Aika aloittaa lahjavalmistelut

On aika aloittaa lahjavalmistelut jouluksi - katso vinkit mitä lahjoja voit jo hoitaa pois alta

Lumi on jo maassa! Nyt ollaan askelen päässä joulusta.

Etenkin jos teet itse lahjat, suunnittelu ja toteutus kannattaa jo aloittaa.

Mikäli lahjalistalla on kuvakalenteri omista kuvista tai itsetehty kirja, mieti sopivat kuvat jo valmiiksi. Jos hyviä kuvia ei löydy, ehdit hyvin vielä kuvailemaan. Kalenterin tai kirjan tilauksen jälkeen paketti tulee nopeasti postissa, mutta kuvien keräämistä ei kannata jättää viimetinkaan lisäämään joulustressiä. Smartphoto painaa ihanat kalenterit ja uniikit kirjat lahjaksi vaikkapa isovanhemmille. Eikä joulukorttejakaan pidä unohtaa! Tilaa Smartphotosta myös joulukortit itseotetulla kuvalla.

Itse tehdyt takkaruusut, sytykekukkaset

Jos haluat antaa lahjaksi tulen takkaan, ja teet itse takkaruusut, säästä tyhjät kananmunakennot ja kynttilänpätkät. Kukkasten kyhääminen vie tunnin (tai pari jos teet pienen vuoren), mutta esivalmistelut eli tarvikkeiden keruu vaatii ennakointia. Lue askartelusivuilta takkaruusut ohje.

Neulontaohjeita - aloita lahjavalmistelut jouluksi hyvissä ajoin

Novita Knits -sivusto tarjoaa suuren määrän ohjeita neulomistaitoiselle. Sukkien, pipojen ja kaulahuivien lisäksi hienoja lahjaideoita ovat esim. bambulangasta tehdyt käsipyyhkeet, kudotut tyynynpäälliset, virkattu rahi tai vaikka enkelinsiivet.  Näihin ja moniin muihin lahjoihin löytyy ohjeet Novita Knitsin neuleohjeista. Sivustolta voi myös tilata lahjoihin tarvittavat langat ja tarvikkeet.

Tonttuovi - Fairy Front Door

Monessa kodissa joulukoristeita täydentää nyt tonttuovi. Laita seinään kiinni ovi tontulle, ja lapsilla (ja itsellä) on ihmeteltävää koko jouluksi. Adlibris myy Tontun ovi -materiaalipakkausta, jossa on oven mukana aitaa, postilaatikkoa ja jopa pieni valosetti! Tai askartele tontun ovi itse esimerkiksi jäätelötikuista, vanerista tai liitutaulutarrasta.

Katso lisää joululahjan ideoita itsetehtyihin lahjoihin sivulta itse tehdyt lahjat.

Lahjat

Tietenkin myös ostolahjojen hankkiminen on hyvä aloittaa ajoissa. Aina on lahjoja, jotka loppuvat kesken – usein hiteimmät lasten lahjat, mutta esim. pari vuotta sitten aktiviteettirannekemyyjät myivät eioota. Jos lahjatoiveena on uusin iPhone, olet jo auttamattomasti myöhässä; parhaat mahdollisuutesi toiveen toteutukseen on matka oikeaan Applestoreen…

Katso hyväksi havaitut yhteistyökumppanimme kategorioittain julkaisusta Joululahjat netistä.

Joskus on vaikea keksiä mistä aloittaa, mita antaa lahjaksi kullekin. Olethan jo lukenut lahjavinkit, mitä antaa miehelle, naiselle, isälle, äidille, lapselle, ystävälle ja nuorelle lahjaksi tänä vuonna?

Tallenna