Joulukeräykset

12.11.2015 11:09 Muori

joulukeraykset

Kaikilla ei ole varaa viettää joulua. Moni kamppailee jo arjessakin taloudellisten vaikeuksien kanssa. Joulukeräysten tarkoitus on tuoda apua näille ihmisille. Alle on listattu Suomessa toimivia joulukeräyksiä ja avustusjärjestöjä, joiden kautta voit auttaa. Muista myös, että lähelläsikin voi olla joku, joka tarvitsee apua.

 

Punaisen ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli -keräys käynnistyy perjantaina 20.11.2015 ja jatkuu jouluaattoon asti. Keräykseen lahjoitetuilla rahoilla hankitaan 70 euron arvoisia lahjakortteja, joilla vähävaraiset tai vaikeassa elämäntilanteessa olevat lapsiperheet voivat hankkia ruokatarvikkeita joulun alla. Järjestöjen vapaaehtoiset jakavat yhteensä 22 000 lahjakorttia. Keräyksen tavoite on 1 540 000 euroa. Tieto apua tarvitsevasta perheestä tulee järjestäjille seurakuntien diakoniatyön, neuvoloiden tai sosiaalitoimen kautta. Rahalahjoitukset tilisiirrolla tai puhelimella.

Joulupuu on hyväntekeväisyyskeräys, jonka tavoitteena on antaa joululahja niille lapsille, jotka muuten jäisivät ilman Joulupukin tuomisia. Joulupuu-lahja voi olla ostettu tai itse tehty. Joulupuu-keräys järjestetään ympäri Suomea paikallisten Nuorkauppakamarien toimesta. Vastaanottajat ovat lastenkodeissa tai sijaisperheissä asuvia tai vähävaraisten perheiden lapsia.

Hope toimii vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi. Se toteuttaa unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Hope kerää ja kierrättää vaatteita ja tavaroita vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille, tukee lasten ja nuorten harrastuksia, sekä mahdollistaa vapaa-ajan elämyksillä. Esim. Kaapelin joulun yhteydessä järjestetään joulukeräys.

Lastenklinikoiden Kummit ry on hyväntekeväisyysjärjestö, joka tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana. Lahjoituksen lisäksi voit tukea myös verkkokaupan kautta tai ostamalla liput Joulu Mielelle -konserttiin.

Operaatio Joulun Lapsi vie iloa ja toivoa Euroopan köyhimmille lapsille Romaniaan ja Moldovaan kenkälaatikoihin pakatuilla joululahjoilla. Vuoden 2015 tavoitteena on viedä joululahja 32 000:lle lapselle. Lahjoittaja voi pakata itse lahjan lapselle kenkälaatikkoon, tai rakentaa netissä virtuaalipaketin. Rahalahjoitukset tilisiirrolla tai puhelimella.

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESYn Eläinten joulukeräyksen keräysvaroilla kustannetaan muun muassa yhdistyksen hoidossa olevien eläinten eläinlääkäri-, hoito- ja ruokakuluja. HESYn hoiviin päätyy joka vuosi arviolta 500 hylättyä tai huostaanotettua eläintä, joiden vuosittaiset hoitokulut ovat noin 600 000 euroa. Voit osallistua antamalla rahaa keräystonkkiin tai verkossa. Keräyspisteisiin voi tuoda myös tavaralahjoituksia.

Pelastakaa Lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Valtakunnallinen Pelastakaa Lasten joulukeräyksellä kerätään varoja kotimaan lasten auttamiseksi. Joulukeräys tapahtuu Joulujuoksulla 5.12. ja Toivekaupalla.

Unicefin joulutorit keräävät varoja mm. hädässä olevien rokotuksiin, puhtaaseen veteen ja koulutukseen. Voit aina myös ryhtyä kuukausilahjoittajaksi tai tehdä kertalahjoituksen.

Invalidiliitto on fyysisesti vammaisten ihmisten valtakunnallinen vaikuttamisen ja palvelutoiminnan monialajärjestö. Invalidiliitto kerää lahjoituksia mm. avustajakoiratoimintaan. Invalidiliiton i-puodista löytyy upeita lahjoja pukinkonttiin.

Vuonna 2013 perustettu Jouluapua facebook-ryhmä mahdollistaa avun välittämisen suoraan apua tarvitseville perheille.

Pelastusarmeijan joulupataan voit tehdä lahjoituksen myös verkossa. Joulupadan lahjoituksilla tuetaan vähäosaisia Suomessa.

Myös Punaisen Ristin katastrofirahaston kautta voit auttaa. Suomeen on syksyn aikana saapunut tuhansia avun tarpeessa olevia ihmisiä sodan tai levottomuuksien takia. Katastrofirahaston turvin Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttavat pakolaisia sekä heidän kotimaissaan, matkan varrella että Suomessa. Täällä kotimaassa vapaaehtoiset tukevat viranomaisia vastaanottokeskusten perustamisessa ja ylläpitämisessä. He järjestävät erilaista vapaa-ajan toimintaa, kuten esimerkiksi läksykerhoja lapsille ja kielenopetusta aikuisille. Katastrofirahaston varoin annetaan Suomessa myös henkistä tukea ja autetaan henkilöitä ja perheitä, joita on kohdannut onnettomuus, kuten tulipalo tai tulva. Lahjoittaminen tapahtuu helposti esimekiksi lahjoitussivun kautta.

Aseman Lapset ry pyrkii kehittämään lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia – ja sen kautta koko yhteiskunnan hyvinvointia.

SOS-Lapsikylät tukee lapsia, joiden vanhemmat eivät pysty huolehtimaan lapsistaan yksin. Esimerkiksi Suomessa toimii kuusi SOS-lapsikylää, joissa on yhteensä viitisenkymmentä sijaisperhettä ja nuorisokoteja. Ulkomailla SOS-Lapsikylä auttaa mm. pakolaiskriisistä kärsiviä lapsia. Voit lahjoittamalla tukea niin kotimaisia kuin ulkomaisia SOS-Lapsikylähankkeita.

Joulukeräykset

Puuttuiko jokin joulukeräys? Laita kommentteihin, ja lisätään se listaan 🙂

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, ei näy


*/

Joululahjat ja joululahjaideat Joululahja.org © 2007 - 2010. Ota yhteyttä.