Lahjaideat » Valmistujaislahja

Valmistujaislahja annetaan onnitteluiksi pitkästä rupeamasta. Tässä on vinkkejä, mitä voi antaa lahjaksi ylioppilaalle, sekä ammattiin tai korkeakoulusta valmistuvalle. Valmistuja on yleensä aikuinen ja lahja valmistuvalle siis sen mukainen.

Ylioppilaslahja tai lahja ammattiin valmistuvalle

Rahalahja on suosituimpia lahjoja ylioppilaalle, mutta monia muitakin lahjavaihtoehtoja löytyy. Lahjakortti on hyvä vaihtoehto rahalle, jos haluat antaa rahaa johonkin tiettyyn, mutta haluat, että ylioppilas valitsee lopullisen lahjansa oman makunsa mukaan. Valmistuva voi hankkia lahjakortilla uudet työ- tai opiskeluvaatteet esimerkiksi Nellysta.

Astiat uuteen kotiin on oikeasti hyvä lahja jos uusi ylioppilas on muuttamassa omilleen. Astiaston keräämisen aloittaminen tai täydentäminen on suosittu ylioppilaslahja tytölle, mutta ehdottoman järkevä myös pojalle. Kannattaa kuitenkin olla ottaa selvää mistä lahjansaaja pitää. Varsinkin jos muutto on pian edessä, erilaiset kauhat sekä aterimet ovat tarpeellinen lahja ja tekevät hienon vaihtoehtoisen kimpun. Kakkulapiota tarvitsee lähes välittömästi muuton jälkeen, mutta harvalla sellainen löytyy valmiina. Aaltomalja on myös hieno lahja, mutta sen arvostus ei välttämättä ole huipussaan 19-vuotiaana. Finnish Design Shopista voi tilata hienoja suomalaisia astioita.

Finnish Design Shopista omaan kotiin voi antaa ylioppilaslahjaksi lakanoita ja pyyhkeitä.

Matkalahjakortti voi olla upea ylioppilaslahja. Pitkä rupeama on takana ja rentoutuminen on ansaittua. Mikäli budjetti on pienempi, voi sankarille hankkia keräyksellä vaikkapa lentoliput suurkaupunkiin. Ylioppilaan kavereiden vanhempien kanssa voi olla yhteydessä ja koordinoida kunnon ryhmälahjan.

Koru tai kello on myös perinteinen lahja ylioppilaalle. Muista taas ensin tarkistaa ylioppilaan omat mieltymykset, Kalevala koru ei sovi kaikille ja hopea voi olla toisen inhokki. Keskisen kellolla on netissä hyvä valikoima koruja, myös Kalevala koruja.

Elektroniikka on yhä suositumpi lahja ylioppilaalle. Uusi kännykkä, läppäri tai tv on monen valmistujan toivelahjalistalla. Etenkin kunnon tietokone on hyödyllinen ylioppilaslahja pojalle ja tytölle. Tilaa lahja valmistuvalle e-Villestä.

Ja menevälle valmistujalle GoPro on mahtava lahja, jolla voi taltioidan uuden elämän vaauhdikkaimmat hetket.

Kirjalahja voi olla hieman ongelmallinen, sillä monelle lukeminen riittää vähäksi aikaa. Todelliselle himolukijalle lahjakortti kirjakauppaan voi olla toimiva valmistujaislahja. Suosittuja netin kirjakauppoja ovat Adlibris ja CDON.

Lahja korkeakoulusta valmistuvalle

On kiva antaa lahja myös uudelle maisterille tai yleensä korkeakoulun lopettajalle. Jo pidempään omillaan, opiskelijabudjettilla asunut on varmasti huomannut puutteita omaisuudessaan. Kannattaa siis rohkeasti kysyä erityisistä tarpeista. Kotiin voi antaa kulhoja, astioita, kattiloita ynnä muuta. Katso ideoita Finnish Design Shopista.

Etenkin jos on edessä muutto opiskelijaboxista uuteen asuntoon, kodinkoneet ovat usein tarpeen. Pesukoneita ja pölynimureita löytyy nettimyynnistä. Pienempikin elektroniikka on suosittua: kännykät ja järjestelmäkamerat ovat hieno lahja maisterille. Ja muista hyödyntää muita lahjanantajia, aina ei kaikkea tarvitse maksaa yksin.

Jos valmistujaisjuhlia ei pidetä, voi valmistujan viedä vaikka ulos syömään. Myös hemmotteluhoito tai aktiivinen päivä yhdessä voi olla kiva lahja. Pitkän opiskelurupeaman taaksejääntiä voi juhlia myös ikimuistoisella tapahtumalla. Anna lahjaksi kuumailmapallolento, rallikokemus, ratsastusmatka tai jokin muu juhlistava elämys.

Omalla tekstillä teetetty paita, lippis tai vaikka kalsarit voi olla hauska lahja opintonsa suorittaneelle. Voit myös ostaa yksivärisiä vaatteita ja taiteilla tekstin tai kuvan itse kangastusseilla.

Jos etsit lahjaa ystävälle etkä vieläkään ole varma lahjasta, tarkasta sivu lahja ystävälle.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.