2012 suosituimmat joululahjat

10.12.2012 12:49 Muori

Vuoden suosituimmat lahjat erottuvat aina joukosta. Jokin lahja nostaa joka vuosi päätään kirjojen, sisätossujen ja sukkien joukosta.

Ruotsin kaupan tutkimusinstituutti HUI jakaa joka vuosi Vuoden joululahja -palkinnon odotetulle hittilahjalle. Tänä vuonna vuoden hittilahja on kuulokkeet. Kuulokkeita löytyy satoja erilaisia. Esimerkiksi CDON myy netissä todella laajaa valikoimaa nappikuulokkeista vastamelukuulokkeisiin.

Elektroniikka on monessa perheessä osa joka joulua. Tänä vuonna tabletti ovat toivottu lahja ja niiden käyttäjämäärien onkin arveltu menevän ohi muista tietokoneista tulevina vuosina. Eikä elektroniikka ole aina vain hifistelyä ja huvittelua. Jouluna voi korvata huonosti toimivan kännykän tai mahdollistaa tulevan vuoden koulutyöt omalla läppärillä. Esimerkiksi Pixmania myy tabletteja, kännyköitä, kameroita ja läppäreitä.

Toisin kuin edellisenä vuonna, tänä vuonna urheilutarvikkeiden arvellaan olevan suosittuja lahjoja hyvän lumitilanteen vuoksi. Välineitä lasketteluun, lautailuun, hiihtoon ja luisteluun haetaan usein Stadiumista.

Kaupan liiton tutkimuksen mukaan myös kosmetiikan lahjapakkausten uskotaan olevan suosittuja lahjoja. Lahjapakkauksia voi katsella esimerkiksi shopping4net:istä tai Body Shopista. Hiusten käsittely on myös ollut paljon esillä ja suoristimet ovat myös erittäin kysyttyjä. Hiustensuoristajia ja -muotoilijoita löytyy esimerkiksi Stockmannilta.

Kauneushoitojen lisäksi muutkin palvelut ovat olleet yhä suositumpia lahjoja viime vuosina. Moni valittaa kaappien olevan täynnä tavaraa, joten vaihtoehtoja etsitään aina kuumeisesti. Elämyslahjat on yksi erilaisia palveluita ja kokemuksia tarjoavista lahjakorttien myyjistä.

Kulutushuumaan ei kenenkään ole pakko mennä mukaan. Hyvin voi sopia lahjattomasta joulusta tai panostaa itsetehtyihin tai itsetarjottuihin lahjoihin. Itsetehtyhin lahjoihin löytyy ideoita sivulta Itsetehdyt lahjat.

Lasten joulut ovat jo pitkään olleet täynnä paketteja, mutta määrä tuntuu nousseen. Aina ei voi lapselle tarjota kaikkea mitä tämä haluaa. Siitä ei pidä kärsiä, vaan on hyvä iloita pienistäkin asioista. Paras ja kestävin joululahja lapselle on pitkässä juoksussa rauhallinen joulu rakastavien ihmisten kanssa.

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, ei näy


*/

Joululahjat ja joululahjaideat Joululahja.org © 2007 - 2010. Ota yhteyttä.