalenteri askartelupakkausta, missä lokerikon voi tuunata oman näköiseksi.

Novita Knitsissä on myös ohjeet neulottuun ja virkattuun joulukalenteriin.

Ja jos arkikiireet käyvät päälle, etkä ehdi itse valmistamaan pussikalenteria, Finnish Design shop myy Ferm Livingin ihania joulukalentereita. Nämä kalenterit kestävät vuodesta toiseen.

Aineettomat lahjat ovat suosittuja ja säästävät luontoa. Kalenteriyllätykset voivat olla myös iloista joulupuuhaa. Voit myös antaa yllätyksiä, jotka kertovat päivän puuhasta: piparkakkumuotti piparintekopäivään, käpy osoittamaan metsäretkestä joulkoristeita varten, leffavinkki jouluiseen leffapäivään, värikynä piirrustuspäivälle jne. Tällainen joulukalenteri ei mitään erillistä pussi- tai laatikkokalenteria kaipaakaan, vaan voit laittaa päivän yllätyksen esim. kulhoon tai naulakkoon roikkumaan.

Tallenna